SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 1 februarie 2012

Proteste la limita inghetului

Nu a lipsit recuzita de protest FOTO:V.G. Nu a lipsit recuzita de protest FOTO:V.G.
ARAD. Pe un frig pătrunzător, peste 800 de arădeni au protestat pașnic în fața Primăriei, cerând demisia președintelui și a guvernului.

Mitingul organizat de Consiliul Local Civic Arad și Mișcarea Arădeană, a adunat peste 800 de arădeni de toate vârstele, aseară, pe platoul din fața Palatului Administrativ. Nici de această dată nu au lipsit pancartele și strigătele cu mesaje antiguvernamentale, antiprezidențiale, asta în ciuda gerului de afară. Acestei manifestații au aderat și alte cinci asociații civice județene.

Un grup consistent de protestatari și-au făcut apariția pe la ora 17:50, venind dinspre Podgoria, înspre Primărie pe Bulevardul Revoluției. Majoritatea manifestanţilor sunt cei care au participat la protestele care au început la Arad în 15 ianuarie, mulţi fiind membri sau simpatizanţi ai partidelor din opoziţie, revoluţionari şi sindicalişti. Echipaje ale Jandarmeriei și ale Poliției Locale au fost postate atât la fiecare colț al Pieței Revoluției, cât și pe străzile adicacente.

Interzicerea traseismului

Protestul a fost unul pașnic, fiind coordonat de pe o camionetă pe care a fost instalat un sistem audio. Discursurile înflăcărate au fost ținute de reprezentanții CLC, Mișcării Arădene și ai societăților civile implicate.

Pe scena improvizată a urcat și procurorul arădean Florin Roman de la parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care a citit un text religios, dar a făcut referire și la istoria românilor, fără să scandeze împotriva președintelui sau a guvernului. Procurorul nu a dat nicio declarație jurnaliștilor la plecarea de pe scenă. Protestatarii au cerut o lege privind „interzicerea traseismului politic”, sau adoptarea unei legi „privind revocarea de către alegători a celor care i-au ales”, dar și „separarea alegerilor locale de cele parlamentare”.

Mesaje inedite

Tot în fața Primăriei a fost adusă și o urnă în care arădenii au fost invitați să introducă bilețele cu nemulțumirile pe care le au. Un mesaj inedit, a fost expus de către organizatori pe scena improvizată, unde pe o pancartă alături de pozele mai multor jurnaliști de la postul Antena 3, scria simplu: „Mulțumim”.

http://www.aradon.ro/proteste-la-limita-inghetului/1049576

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu