SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

sâmbătă, 23 august 2008

Taranistii vor avea duminica doi conducatori: Marian Milut si Radu Sarbu
PNTCD cu doua capete






















Marian MILUS










Taranistii nemultumiti de prestatia presedintelui Marian Milut si a decidentilor din jurul acestuia organizeaza, duminica, la Bucuresti, un Congres Extraordinar al carui scop este instalarea lui Radu Sarbu in fruntea formatiunii. Gruparea Milut-Pavelescu considera nestatutar demersul si initiaza, in aceeasi zi, la Sinaia, o sedinta a Comitetului National de Conducere (CNC), pentru a discuta despre colaborarea cu PNL, alegerile generale si revigorarea partidului. Organizatorii Congresului sustin ca acesta a fost solicitat legal, de 28 de organizatii judetene, care acopera aproape 70% din numarul delegatilor cu drept de vot. "De altfel, exista o rezolutie a Congresului din ianuarie 2007 care impunea organizarea unui Congres Extraordinar, in termen de sase luni, pentru modificarea Statutului, in sensul inlocuirii votului pe motiune cu votul uninominal. Problema este inclusa in ordinea de zi a Congresului din 24 august. As mai aminti de angajamentul public al conducerii actuale de a demisiona in cazul nerealizarii procentelor minime la europarlamentare si la alegerile locale", ne-a explicat fostul vicepresedinte taranist, Andrei Dimitriu, candidat la aceeasi functie in cadrul forului de duminica. La Congresul care va incepe la ora 10, la Sala Radio, va fi o singura motiune, cea a lui Radu Sarbu in echipa caruia intra, alaturi de Dimitriu, Alexandru Herlea, Ion Caramitru, Mihai Grigoriu, Adrian Ghita, Doru Nasui - ne-a precizat Alexandru Popescu, aspirant la functia de secretar general. Popescu ne-a declarat ca partizanii alegerilor interne sunt nemultumiti de acordul politic incheiat de echipa Milut cu liberalii, intelegere conform careia 30 de taranisti vor candida in colegii sub sigla PNL.



















Radu SARBU










Potrivit lui Popescu, aceasta manevra prin care se incearca intrarea in Parlament ar duce la decredibilizarea PNTCD in ochii electoratului. Ar mai fi de amintit ca unii fruntasi taranisti, intre care presedintele de onoare Ion Diaconescu si surorile Coposu, si-au declarat suportul pentru organizarea Congresului Extraor­dinar, in timp ce disidenta Doina Cornea a apreciat ca o astfel de manifestare nu este oportuna inainte de alegerile parlamentare. Planuri de viitor De cealalta parte, actuala conducere PNTCD sustine ca numai intalnirea de la Sinaia este statutara, iar la ea vor participa reprezentanti din "42 de organizatii judetene". Despre Congres, Milut spune ca este lovit de nulitate, iar cei care il organizeaza sunt "sabotori". Taranistii care se vor reuni la Sinaia vor analiza probleme legate de viitorul colaborarii cu PNL in perspectiva alegerilor parlamentare, vor stabili can­didatii pentru alegeri si vor discuta si despre revigorarea partidului. Riscuri si oportunitati "S-a consolidat si a devenit net majoritar acest curent care cere reformarea partidului, recuperarea lui identitara. Pentru toata lumea este evidenta lipsa grava de performanta. In politica umorile, bunul plac, vanitatile, clientelismul, improvizatiile sunt reteta sigura a esecului. Exista riscul real ca partidul, dintr-un remarcabil proiect politic sa ajunga doar o banala, dar profitabila, afacere imobiliara. Doar personalitatile autentice cu performanta omologata si imagine buna mai pot relansa partidul. (...) Taranismul e o stare de spirit. Trebuie reactivat cu tact. PNTCD trebuie perceput de opinia publica ca un partid crestin si aparator al indentitatii noastre nationale"- Andrei Dimitriu, fost vicepresedinte
Ovidiu BANCHES
ZIUA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu