SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 15 septembrie 2009

Congresul robilor şi congregaţia corbilor

Paul-Sorin Tiţa

M-am tot întrebat, de sâmbătă încoace, ce a căutat Crin Antonescu la aşa-zisul congres organizat de Miluţ în familia Prefab. La început am crezut că nu ştia ceea ce ştia tot satul: Miluţ urma să îşi declare sprijinul pentru Traian Băsescu la prezidenţialele din 22 noiembrie 2009 printr-un vot deja aranjat al angajaţilor Prefab şi al slugilor sale din PNŢCD.

Da, am înţeles pe deplin prezenţa lui Boc, în virtutea semnalelor evidente de slugărnicie venite dinspre Miluţul disperat că lucrurile nu îi merg chiar cum trebuie prin PNŢCD - ba chiar deloc, după excludere. Am înţeles şi rolul alaiului de însoţitori portocalii martori ai căsătoriei din interes anunţate. Dar Crin?

Tot de sâmbătă încoace, o armadă stânjenită de blogăreţi liberali încearcă să răspundă unei armade invizibile de naţional-ţărănişti revoltaţi, scuzând prezenţa lui Crin în stabilimentul miluţian. Ba că nu a ştiut, ba că nu i-a venit să creadă, ba că ştia dar nu celor din sală le-a trimis mesajul, ci nouă, celorllţi.

De fapt, principalul motiv al prezenţei lui Crin Antonescu la congresul robilor este acelaşi ca şi al lui Emil Boc: au simţit miros de stârv.

L-au confundat pe Miluţ cu PNŢCD pentru că le convenea un PNŢCD incoerent, neconvingător, fără structuri şi fără oameni înrădăcinaţi în mentalitatea colectivă. La ce le-ar fi trebuit lor un PNŢCD cu Gheorghe Ciuhandu, Ion Diaconescu, Ion Caramitru, Radu Sârbu, Gabriel Ţepelea, surorile Coposu şi alţii? Nici gând. În ciuda stridenţei de moment a criticilor sporadice ale lui Miluţ, acesta s-a dovedit întotdeauna gata oricând de compromis cu oricine, Becali, Băsescu, Oprescu, Tăriceanu, oricine numai să scape de urmăritorii ţărănişti revoltaţi. Şi dacă poate să lichideze şi partidul pentru a primi o recompensă pe măsură, cu atât mai bine.

Dar acum, aventura lui Miluţ a luat sfârşit: a fost exclus din PNŢCD după ce pierduse de multă vreme controlul asupra partidului. Da, la congresul robilor, din 12 septembrie, mirosea a stârv. Nu era însă vorba despre stârvul PNŢCD, cum le-a plăcut să creadă invitaţilor la pomana mortului, ci despre stârvul aventurii politice miluţiene. Şi uite-aşa, în loc să fie vajnici corbi şi să înşface o halcă din PNŢCD, s-au transformat în porcăraşi egipteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu