SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 3 mai 2012

Asociația „Arad Km-zero“ cere Bisericii să nu se implice în campania electorală

Publicat de actualitati-arad 
Asociaţia noastră consideră aceste zile premergătoare campaniei electorale ca fiind cele mai potrivite pentru o altă abordare, cu totul diferită faţă de ceea ce s-a petrecut până în acest moment.
Nefiind în nici un fel angajaţi în competiţie şi conştienţi de violenţa verbală şi non-verbală ce se va desfaşura în perioada următoare solicităm o implicare prin neimplicare a tuturor bisericilor care sunt pe teritoriul judeţului nostru. Înţelegem prin implicare, slujba pe care o fac în beneficiul enoriaşilor, în acest caz avându-i în vedere atât pe candidaţi cât şi pe alegători. Mai înţelegem şi organizarea unui eveniment ecumenic în care reprezentarea cultelor să fie manifestată printr-o rugăciune comună într-un exerciţiu de conştientizare a ceea ce suntem în raport cu Dumnezeu. Ne-am dori ca şefii acestor instituţii sa producă acest eveniment la sfârşitul săptămânii viitoare şi să invite toţi participanţii angrenaţi în campanie.
Înţelegem ca neimplicare, refuzul de a primi în spaţiul confesional, de a le pomeni numele ca şi invitaţi şi bineînţeles refuzul de a le da posibilitatea exprimării în bisericile lor pe acei ce şi-au făcut deja un obicei din încercarea de a-şi mări vizibilitatea şi chiar şansele în alegerile trecute precum şi celor care chiar daca nu candideaza, fac servicii de acest gen tuturor candidaţilor.
Sperăm că apelul nostru se va concretiza în fapte şi cei puşi să slujească işi vor înţelege cu adevărat menirea şi vor promova cel puţin în această perioadă calmul, toleranţa şi linştea. Lupta politică să rămână în afara Bisericii.
Virgil Florea
Dan Ciucuriţă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu