SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 16 ianuarie 2011

SIGHETU MARMATIEI
Taranistii din Romania se vor “reinventa” la comemorarea lui Iuliu Maniu
www.emm.ro




Foto PNTCD - MaramuresComemorarea 2011 a marelui taranist Iuliu Maniu ar putea insemna un nou inceput pentru PNTCD. Liderii partidului si-au anuntat prezenta in numar foarte mare, la inceputul lunii februarie, in Sighetu Marmatiei, iar din spate se incearca fortarea organizarii unui comitet national, la care sa ia parte toti presedintii de filiala din Romania, precum si viitoarea conducere de la centru, care se va forma dupa congresul initiat de Aurelian Pavelescu.

Secretarul PNTCD Maramures, Ion Beuca, a declarat pentru eMaramures ca manifestarile dedicate lui Iuliu Maniu, respectiv comemorarea sa, vor avea loc pe 5 februarie. “Va fi prezent Gheorghe Ciuhandru, dar si alti taranisti de seama. Scopul este acela de a organiza la Sighet si un comitet national, care sa reuneasca gruparile PNTCD”.

Si in acest an, taranistii isi vor da intalnire la Memorialul Victimelor Comunismului – temuta inchisoare din Sighetu Marmatiei care l-a ucis pe Maniu in 1953. Taranistii sunt convins ca lucrurile se vor reaseza anul acesta si ca gruparile care isi disputa intaietatea in instanta vor reveni la pace.

Aurelian Pavelescu a anuntat ca pe 29 ianuarie ar urma sa se organizeze un congres al partidului, insa exista informatii la centru ca Eugen Moisescu, actualmente membru in Biroul National Central al PNTCD, isi va depune si el candidatura la presedintie si ca va garanta o unire a filialelor scindate.

“Unde sunt surorile Coposu, unde e Ciuhandru, Ciorbea si ceilalti lideri – acolo e de fapt PNTCD iar acest lucru nu poate fi contestat. De cealalta parte e doar Vasile Lupu”, a explicat Beuca pentru eMaramures.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu