SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 1 septembrie 2009

Sinucigaşi politic

Panaramă de alegeri la PNŢCD Suceava

Politic local

Conferinţa judeţeană de alegeri a celor circa 300 de membri PNŢCD, câţi mai există în judeţul Suceava, a fost marcată, ca de obicei, de debandada specifică acestui partid, de mai bine de zece ani.
Începută cu vociferări din partea celor două tabere care au candidat pentru conducerea filialei teritoriale Suceava, conferinţa s-a încheiat cu victoria grupării conduse de un avocat din Liteni, Sorin Poenaru. De la centru, partidul a fost reprezentat de secretarul general Liviu Iane, care a depus suficiente eforturi pentru a ţine sub control joaca de-a politica de la Suceava.
Au candidat pentru conducerea PNŢCD Suceava Sorin Poenaru, fost consilier local şi viceprimar la Liteni, susţinut de fostul senator Petru Juravlea, şi Vasile Bucevschi, om de afaceri din Rădăuţi, care l-a avut în spate pe singurul parlamentar pe care acest partid istoric îl are în Parlamentul României, deputatul Mircea Irimescu, şi pe fostul deputat de Suceava Dorin Vatamanu.
Cel mai bine a radiografiat starea ţărăniştilor suceveni deputatul Irimescu, cel care în raportul prezentat în calitate de preşedinte interimar a spus că în şase luni de mandat nu a reuşit să afle nici câţi membri mai are partidul în judeţ, nici care este situaţia financiară a acestuia. În discursurile marcate de dese întreruperi din partea oponenţilor, cei care au luat cuvântul s-au raportat la istoria PNŢCD şi la necesitatea preluării puterii, fără a arăta însă şi modalitatea prin care ar putea îndeplini acest deziderat.
Cei doi candidaţi la preşedinţie au vorbit despre salturi spectaculoase la viitoarele alegeri, de la 1,5 la sută, cât are PNŢCD în prezent, la peste 20 la sută, în condiţiile în care ei nu ştiu nici măcar pe câţi membri cotizanţi se pot baza.
Deocamdată, un număr mai mare de voturi la ultimele trei scrutine l-au obţinut organizaţiile din zona Rădăuţi, dar deputatul Irimescu nu a dorit să candideze pentru preşedinţia filialei, ci a împins în faţă o persoană care, la numărătoarea celor 167 de voturi exprimate de delegaţii prezenţi la conferinţa de ieri, a reuşit să obţină doar 55 de voturi.

La alegerile PNŢCD a fost şi „Indianu”

Spectacolul alegerilor a fost completat şi de unul folcloric, conferinţa judeţeană încheindu-se cu o cântare a unui rapsod care a condus un grup de copii şi adolescenţi îmbrăcaţi în straie populare.
În ceea ce priveşte organizarea, nu a existat o listă de delegaţi, nu a fost clarificată norma de reprezentare la conferinţă, nu a existat nici măcar urnă de vot.
Toate aceste lucruri au fost remarcate şi de secretarul general Liviu Iane, care a declarat că le va menţiona în raportul pe care îl va prezenta conducerii centrale a partidului şi, pe baza acestuia, se va decide dacă alegerile de ieri vor fi validate.
„Lipsa de organizare se vede, nu am avut o normă de reprezentare ca să-mi dau seama dacă există un cvorum şi şedinţa este statutară. Am condus 20 de conferinţe judeţene până acum, dar aşa ceva nu am văzut. Comitetul naţional de conducere va fi informat şi va decide dacă validează sau nu alegerile”, a declarat Iane, într-o conferinţă de presă, după conferinţă. El a spus că va aplica „modelul Vasile Blaga” de organizare şi control al filialelor şi că „în partid nu o să mai funcţioneze niciodată această maleabilitate, nu o să mai tolerez indisciplina şi o toleranţă ieşită din comun”. „Acest club PNŢCD care a existat până acum o să dispară şi va fi înlocuit de un partid disciplinat şi organizat, iar preşedinţii de organizaţii judeţene vor fi chemaţi permanent la raport despre cum funcţionează organizaţia judeţeană. PD-L dă dovada că acest model funcţionează, chiar dacă nu ne place”, a mai spus Iane.
Mai trebuie spus că la şedinţa de ieri a ţărăniştilor s-a aflat în sală şi „Indianu”, o prezenţă pitorească pe străzile oraşului, cu care sucevenii s-au obişnuit de ani buni.

http://www.monitorulsv.ro/Politic%20local/2009-08-31/Panarama-de-alegeri-la-PNTCD-Suceava


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu