SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 25 august 2008

Congres extraordinar: PNŢCD se rupe din cauza PNL

25/08/2008

Congresul extraordinar al PNŢCD s-a întrunit ieri pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al partidului pe Marian Miluţ, contestat pentru faptul că a decis participarea reprezentanţilor PNŢCD în alegeri sub sigla PNL. În funcţia de preşedinte al PNŢCD a fost ales Radu Sârbu (foto), fostul preşedinte al FPS, la congresul de ieri participînd preşedintele Comitetului Naţional de Conducere al partidului, Gheorghe Ciuhandu, preşedintele de onoare, Ion Diaconescu, surorile Coposu şi fostul ministru Ion Caramitru. Ciuhandu a declarat că nici unul din obiectivele propuse de liderul Marian Miluţ nu au fost îndeplinite şi a criticat neparticiparea PNŢCD la alegerile generale sub sigla proprie. "Participarea unor membri PNŢCD pe listele altui partid ar putea să ne ducă la pierderea calităţii de membru al PPE prin specularea acestei situaţii de către un partid concurent, care are interesul să ne elimine din viaţa politică", a mai spus liderul ţărănist. "Această idee deşucheată pe care o are domnul Miluţ, de a introduce în Parlament 30 de colegi, mi se pare una dintre cele mai incredibile încercări de a desfiinţa partidul. Nu credeţi că aceste colegii sînt cele în care PNL nu are nici o şansă?", a declarat şi fostul ministru al Culturii Ion Caramitru.


De partea cealaltă, Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu au prezidat la Sinaia o şedinţă a aceluiaşi Comitet Naţional de Conducere, care a decis aprobarea protocolului cu PNL şi demiterea lui Gheorghe Ciuhandu şi a lui Radu Sârbu. În toiul scandalului ţărănist, o altă acuzaţie vine de la PNL, care, într-un comunicat de presă, acuză aripa Sârbu din PNŢCD că vrea să se alieze cu PD-L şi că "se duce acolo unde îi este locul, adică în partidul corupţilor, scandalagiilor şi al privatizărilor dubioase". (L.D.)congres extraordinar:PNŢCD se rupe din cauza PNL.

JURNALUL NATIONAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu