SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 30 ianuarie 2011

COMUNICAT

Biroul National de Conducere de joi, 27.01.11, prezidat de Domnul Radu Sarbu , Presedintele PNTCD , a apreciat ca inacceptabil Proiectul de Acord negociat intre Domnii Victor Ciorbea si Aurelian Pavelescu .

In 7 Decembrie 2010, BNC a desemnat o Comisie pentru negocieri cu gruparea Pavelescu . La 18 Decembrie 2010 a avut loc o intalnire a Comisiei cu Domnii A. Pavelescu si V. Lupu , care au respins oferta noastra de unire pe baze paritare . S-a constatat ca D. Pavelescu se opune sistematic procesului de unificare . Negocierile s-au blocat .

In 2011 , in gruparea Pavelescu s-au intetit framantarile si s-a nascut o majoritate dornica de unire . Domnul Eugen Romulus Moiescu , Prim Vice Presedinte , a anuntat ca va prezenta o Motiune proprie la Congresul din 29 Ianuarie 2011 , cu scopul unic de a actiona imediat pentru realizarea unitatii Partidului .

Vazand disponibilitatea Dlui Moiescu si convinsi de eficienta caii de unificare ce se deschide , fiecare membru BNC a decis -in sedinta din 14 Ianuarie 2011- sa participe , pe o viitoare Motiune Moiescu , la un Congres de Unificare.

Am hotarat sa asteptam Congresul din 29 Ianuarie 2011 spre a actiona apoi in noile conditii pentru realizarea unitatii .

Dl. Pavelescu -vazand ca o motiune a sa ar fi pierzatoare- a incercat sa amane Congresul convocat chiar de el . Parasit de proprii colaboratori , a apelat la Domnul V. Ciorbea , pentru blocarea Congresului . Dl. Ciorbea a invitat membrii Comisiei la negocieri cu Dl. Pavelescu .

Au aparut puncte de vedere diferite in Comisie . Domnul L. Petrina a explicat ca evolutiile dramatice din grupul Pavelescu sunt favorabile re-unirii si nu trebuie facut nimic din ceea ce ar putea afecta actiunea de unificare . Negocierile cu Pavelescu sunt daunatoare . A solicitat sa fie informata Conducerea PNTCD .

Domnul Presedinte –subliniind ca un alt proiect de re-unire este in derulare- a cerut ca membrii Comisiei sa nu mearga la negocieri cu Dl. Pavelescu . Cum Dnii Ciorbea si Filip insistau pentru negocieri , Domnul R. Sarbu a stabilit sa fie prezenti si Dnii Petrina si Rizescu , spre a se cere Dlui Pavelescu demisia , ca singura varianta acceptabila .

Au avut loc , la 26.01.11 , negocieri . Dnii Petrina si Rizescu au cerut demisia Dlui Pavelescu . Dnii Ciorbea si Filip au preconizat o paritate , inclusiv o

co-presedintie . Demisia fiind respinsa , s-a convenit , totusi , un text de Acord relativ echilibrat , cu mentiunea expresa ca acesta va fi supus analizei BNC .

La BNC din 27 Ianuarie , Dl. Ciorbea a venit cu un text modificat , semnat de Dl. Pavelescu . Exista si o semnatura a Domnului Ion Diaconescu . Suntem convinsi ca Domnul Presedintele de Onoare a primit date partiale despre intentiile reale ale Dlui Pavelescu .

S-a invederat ca nu este in competenta Comisiei de Negociere sa semneze Acorduri . BNC nu a aprobat semnarea Acordului . Dnii V. Ciorbea si L. Filip au staruit in a semna Acordul in nume personal.

Este evident pentru toti liderii crestin-democrati responsabili necesitatea re-facerii unitatii PNTCD si participarea acestui Partid cu un potential extraordinar la viata politica romaneasca , mai ales in conditiile crizei moral-politice si economice actuale .

BNC al PNTCD cere fiecarui lider al Partidului sa actioneze cu raspundere si respectand Statutul si Legea Partidelor Politice .

Re-Unirea trebuie sa fie fructul unei lucrari morale si legitime .

Sa asiguram o fundatie sanatoasa reconstructiei ce ne asteapta in PNTCD !

Din insarcinarea

Domnului Radu SARBU , Presedintele PNTCD

Secretar General Vice Presedinte


Vasile ANDRIES Liviu PETRINA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu