SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 25 aprilie 2012

Protocol politic privind constituirea Aliantei pentru Alba prin asocierea USL Alba si PNTCD autentic Alba

Uniunea Social Liberala (U.S.L.) -ALBA, cu sediul in Municipiul Alba Iulia, reprezentata prin copresedinte Teodor Atanasiu
si P.N.T.C.D. autentic Alba- reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.-Alba, cu sediul in Municipiul Alba Iulia, str. Ion Luca Caragiale, Nr. 6, reprezentata prin presedinte Iuliu Hada,   
In conformitate cu prevederile  Legii partidelor politice nr.14/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, de comun acord
HOTARASC
         Asocierea Uniunii Social Liberale (U.S.L.) Alba cu P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba, sub denumirea ALIANȚA PENTRU ALBA, avand ca semn permanent semnul USL.

I.Principiile asocierii si colaborarii
1. U.S.L.Alba recunoaste faptul ca membrii P.N.T.C.D. autentic Alba  reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba sunt adevaratii continuatori ai idealurilor si valorilor promovate de-a lungul istoriei de catre P.N.T.C.D.(anterior de P.N.R. si apoi de P.T și P.N.T.) si va sustine demersurile facute in conformitate cu cerintele dreptului european, constitutionale si legale de catre acesti adevarati national-taranisti crestin-democrati, atat inainte de alegerile locale si parlamentare, cat si dupa aceea, pe plan intern si international, avand drept scop recunoasterea acestora si a adevaratelor organizatii P.N.T.C.D., precum si a conducerii legitime a partidului desemnata
de acestia.

Pana la “retrocedarea P.N.T.C.D-ului“, ale carui denumire, semn electoral, etc. este posibil sa fie temporar “nationalizate de catre actuala putere“, prin acolitii ei din partid si prin exercitarea unor presiuni asupra magistratilor similare celor din perioada stalinista, U.S.L.Alba va sprijini si actiunile referitoare la infiintarea sau transformarea unei formatiuni politice care sa promoveze politicile si obiectivele national-taraniste crestin democrate, monarhiste si civice.
2.In cazul in care va fi inregistrata in Registrul partidelor politice modificarea conducerii P.N.T.C.D. hotarată de Congresul Extraordinar de Reunificare al Partidului din 18.06.2011, avand in frunte pe Victor Ciorbea- presedinte, U.S.L.Alba se obliga sa accepte P.N.T.C.D.autentic Alba în alianta politica, la alegerile parlamentare, daca inregistrarea in Registrul partidelor politice se va produce anterior datei pentru depunerea candidaturilor privind aceste alegeri. De asemenea, se obliga, in conditiile sus aratate, sa accepte in alianta politica formatiunea politica ce va fi infiintata sau transformata pentru promovarea politicilor si obiectivelor national-taraniste crestin democrate, monarhiste si civice.Această integrare în USL va avea loc cu acordul conducerii naționale a acestei alianțe poltice.
3.Pana la data  inregistrarii in Registrul partidelor politice a hotararilor Congresului Extraordinar de Reunificare al Partidului din 18.06.2011 ori a unei noi formatiuni politice infiintate sau transformate conform cap.I art.2(cand P.N.T.C.D. autentic ori aceasta formatiune ar urma sa faca parte din Alianta politica U.S.L.), intre partile semnatare ale acestui protocol se incheie prezenta asociere.

Prin incheierea acestei asocieri P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba va participa la alegerile locale și parlamentare pe listele USL Alba cu respectarea Legii electorale.

In acest scop P.N.T.C.D. autentic Alba va participa la incheierea acestei asocieri reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. Alba.
4.In consecinta, membrii Organizatiei Judetene ai PNTCD autentic Alba și ai organizațiilor locale care vor participa la alegerile locale si parlamentare se vor inscrie in Fundatia A.N.C.D.Alba.
5.Incepand cu data de azi,24.04.2012, data semnării prezentului Protocol, membrii P.N.T.C.D. autentic Alba, reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba se obliga sa nu negocieze si sa nu colaboreze in nici o forma cu nici o formatiune  politica sau civica fara acordul U.S.L.Alba. La randul sau, U.S.L.Alba nu va avea negocieri si nu va colabora sub nici o forma cu niciuna dintre celelalte grupari care sustin ca ar reprezenta P.N.T.C.D.

         6. Începând cu data semnării Protocolului părțile semnatare vor înceta orice act sau demers de racolare a membrilor vreuneia dintre acestea.

         7. U.S.L.Alba se obliga sa nu retraga sprijinului politic al alesilor locali ori judeteni membri ai  P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba care vor sustine politicile si obiectivele national-taraniste crestin democrate sau se vor implica in actiunile de ”recuperare” a P.N.T.C.D. ori vor efectua demersuri de infiintare sau transformare a unei formatiuni politice care sa promoveze politicile si obiectivele national-taraniste crestin democrate, monarhiste si civice pana la “retrocedarea P.N.T.C.D.-ului nationalizat de actuala Putere“.

De asemenea, U.S.L. Alba se obliga sa nu promoveze si sa nu sustina proiecte de hotarari de consiliu local sau judetean privind retragerea mandatului membrilor  P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. Alba care vor sustine politicile si obiectivele national-taraniste crestin democrate sau se vor implica in actiunile de ”recuperare” a P.N.T.C.D. ori vor efectua demersuri de infiintare sau transformare a unei formatiuni politice care sa promoveze politicile si obiectivele national-taraniste crestin democrate, monarhiste si civice pana la “retrocedarea P.N.T.C.D.-ului nationalizat de actuala Putere“.
II.Obiectivele asocierii
Obiectivele prezentei asocieri sunt cele mentionate in “Agenda politica -20 de Prioritati“ a U.S.L., cu adaugarea principiilor si valorilor crestin-democrate aratate in Motiunea adoptata de Congresul Extraordinar de Reunificare al P.N.T.C.D. din 18.06.2011.
III.Modul de organizare si functionare si organele de decizie
Modul de organizare si functionare si organele de decizie ale acestei asocieri sunt, in esenta, cele stabilite prin Protocolul de functionare al U.S.L., cu urmatoarele precizari :

1.Presedintele P.N.T.C.D. autentic Alba va participa la întrunirile USL Alba.
2.Deciziile privind stabilirea — pe baza propunerilor organizatiilor judetene ale partilor semnatare( in cazurile in care nu se ajunge la un consens intre conducerile acestor organizatii in ce priveste candidatii pentru alegerile locale ) a candidaturilor membrilor P.N.T.C.D. autentic reprezentat prin Fundatia A.N.C.D., la alegerile locale si la alegerile parlamentare, in functie de ponderea electorala a candidatilor rezultata din sondajele de opinie sau, dupa caz, din rezultatele de la alegerile locale din anul 2008, ori potrivit intelegerilor la nivel judetean si/sau national – vor fi luate prin consens de copresedintii U.S.L. si presedintele P.N.T.C.D. autentic reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.
3.Reprezentantii U.S.L. Alba si ai P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba, de la nivelul filialelor judetene, vor participa reciproc la sedintele forurilor statutare de conducere ale P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. Alba si respectiv ale U.S.L.-Alba.
IV.Colaborarea pana la urmatoarele alegeri locale si parlamentare se va realiza, intre altele, sub urmatoarele forme:

1.Alesii locali ai  U.S.L.Alba si alesii locali care au calitatea de membri ai P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba, din toate unitatile administrativ-teritoriale vor aplica in mod obligatoriu Acordul de neagresiune si de colaborare in plan politic general si in administratia publica locala.
2.Participarea deplina a liderilor partilor la consolidarea structurilor organizatorice si atragerea de noi membri ai acestora, precum si la promovarea permanenta a ideilor, valorilor si programelor comune.
V.Proceduri pentru stabilirea candidatilor la alegerile locale.
1.In conditiile prevazute de legislatia electorala in vigoare, P.N.L.ALBA,  potrivit intelegerilor teritoriale si/sau nationale, se obliga sa desemneze candidatii pentru functia de primar din randul membrilor P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.ALBA, daca acestia sunt primari in functie sau daca vor fi plasati cel mai bine in sondajele de opinie ori daca se convine in acest sens in plan teritorial si/sau national.

În Consiliile locale vor fi desemnati candidati membri ai P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba, pe baza intelegerilor teritoriale.
3.Pentru Consiliul Judetean Alba unde membrii P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA nu detin mandate, P.N.L. ALBA, potrvit intelegerilor teritoriale se obliga sa desemneze, in conditiile prevazute de legislatia electorala in vigoare, candidati din randurile membrilor P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.Alba, pe locuri eligibile sau cu sanse mai reduse in functie de  intelegerile la nivel teritorial.

4.Aceleasi reguli se vor aplica si pentru functiile de consilieri locali.
5.Pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean ALBA, P.N.T.C.D. autentic Alba reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA va sustine candidatul propus de  U.S.L.ALBA.    
VI.Proceduri de colaborare in administratia locala dupa alegerile locale
1.Consilierii apartinand U.S.L. ALBA si P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA, alesi in Consiliile locale și respectiv în Consiliul Județean se vor constitui intr-o majoritate, singuri sau in asociere cu consilierii altor partide politice sau cu consilieri independenti.
2.In cazul in care consilierii apartinand U.S.L.ALBA si P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA, alesi in Consiliile locale și respectiv Consiliul Judetean nu pot constitui o majoritate, acestia vor actiona solidar in cadrul opozitiei din consiliul respectiv.
3.Consilierii apartinand U.S.L.ALBA si P.N.T.C.D. Autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA alesi in consiliile locale și în Consiliul Județean, au obligatia de a sustine initiativele primarilor si respectiv ale presedintelui consiliului judetean daca acestia din urma apartin U.S.L.Alba sau majoritatii constituite de U.S.L.ALBA sau, în situația primarilor, dupa caz, P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.ALBA.
VII.Dispozitii finale si tranzitorii

1.Sediul organizatiei rezultate din asocierea Uniunii Social Liberale ( U.S.L.) ALBA cu P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D.ALBA este sediul USL ALBA.

2.In cazul modificarii legislatiei privind alegerea parlamentarilor se vor adapta in mod corespunzator si prevederile din acest protocol.

3.Prezentul protocol este valabil pana la data de 31.12.2016 si poate fi prelungit cu inca cinci ani prin acordul partilor.

4.Protocolul intra in vigoare pentru organizatiile si membrii partilor, dupa aprobarea lui de catre forurile competente, la data semnarii acestuia de catre parti.
Bucuresti                                                                    24.04.2012

Uniunea Social Liberala (U.S.L.)ALBA                         P.N.T.C.D. autentic ALBA reprezentat prin Fundatia A.N.C.D. ALBA
prin copreședinte                                                   prin presedinte

Teodor Atanasiu                                                Iuliu Hada

                                                        De acord

Copreședinte USL                                                            P.N.T.C.D  autentic
                                                              reprezentat prin
                                                              Fundatia A.N.C.D.
                                                                                              Presedinte

Crin Antonescu                                                                    Victor Ciorbea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu