SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 28 august 2008

Va fi scos Miluţ cu portăreii din sediul PNŢCD?


Marian Miluţ
După opt ani petrecuţi în afara Parlamentului, PNŢCD nu a terminat cu răfuielile interne. Partidul ce realiza în 1996, prin intermediul CDR, prima alternanţă la putere de după 1989, a rămas doar cu amintirile şi cu frustrările acumulate în timp.

Fostul preşedinte al FPS, Radu Sârbu, devenit lider neoficial al ţărăniştilor, în urma unui congres extraordinar, este pus la zid de rivalul său, Marian Petre Miluţ, lider „cu acte" al PNŢCD, pe motiv că „a vândut jumătate din România".

Radu Sârbu vrea ca partidul să încerce încheierea unei alianţe cu PDL, în timp ce Marian Petre Miluţ intenţionează să mute un detaşament de ţărănişti pe listele PNL.

Miluţ: Sârbu trebuia să fie în puşcărie de mult. A vândut jumătate din ţară!

Adevărul: Cine e preşedintele PNŢCD, până la urmă?

Marian Petre Miluţ: Eu sunt preşedintele de jure şi de facto al partidului. Mai departe vom vedea la tribunal.

Domnul Sârbu spune că lucrurile nu stau deloc aşa...

Domnul Sârbu să rezolve mai întâi problema propriilor dosare de la DNA. N-aţi văzut că toate partidele au probleme la Cluj? Şi PSD, şi PRM, şi noi, toţi! Nu credeţi că băiatul ăla de la Cotroceni are treabă acolo?

Totuşi, se pare că au 26 de organizaţii de partea dânşilor...

Nu, domnule! Au fost la mine 31 de judeţe şi 41 de organizaţii, cu tot cu organizaţiile speciale. În plus, la Sinaia au fost 51 de membri din 82 ai CNC, dar ei au scos alte liste. Ei au avut doar stafiile trecutului. Or fi pus la numărătoare şi pozele de pe pereţi!

Ei susţin că au depus documentele congresului la tribunal...

Unde au depus, domnule? Vă spun eu că nu au depus nimic! Sunt nişte ordinari. Ăsta-i partid, cu astfel de oameni? De aia au ajuns unde au ajuns!

Deci nu abandonaţi lupta...

Nu numai că nu abandonez, dar în câteva zile voi avea declaraţiile de sprijin ale tuturor liderilor locali. Ce stăm să discutăm cu îngropaţii ăştia în istorie, care au lăsat datorii de miliarde la partid, pe care le-am plătit eu. Acum sunt deştepţi! Cine domnule, Sârbu ăsta, care a vândut jumătate din România? Ăsta trebuia să fie în puşcărie de mult!

Ce, stăm să discutăm cu îngropaţii ăştia în istorie? Acum sunt deştepţi! Cine, domnule, Sârbu?!
Marian Petre Miluţ,
preşedinte PNŢCD

Radu Sârbu
Sârbu: Dacă nu pleacă de bunăvoie, Miluţ va fi scos cu portăreii!

Adevărul: Care dintre congrese a avut caracter statutar?

Radu Sârbu: Convocarea unui congres extraordinar cu trei luni înainte de alegeri este extrem de inoportună. Dacă, totuşi, s-a făcut de către 26 dintre organizaţiile judeţene şi de sector, înseamnă că situaţia era destul de gravă.

Au participat 378 de delegaţi, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate plus unu din totalul de 683, deci forumul legal a fost întrunit. La şedinţa Comitetului Naţional de Conducere, care a precedat congresul, au fost prezenţi 44 de membri din totalul de 83. La Sinaia nu putea să fie, prin urmare, cvorum legal pentru acelaşi for de conducere al partidului.

Aţi fost acuzat că vreţi să orientaţi partidul către PDL...

Este o minciună. Congresul a adoptat o rezoluţie prin care hotărăşte că PNŢCD va participa la alegeri, fie prin forţe proprii, fie într-o alianţă, iar alianţa nu poate fi făcută decât cu PNL sau cu PDL. În realitate, nu va fi nicio alianţă, pentru că ambele partide sunt legate prin Alianţa D.A., care nu le permite să facă o alta până când nu o denunţă.

Veţi merge în instanţă pentru a prelua partidul?

Eu nu vreau asta. Am depus la tribunal documentele congresului şi i-am trimis domnului Miluţ, prin executor judecătoresc, o notificare, astfel încât vineri (n.r. mâine) la ora 10 să ne predea patrimoniul, sediul, arhivele. Miluţ, dacă nu predă toate acestea de bunăvoie, va fi scos cu portăreii.

Nu credeţi că toate aceste lupte nu vor aduce nimic bun pentru partid?

Eu mă întreb ce-l mână pe domnul Miluţ în luptă, pentru că aici nu e vorba numai de orgolii. Mă tem că sunt lucruri mult mai neplăcute. Mă tem de interese mercantile.

Mă întreb ce-l mână pe domnul Miluţ în luptă, pentru că aici nu e vorba numai de orgolii
Radu Sârbu,
lider neoficial al PNŢCD

ADEVARUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu