SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 2 martie 2012

Protestatarii arădeni au depus primele proiecte pentru locurile eligibile de pe listele PDL (GALERIE FOTO)

NewsAr,

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei au depus astăzi primele trei proiecte ca urmare a invitaţiei lansate, miercuri, de primarul Gheorghe Falcă. Edilul-şef a anunţat că oferă primele trei locuri de pe lista PDL Arad unor membri ai societăţii civile arădene, aceştia urmând să fie desemnaţi ca urmare a unui concurs de proiecte în domeniile Tineret şi voluntariat, Spaţii verzi şi dezvoltare ecologică şi Arad 2020 Cetate culturală. Primelor trei proiecte depuse de protestatari se adaugă şi unul depus în nume propriu de avocatul Eduard Hoffmann, care vizează mai multe probleme ale municipiului.
Toate proiectele au fost depuse la Primăria Municipiului Arad. Bineînţeles că acestea tratează cu zeflemea propunerea primarului Gheorghe Falcă, mai ales că toate propunerile societăţii civile făcute administraţiei locale în ultimii ani au fost tratate cu aceeaşi monedă de reprezentanţii administraţiei publice locale.
Redăm, în continuare, conţinutul proiectelor depuse de protestatarii arădeni.

Proiect de mediu
Revăzând cerinţele directivei UE nr.96/62/EEC, privind managementul şi estimarea calităţii aerului reglementate în România prin Legea 665 din 2001 constatăm fără surprindere că există foarte multe instituţii care sunt direct implicate şi, în acelaşi timp, responsabile de subiect.
În tabelul nr. 1 al respectivei legi, la pct.10 este stipulată obligaţia Primăriei de a trasa planuri cu măsuri specifice de limitare a poluării aerului.
Întrucât până la această dată nu avem cunoştinţă de o atare acţiune, propunerea noastră de proiect are în vedere următoarele repere pe care vrem să le aducem în atenţia celor îndreptăţiţi să asigure aerul atat de necesar vieţii concetăţenilor noştri:
1. Identificarea zonelor unde poluarea aerului este peste limita admisa. Din păcate ne este mai uşor să le identificam pe cele sub această limită, pentru că ele se găsesc în exclusivitate acolo unde trăiesc votanţii. Acolo se mai poate respira cât de cât normal şi se pot refula cu năduful proverbial chiar şi cei bolnavi de astm. Aparatele noastre de măsură au indicat nivelul peste suportabilitate în zone unde trăieste o specie de umanoizi, complet separată din perspectiva bunului simţ de restul populaţiei. Această specie nu a apărut din senin printre muritori, ea metamorfozându-se chiar în faţa ochilor noştri, plecând de la nevinovatul cocon, până la starea de parazit cu acte. Propunerea care face obiectul acestui proiect în ceea ce îi priveşte este de a-i izola cât mai grabnic iar locurile unde au emis dioxizi să fie bine verificate în scopul obţinerii derivatelor ascunse şi inaccesibile în acest moment.
2. Închiderea tuturor surselor de poluare care se vor fi cunoscut deja. Doar în acest mod aerul din Arad va deveni respirabil, fără posibilitatea otrăvirii deţinătorilor de plămâni, indiferent de regn sau de poziţia în lanţul trofic.
3.Finanţarea acestor acţiuni, din fericire, nu comportă o problemă deosebită datorită faptului că sumele sunt nesemnificative.
Mai exact, nu costă nimic.
Dacă însă cineva poate estima preţul unui baston la câţiva leuţi atunci îi putem asigura şi de o economie dacă ţinem seama de zicala, ajunge o maciucă la un car de oale. Iar puterea exemplului ne face să credem că daca vom reuşi asanarea câtorva dintre cei mai poluanţi, şi aici ne gândim noi la cineva cu titlu de profesor, suntem convinşi că vom putea raporta UE îndeplinirea misiunii.
Resurse umane: De la o mână de oameni, la 150 mii.
Logistică: Un corn de vacă şi câteva tone de adrenalină.


Proiect pentru tineretul voluntar din Arad
Expunere de motive
Considerând că oraşul noştru dovedeşte, şi asta datorită implicării PDL-lui în relansarea învăţământului la toate nivelurile, o puternică emulaţie în rândul tineretului de a se orienta spre cel mai onorant mijloc de a sluji comunitatea, adică spre voluntariat, şi luând pulsul din ultimile zile a acestei categorii de cetăţeni, credem că această nouă preocupare are nevoie de o direcţie şi de un program care să mulţumească atât partea ce se va implica efectiv, cât şi partea mai numeroasă, care va privi. Ca urmare, propunem câteva acţiuni ce se vor a fi doar un început şi care ne dorim a consolida năzuinţa miilor de proaspăt-absolvenţi din instituţiile de învăţământ din Arad:
1. Este foarte bine cunoscut faptul că exemplul personal al celor care decid pentru cei mulţi este primit cu multă căldură. În acest sens, d-l Primar Gheorghe Falcă nu poate lipsi de la nici o acţiune de adunat de PET-uri, de mucuri de ţigări şi de reclame ce ne invadează oraşul de ani buni. În primele rânduri, aşa cum stă bine unui lider de anvergura unui vicepreşedinte PDL.
2. La acest tip de activităţi, toată presa scrisa şi audio-vizuală ce îşi ia vouchere din primărie trebuie să redea fidel şi fără sincope întreaga desfăşurare.
3. Un alt tip de voluntariat se poate manifesta prin activitatea pro-bono în toate structurile AGA unde Consiliul Local este parte. Aici găsim mulţi tineri din PDL care îşi doresc de mult un asemenea exerciţiu.
Termenul de la care acest proiect poate fi pus în aplicare ţine în primul rând de hotărârea d-lui Primar de a-l citi şi de a-l înţelege şi pune în practică.
Bugetul pentru fiecare operaţiune în parte va fi, cu aprobarea CL Arad, dislocat din cheltuiala cu fluturaşi PDL, care încercă să convingă cetăţenii cât de răi sunt cei care nu ne conduc
Resurse umane
Este un capitol greu de estimat, dar ne aşteptăm la o participare numeroasă doar în zona internetului, acolo unde tineretul scrie cât de bine se trăieşte în ţara doar de ei ştiută.
Nimic nu poate fi mai înălţător decât munca moca. La care în scurt timp, dacă cei din formaţiunea d-lui Primar mai rămân la conducere, vom ajunge cu toţii.
Acest proiect este semnat şi asumat de protestatarii tineri-voluntari din faţa Primăriei Arad.


Proiect Arad 2020, Cetate Culturală
Acest proiect vine ca o mănuşa în peisajul anului 2020, fiind de altfel singurul care mai poate consemna, istoric vorbind, perioada plină de succesuri a anilor băsişti. Din această cauză, el trebuie pregătit cu grijă pentru a nu se pierde nimic din perlele culturale care au făcut carieră printre culturalii timpului. Iar dacă Aradul va candida şi va câştiga o astfel de nominalizare va trebui să depunem diligenţe serioase la justiţie pentru a putea beneficia şi de prezenţa primarului fabricii de zahăr, măcar la aprinderea făcliei.
Avand în vedere că totuşi anul 2020 nu vine imediat după 2012, cel în care ne găsim, credem că timpul de pregătire este suficient şi de aceea întrebarea noastră se referă doar la ora la care încep manifestările, pentru a nu ne suprapune cu acţiunea NASA de a bombarda asteroidul 1999 RQ36, programată cam în acelaşi timp.
Locul desfasurării: Arad, mai precis în Cetate.
Data: 2020 fix
Cultura: De mai multe feluri. Dacă ne luăm după faţa (basescului) de la Bruxelles, şi începem plantarea de pe acum, în anul 2020 vom avea chiar industrie. Numărul de 10 tulpine atinge recolta europeană aşa că eşecele sunt scoase din discuţie.
Un alt tip de cultură este cea de natură găozară. Promovarea ei se va face doar în letopiseţ, pentru că peste 8 ani mulţi nu-şi vor mai aminti de ea.
Nu va fi dată uitării nici aceea de ţigancă impuţită, precum şi flotabilitatea cuburilor de gheaţă, promulgată de însuşi marele semnatar al legii pensiilor, sub influenţa alcoolului.
Un capitol aparte va fi dedicat proletcultismului, cu referire directă la emanaţiile înţeleptului pocnitor de copii în defavoarea celor mai aşezate şi demonstrate chestiuni de bun simţ. Bastonul de şerif de ţară stă în raniţa oricărui mârlan. Alături de ceva Teachers Whisky.
Pe un alt palier se vor produce caractere tari, precum director de institut cultural, ministru de învăţământ cu pixeli de ce culoare vrea el, ministru violator de limba cutata.
Având în vedere timpul alocat evenimentului şi în speranţa că unii dintre cei ce s-au aşezat vârtos pe dosul viitorului uitat de toţi, precum Cristoiu, Pora, Turcescu, Cartianu şi mulţi alţii, angajaţi cu gura, şi-au căpătat deja plata, aşteptăm ca relatările de la faţa lu locu să fie făcute doar de cei care nu s-au gârbovit de vulnerabilitatea presei.
Chiar dacă proiectele noastre vor fi declarate câştigătoare (ceea ce ni se pare corect), noi nedorind a candida cedăm locurile următorilor trei:
Falcă Gheorghe, Ghiţă Falcă pleacă din Arad, şi ultimul pe listă cu voia d-voastră, Jiţă de la Brad.

Proiectele sunt semnate, în original, de protestatari.

http://aradinfo.ro/stiri-arad/protestatarii-ar259deni-au-depus-primele-proiecte-pentru-locurile-eligibile-de-pe-listele-pdl-galerie-foto/id-2142

VEZI O GALERIE FOTO DE LA DEPUNEREA PROIECTELOR PROTESTATARILOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu