Pedeliştii se mişcă în Uniunea Europeană ca elefantul în prăvălia cu porţelanuri, făcând boacăne după boacăne şi izolând tot mai mult România.

Într-adevăr, România ar putea denunţa unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare – instituit ca urmare a unui gentlement agreement, din cauză că noi nu îndeplineam toate condiţiile în momentul admiterii în UE – dar aceasta ar însemna renunţarea la orice pretenţie de a fi trataţi ca gentlemeni. Şantajând cu blocarea accesului Croaţiei în UE, şleahta 3B se descalifică complet!

Prin declaraţia nechibzuită a ministrului de externe, România nu a generat decât iritare şi ostilitate în cancelariile ţărilor din UE şi în Croaţia, accentuând imaginea dezastruoasă pe care o are sub administraţia Băsescu.

PNŢCD se delimitează complet de declaraţiile iresponsabile ale ministrului de externe şi îi cere demisia.

PNŢCD, partidul care a orientat România către Europa, îşi exprimă profunda convingere că România nu poate fi decât parte a Uniunii Europene.

PNŢCD regretă declaraţiile iresponsabile ale ministrului Baconschi şi îşi exprimă simpatia faţă de poporul croat prieten. România va sprijini cu tărie intrarea Croaţiei în Uniunea Europeană.

PNŢCD consideră că România va progresa numai după reformarea justiţiei şi eliminarea corupţiei sufocante. Aceste obiective nu pot fi realizate de un regim nelegitim, instaurat prin fraudă electorală, corupt şi dispreţuit, atât în ţară cât şi în Europa. Este absolut vital ca, la următoarele alegeri, românii să aducă în fruntea Ţării forţe politice responsabile, capabile să rezolve cu competenţă şi demnitate problemele României.

6 Ianuarie 2011

Biroul de Presă al PNŢCD

http://beuca.wordpress.com/2011/01/07/romania-celor-trei-%E2%80%9Eb%E2%80%9D-basescu-boc-baconschi-si-uniunea-europeana/