SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 14 septembrie 2009

PNŢCD. Punct

Aş fi vrut să pot scrie în titlu "PNŢCD. Punct şi de la capăt". Din păcate, se pare că o dată cu decizia lui Marian Miluţ de a-l susţine pe Băsescu la funcţia de preşedinte se va încheia şi pagina de istorie a ţărăniştilor.

Nu înţeleg cum au luat ţărăniştii această decizie. Poate exista argumentul că le-au cerut-o popularii europeni. Din punctul meu de vedere nu stă în picioare. Dacă ne uităm cu puţin timp în urmă vedem că autorul declinului PNŢCD este chiar Traian Băsescu în timpul coaliţiei CDR. Băsescu a făcut ca Partidul Ţărănesc să devină un partid sub marja de eroare a sondajelor de opinie. Şi acum, ţărăniştii au plecat capul în faţa lui Zeus şi s-au pus în genunchi în faţa lui. Oare unde este mândria unui vechi partid cu o istorie de peste 100 de ani. Oare unde este credinţa adevăraţilor ţărănişti? Oare au uitat de înaintaşii lor, Iuliu Maniu, Nicolae Titulescu, Virgil Madgearu sau Corneliu Coposu? Oare au uitat că liderii lor au sfârşit în închisorile comuniste? Probabi că interesele personale ale unor actuali ţărănişti sunt mai importante decât anii de istorie!

Am susţinut întotdeauna că era nevoie de PNŢCD pe scena politică românească. Dar nu de acest PNŢCD, ci de cel pe care îl visa Coposu în 1990. Mă întreb cum vor reacţiona ţărăniştii autentici la auzul veştii că îl vor susţine pe Băsescu? Că vor susţine PDL care este, via FSN, un urmaş al comuniştilor?

PS: Eu sper totuşi ca Marian Miluţ să nu câştige în instanţă procesele care le are iar PNŢCD să fie condus de aripa lui Radu Sârbu. Poate aceştia nu îşi vor uita istoria.

http://mariusfilimon.blogspot.com/2009/09/pntcd-punct.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu