SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 18 septembrie 2009

Bătrânii ţărănişti mor, dar nu i se predau lui Băsescu


Marian Miluţ - "preşedinte care nu ne reprezintă, dar care are ştampila şi face ce vrea domnia sa cu ea", după cum îl prezintă vechii combatanţi ţărănişti pe preşedintele de azi al partidului - a anunţat zilele trecute că PNŢCD îl va susţine pe Traian Băsescu în cursa pentru Cotroceni. Surpriza a fost mare pentru toată lumea, întrucât nu a trecut un an de când Miluţ îl făcea cu ou şi cu oţet pe preşedinte care, în opinia sa, "nu mai reprezintă poporul român", ci a devenit "un simplu membru de partid, speriat de preconizatul eşec al PD-L" şi care, uitându-şi statutul, a adoptat "limbajul de cârciumă". Miluţ a pus schimbarea bruscă de macaz pe seama faptului că nu se poate lupta cu şefii Partidului Popular European, Barroso şi Martens, care, mai mult sau mai puţin direct, i-au cerut să voteze candidatul PD-L.

Dacă actualii ţărănişti, "mare parte aduşi de Miluţ", după cum afir­mă Virgil Petrescu, n-au habar de niciun simbol al partidului, "ba încă n-au habar nici de doctrină, nici de nimic", ca să nu mai vorbim că "unii dintre ei nici n-au auzit de Corneliu Coposu", veteranii ţărănişti, nucleul cândva dur, au fost profund afectaţi de această nouă lovitură de imagine dată partidului de către preşedintele nedorit.

"Noi nu suntem cu domnul Miluţ. Nici eu şi nici majoritatea din partid", declară fostul lider ţărănist, Ion Diaconescu. "Este adevărat că, oficial, dânsul are ştampila respectivă şi pozează în preşedintele PNŢCD, dar a fost înlocuit încă de anul trecut. Problema nu a fost încă rezolvată în Justiţie, dar este sigur că noi nu agreăm acţiunea lui. Dar, întâmplător, eu sunt foarte în vârstă şi nu stau bine nici cu sănătatea. Sunt doar preşedinte de onoare şi nu mă pot angaja într-o acţiune mai importantă decât aceasta cu Justiţia", mai spune Diaconescu.

"Domnul preşedinte a fost unul dintre principalii artizani ai terminării PNŢCD pe eşichierul politic. Aşa că în niciun caz nu putem fi de acord cu acţiunile sale. Vă daţi seamă că, deşi suntem în vârstă, noi suntem cu sufletul încă acolo, alături de partid", explică şi Flavia Bălescu, una dintre surorile seniorului Coposu. "Domnia sa vorbeşte în numele aripii pe care o conduce. Partidul şi-a ales un nou preşedinte în persoana domnului Sârbu, domnul Miluţ nu recunoaşte acest demers, iar noi aşteptăm ca Justiţia să-şi spună cuvântul", comentează şi Virgil Petrescu.

Gabriel Ţepelea s-a scuzat că a venit foarte greu la telefon. "Am probleme cu sănătatea, dar am vrut să vorbim ca să-ţi spun că, evident, nu suntem de acord cu decizia aceasta. Eu sunt un om serios, ca toţi colegii mei. Aşa cum am fost noi educaţi să fim şi, în concluzie, aşteptăm ca Justiţia să facă dreptate. Până atunci, dânsul ia nişte decizii cu care noi avem dreptul să nu fim de acord".

Dilema lui Miluţ

"Prostii, domnule. Astea sunt nişte aberaţii. Noi vorbim din punct de vedere legal. Eu sunt preşedintele! Ce să fac, să-i dau afară din partid?!", a replicat Marian Miluţ la revolta seniorilor ţărănişti.

Un comentariu: