SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 10 septembrie 2009


Congresul PNŢCD se amână

Ţărăniştii vor amâna cu câteva săptămâni congresul, pentru a elabora un nou program politic şi un nou statut ale partidului.


Situaţia internă din PNŢCD nu s-a lămurit, justiţia nu s-a pronunţat în această cauză. Între timp, Miluţ a anunţat că va organiza un congres, cu „ai lui”, în 12 septembrie, iar cealaltă parte a partidului, în frunte cu Radu Sârbu, a anunţat că va proceda la fel, astfel încât să se poată constata reprezentativitatea fiecărei tabere şi justiţia să decidă în consecinţă.
Referitor la relaţiile pe care le au ţărăniştii cu grupul lui Miluţ, Viorel Sasca, vicepreşedinte PNŢCD Timiş, a precizat: „Noi am sperat până la ultimul moment că vom ajunge la o înţelegere cu domnul Miluţ şi vom face un congres comun, pe baza unei concilieri. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, domnul Miluţ continuă pe această cale greşită şi, astfel, vom ajunge să avem două congrese. E clar că pe dl Miluţ nu îl interesează cu adevărat ce se întâmplă în partid, căci, dacă ar fi fost aşa, ar fi trecut peste orgolii şi alte interese care îl ţin acolo şi am fi putut să organizăm un congres comun.”


Un program şi un statut, adaptate necesităţilor şi condiţiilor actuale ale ţării

Între timp, ţărăniştii conduşi de Radu Sârbu au hotărât să amâne organizarea unui congres, la solicitarea mai multor organizaţii judeţene din ţară. Organizaţiile au cerut să se elaboreze şi un nou statut al partidului, precum şi un nou program politic, adaptate condiţiilor şi necesităţilor actuale ale României. S-au făcut propuneri, s-au trimis documentele către organizaţii, urmând ca acestea să facă propriile observaţii pe marginea variantelor existente. Sâmbăta aceasta, în 12 septembrie, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional de Conducere al partidului, în care se vor analiza toate variantele şi propunerile. Aşa cum menţionează Dorin Hehn, secretar general al PNŢCD Timiş, „aceste două documente, care trebuie să stea la baza reconstruirii partidului în anii următori, sunt foarte importante: un proiect politic, pe care să îl transmitem către electorat şi un statut modern, elastic şi care să cuprindă lucruri actuale în modul de organizare al partidului.”

sursa : VESTUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu