SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 1 mai 2012

Coabitarea

http://www.newsar.ro/stiri-arad/primim-spre-publicare-coabitarea

 de Virgil Florea


Ce înseamnă şi ce efect are?
Nu dau definiţia politică, ci una vulgară. Atunci când nu există continuitate pe acelaşi palier de neputinţă, se apelează la o altă forţă care se poate sprijini pe o majoritate. Constituţia noastră e atât de perfidă încât lasă la opţiunea preşedintelui (adică suntem la mâna lui) o putere nepermis de mare. Necontrolabilă. Singura condiţie probabil pusă de individul abject a fost tocmai asigurarea acestei coabitări de către Ponta, în schimbul continuării conflictului. Incalificabil, iar o astfel de promisiune nu are nici o obligaţie. Exact ca şi cea a ostaticilor. Băsescu a ţintit poporul în contra guvernării useliste.
Efectul, dacă nu se va trece imediat la depunerea individului la dispoziţia justiţiei, va fi o perpetuare a ticăloşiei la nivelul acesta.
Iliescu să-şi vadă de treabă şi să fie mulţumit că românii l-au uitat, deşi în mod normal ar trebui să răspundă penal pentru multe. Poate, şi o spun cu regret dacă (of, acelaşi dacă) în 1997 s-ar fi pornit justiţia, acum trăiam altfel. S-a cladit şi atunci pe premiza că nu e bine să facem scandal, sau că nu avem nevoie de el că ne râde lumea şi uite unde am ajuns.
Spray-ul lui Ponta se va întoarce împotriva noastră dacă îl va menţine pe Băsescu la Cotroceni. Cu astfel de lucruri nu te joci, indiferent de cât bine crezi că poţi face. Un exemplu trebuie dat, pentru a le taia respiraţia tuturor celor care mai încearcă să-şi bată joc de naţiune. Şi, apoi, dreptatea nu se poate substitui cu nimic. Ea este sau nu este. Clădind în continuare ţinând seama mai mult de interese decât de adevăr, ne vom trezi în scurtă vreme cu chestiuni legate de tema „asta nu se poate face” pentru că se supără ...
Aşa că nu sunt deloc fericit de această jumătate de măsura.

Ori se merge până la capăt ori ne încuscrim în continuare cu răul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu