SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 11 ianuarie 2011

Alegeri in judeteana PNTCD


Petrina si Lupu au dat “semnal de pace” in Bacau

Taranistii bacauani s-au adunat ieri, la Casa de Cultura “Vasile Alecsandri”, pentru a-si alege presedintele si biroul. Lucrarile au fost conduse de Liviu Petrina, vicepresedinte al PNTCD, sosit de la Bucuresti. Spre surprinderea taranistilor, la 10 fix, a aparut si Vasile Lupu, lider al celeilalte “aripi” a partidului, care a venit de la Iasi insotit de prof.univ. Constantin Popa. Conferinta judeteana a inceput cu o rugaciune si a continuat cu o dezbatere neprogramata, declansata de citirea ordinii de zi. Liviu Petrina si-a exprimat rezerva asupra desemnarii delegatilor la Congresul National al PNTCD, eveniment care nu se stie când si daca va avea loc. Brusc, taranistii au vrut sa stie care e situatia in partid, mai ales ca in sala erau reprezentantii ambelor tabere. “Fratilor, nu exista doua PNTCD, exista numai unul legal constituit si eu accept sa particip la conferinta daca plecam de la aceasta idee, a intervenit Vasile Lupu. Care e PNTCD-ul legal constituit se va lamuri la Bucuresti. Exista un partid inregistrat la Tribunal si din acela vom face parte.” Totusi, e bine “sa alegem delegatii la Congres caci cine stie când ne vom mai intâlni. Vom alege delegatii si vom merge la acel congres care e legal.”

“Nu am nevoie de nicio functie!”

Taranistii bacauani au fost de acord ca “aici se face unirea, nu la Bucuresti”, dar au vrut ca lucrurile sa fie clarificate. Vasile Lupu a revenit la ideea de “legalitate” si a precizat ca nu-i convine nici termenul unificare: “Dar ce, suntem Basarabia cu România? Celelalte partide au rezistat pentru ca au stat gramada. Noi, cei care promovam morala crestina, ne batem pentru sefii. Maniu si Mihalache s-au batut pentru functii? Si atunci, noi cine suntem? Dati un semnal din Bacau, aratati ca sunteti o singura organizatie!” Liviu Petrina a fost pentru o discutie deschisa: “Sigur, e un singur partid, dar e un partid frânt in doua, trebuie sa recunoastem asta!”

Dr. Vasile Lepadatu, membru in conducerea PNTCD Bacau, a intrerupt duelul: “Sa lasam disputele si sa trecem la treaba” a cerut el. Da, “sa ingropam securea razboiului”, a spus Lupu, in timp ce Petrina, simtind ca bacauanii vor sa vorbeasca si sa se lamureasca, a facut un scurt istoric, plecând de la conflictul Milut - Ciuhandu pâna la momentul 2011, când “e nevoie de o reconciliere Vasile Lupu - Victor Ciorbea.” Alegerile au mers lin, fiind desemnat presedinte av. Sergiu Lacatusu, singurul care a candidat. De altfel, toti au afirmat ca “in Bacau, practic, e pace!” E problema liderilor sa se impace si sa opteze, eventual, pentru “o copresedintie Pavelescu - Lupu”. “Eu nu am nevoie de nicio functie in partid, a intervenit Vasile Lupu, cu glas tunator. Fac legamânt in fata dumneavoastra! Nu ma intereseaza decât sa reorganizez partidul!” Taranistii au descoperit, ieri, ca au aceleasi nemultumiri, “suntem de 10 ani in afara Parlamentului”, si aceleasi deziderate: sa faca pace, astfel incât “PNTCD sa ajunga iar in constiinta poporului român.”

/www.desteptarea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu