SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 23 ianuarie 2011





Liderii PNŢCD Maramureş işi propun ca până vineri 4 februarie 2011, dată la care este progamată începerea manifestărilor de comemorare a marelui om politic, Iuliu Maniu, să încerce rezolvarea amiabilă a diferendului existent intre cele două grupări din partid.

In acest sens, in perioada următoare vor fi invitaţi la Baia Mare, reprezentanţii celor două grupări, în vederea găsirii unei soluţii comune de unificare a partidului.

Liderii PNŢCD Maramureş “aripa Sârbu” consideră că in cadrul negocierilor menite să ducă la stingerea conflictului intern, trebuie să se ţină cont de faptul că în cadrul ambelor grupări există lideri cu o imagine publică bună, capabili să readucă partidul în atenţia electoratului, există oameni care pot asigura finanţarea partidului, in limita prevederilor legale şi nu in ultimul rând, trebuie ţinut cont de liderii care deţin pârghiile rezolvării amiabile a proceselor aflate pe rolul instanţelor. Formarea unei noi grupări, în urma neînţelegerilor din “aripa Pavelescu” legate de convocarea unui Congres pentru data de 29 ianuarie, este de neconceput. Continuarea la nesfârşit a contestărilor în justiţie ar duce la menţinerea stării de blocaj politic.

Este clar ca nicio formaţiune politică nu doreşte cu adevărat revenirea PNŢCD in prim-planul vieţii politice din România. Ar fi păcat ca interese mărunte, legate in special de persoane, să dea apă la moară adversarilor politici care doresc dispariţia PNTCD.

Nu demult, Doru NĂSUI, lansa următorul mesaj catre ţărănişti :

Suntem mai aproape decat oricand de soluţionarea amiabilă a blocajului în care se găseşte partidul de aproape doi ani. Fiecare taranist, trebuie să accepte că ceea ce ne-a adus pe toţi în PNŢCD – valorile, principiile şi tradiţiile partidului – sunt mult mai importante decat opţiunile legate de persoane. Fiecare taranist trebuie sa fie constient ca ceea ce ne uneste este mai puternic decat ceea ce ne dezbina. Dar mai ales, fiecare taranist trebuie sa isi doreasca cu toata taria reconcilierea si unitatea partidului.

Evident ca s-au facut greseli. Evident ca s-a semanat ura si dezbinarea in partid. Dar a venit momentul ca noi toti taranistii sa fim din nou uniti, sa ne ridicam la inaltimea credintei noastre si sa rostim impreuna: …Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”..!

In actualul context economic si politic din Romania, PNTCD merita si trebuie, sa revina pe prima scena a politicii romanesti. Toată lumea vede ce se întămplă acum pe scena politică a tarii: incompetenta, minciuna, coruptie, cu grave consecinte asupra natiei – saracie, mizerie sociala, insecuritate publica, emigrare. Astăzi nu se mai poate da vina pe ţărănişti. In ultimii 10 ani, PNŢCD a fost marginalizat, izolat, discreditat, iar situatia tarii s-a inrautatit.

PNŢCD a susţinut cu consecvenţă şi uneori singur toate obiectivele majore ale României postcomuniste: integrarea euroatlantică, descentralizarea administrativă, combaterea corupţiei, asumarea trecutului şi asanarea morală a clasei politice, reforma şi restructurarea, proprietatea privata, drepturile omului şi democratia. Niciun alt partid nu a militat permanent pentru materializarea acestor obiective, nici un alt partid nu si-a facut din reforma morală crezul politic principal.

Poate, dacă PNŢCD ar fi fost sprijinit în demersurile pe care le-a iniţiat în timpul guvernării 1996-2000, în acest moment, atât noi cât şi Uniunea Europeană am fi putut avea mai puţine motive de îngrijorare, iar romanii nu ar fi asistat la acest haos politic care poate avea consecinţe foarte grave atât în plan economic, cât şi în plan social. Natia romana este abuzata si slabita, demoralizata si indatorata cum n-a fost niciodata in istorie, de catre cei care nu au urmarit altceva decat manelizarea Romaniei in folosul lor personal.

A sosit momentul ca PNTCD sa revina in forta pe scena politica a tarii si sa propuna romanilor crestin-democratia ca singura cale de salvare si de intarire a natiei. Noi nu dorim sa facem o natiune de asistati sociali, ci o natiune de oameni liberi si puternici. Noi nu dorim puterea de dragul puterii, ci pentru a o pune in slujba natiei. Vom promova competenta si bunul simt, vom promova premiantii si nu repetentii.

De aceea, in aceste momente in care Romania are atata nevoie de PNTCD, fac apel la fiecare taranist sa creada in procesul de reconciliere si unificare a partidului, sa sprijine eforturile echipelor de negociere si sa se angajeze in acest proces cu toata deschiderea si in toate organizatiile. Trebuie sa fim cu totii constienti ca reconcilierea in cadrul partidului este un eveniment istoric pe care nu ne putem permite sa il ratam.

Mai ales in conditiile actuale din tara, este extrem de important sa dam un semnal de iubire si forta natiei romane, ca partid politic unit si moral, cu un program politic bazat pe doctrina verificata a crestin-democratiei , singurul capabil sa scoata tara din criza.

In final, fac apel la fiecare taranist sa inchida capitolul dezbinarii, sa isi adauge numele la aceasta reconciliere istorica si sa contribuie cat poate la unitatea si bunul mers al partidului.

Numai uniti vom reusi!

http://beuca.wordpress.com/2011/01/23/pacea-de-la-sighet/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu