SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 24 ianuarie 2012

Consideratii.

Protestele din ultima vreme , declansate initial impotriva proiectului legii sanatatii, s-au extins si exprima in momentul de fata nemultumirea profunda a populatiei fata de degradarea nivelului de trai, in paralel cu prosperitatea tot mai vizibila a clientelei politice.

Intinderea manifestarilor demonstreaza amploarea crizei in care ne aflam.

Modul in care se desfasoara lucrurile – asemanator fenomenului “Piata Universitatii” din 1990 - demonstreaza justetea acelei manifestari si ne poate face sa regretam inca o data faptul ca cerintele exprimate atunci nu au fost luate in considerare.

In acelasi timp, faptul ca desi numarul de localitati in care se protesteaza este mai mare, numarul de manifestanti este mai mic decat in anul 1990, poate fi interpretat ca un semn ca iluziile de astazi sunt mai mici decat cele de atunci.

Modul in care au evoluat lucrurile in Romania in ultimii 22 de ani pune in primejdie viitorul natiunii.

Saracirea marii majoritati a populatiei in paralel cu imbogatirea excesiva si greu de explicat a catorva creeaza nemultumiri si suspiciuni, minand solitaritatea nationala.

Pentru recastigarea increderii si refacerea solidaritatii – conditii indispensabile progresului tarii – consideram necesar a se verifica modul in care s-au constituit averile - incepand cu cele ale oamenilor politici si ale clientelelor partidelor - luandu-se masurile necesare.

Din declaratiile multor participanti rezulta ca nu se considera reprezentati politic; se poate constata ca de mai mult timp parlamentul si-a pierdut rolul de for de dezbatere si elaborare in comun a legilor, devenind un loc de sicanare reciproca a opozitiei si puterii.

Gama larga de revendicari arata ca oamenii nu au unde sa se exprime.

Cand institutiile statului nu functioneaza normal, oamenii nu au alta solutie decat sa se exprime in strada.

Iar daca si atunci sunt ignorati, urmarile pot fi imprevizibile, iar raspunderea va reveni oficialitatilor.

Viata publica, in toate aspectele sale, trebuie sa intre intr-o desfasurare normala, bazata pe moralitate, dialog si implicarea tuturor celor interesati in rezolvarea fiecarei probleme.

Se demonstreaza din nou justetea principiilor noastre privind necesitatea “moralei crestine” si “dreptatii sociale” pentru implinirea carora trebuie sa actionam in continuare.

Bogdan GRABOWSKI
Presedinte PNTCD sector 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu