SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

PNŢCD cere demisia lui Baconschi

Virgil FloreaVirgil Floreafoto S.T.

ARAD.Ţărăniştii arădeni din gruparea Sârbu consideră că ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar trebui demis după „gafele” pe care le-a făcut prin afirmaţiile sale, mai ales cele referitoare la blocarea aderării Croaţiei la UE şi la denunţarea unilaterală a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Într-adevăr, România ar putea denunţa unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare - instituit ca urmare a unui gentlemen agreement, din cauză că noi nu îndeplineam toate condiţiile în momentul admiterii în UE - dar aceasta ar însemna renunţarea la orice pretenţie de a fi trataţi ca gentlemeni.

Prin declaraţia nechibzuită a ministrului de externe, România nu a generat decât iritare şi ostilitate în cancelariile ţărilor din UE şi în Croaţia, accentuând imaginea dezastruoasă pe care o are sub administraţia Băsescu. PNŢCD se delimitează complet de declaraţiile iresponsabile ale ministrului de externe şi îi cere demisia. PNŢCD, partidul care a orientat România către Europa, îşi exprimă profunda convingere că România nu poate fi decât parte a Uniunii Europene.

PNŢCD regretă declaraţiile iresponsabile ale ministrului Baconschi şi îşi exprimă simpatia faţă de poporul croat prieten. România va sprijini cu tărie intrarea Croaţiei în Uniunea Europeană”, se arată în Comunicatul remis de către preşedintele organizaţiei arădene, Virgil Florea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu