SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 30 mai 2012

Comunicatul dlui Victor Ciorbea 

Atat subsemnatul,cat si conducerea PNTCD, am fost si suntem sustinatori ai principiului constitutional conform caruia 'nimeni nu este mai presus de lege' si orice persoana vinovata trebuie sa raspunda politic si juridic (administrativ, civil sau penal) dupa caz.
Pretinsa fapta penala comisa de fostul ministru al agriculturii Ion Avram Muresan s-ar fi savarsit in anul 1999 in timpul guvernului Radu Vasile.
Am dezbatut aceasta situatie in mai multe randuri in forurile de conducere ale partidului si in discutii directe cu cel in cauza pe parcursul urmaririi penale si a judecatii. Ultima discutie, cea mai ampla, am avut-o personal cu I. A .Muresan in urma cu peste un an dupa pronuntarea de catre instanta de fond a hotararii judecatoresti de condamnare. Sublinez ca nu am avut niciodata acces la dosarul cauzei.
Atat din relatarile celui in cauza cat si din alte informatii reiese ca pe parcursul procesului penal, in momente esentiale, acesta nu a beneficiat de o aparare adecvata; nu i s-au incuviintat probele solicitate, urmarirea penala si judecata s-au prelungit peste 12 ani etc astfel incat exista o banuiala legitima privind netemeinicia si nelegalitatea hotararilor judecatoresti si o anumita conotatie politica a intregului demers judiciar.
Precizam ca de mai multi ani Ion Avram Muresan nu mai face parte din forurile de conducere ale PNTCD. Pe de alta parte, avand in vedere cele aratate mai sus, daca acesta ne va solicita sprijinul, i-l vom acorda in vederea aflarii intregului adevar inclusiv prin sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Orice om de buna credinta poate intelege ca I.A. Muresan nu reprezinta 'prototipul' politicanului corupt care se afla intr-o functie de inalta demnitate publica. Dimpotriva, aceia care au jefuit bancile, economia si tara in general beneficiaza de amnezia si clementa institutiilor menite sa apere legea si sa stabileasca adevarul.

 PNTCD
29 mai 2012 Victor Ciorbea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu