SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 6 aprilie 2012

Asociaţia "Arad kilometrul 0" acuză administraţia locală că "sifonează" 20 de milioane de euro!



http://www.newsar.ro/asociatia-arad-kilometrul-0-acuza-administratia-locala-ca-sifoneaza-20-de-milioane-de-euro

Asociaţia „Arad Kilometrul 0” a organizat o conferinţă de presă în care a acuzat administraţia locală de intenţia de „sifonare” a unei sume de 88.000.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro). Suma respectivă constituie un credit de angajament prevăzut în bugetul pe anul în curs, pentru realizarea de „Instalaţii fotovoltaice pentru producerea energiei verzi“. Conform membrilor asociaţiei, terenul pe care urmează să fie construite instalaţiile fotovoltaice aparţine unor SRL-uri de buzunar, SC Tempo Invest SCS şi SC Monte Imobiliare SRL, care au relaţii de afaceri cu SC Pro Arhitectura SRL, firma soţiei primarului Gheorghe Falcă. Dan Ciucuriţă şi Virgil Florea au prezentat o adevărată încrengătură în acest sens, cu „dezvoltarea de noi zone industriale, aprobări de PUZ-uri, încasări de despăgubiri din exproprieri, treceri de terenuri din domeniu privat în domeniul public”, totul culminând cu angajarea respectivului credit, în valoare de 88.000.000 de lei.
„În 27.01.2011 prin Hotărârea nr. 25 din 27.01.2011 a CLM şi Hotărârea 44 din 28.02.2011 se aprobă prin extinderea Zonei Industriale de Nord – Arad un PUZ: Planului Urbanistic Zonal «Centru pentru energii neconvenţionale», Arad DJ 1569/3 (Centura nord) şi DJ 709B, beneficiari SC Tempo Invest SCS şi SC Monte Imobiliare SRL, proiect nr.217/2010, elaborat de SC Pro Arhitectura SRL.
Acum să vedem cine sunt cei doi beneficiari ai acestui proiect elaborat de societatea soţiei primarului Falcă, Pro Arhitectura.
Ambele societăţi comerciale nu au nici un angajat, dar au datorii de zeci de milioane de lei, capitaluri de milioane în minus şi poate cel mai important aceeaşi persoană ca şi administrator şi asociat (Steininger Dietmar – cetăţean austriac). Surprinzător sau NU, au achiziţionat terenuri în zona de nord a oraşului, chiar pe locul în care se construieşte actuala pasarelă peste calea ferată din centura de nord, primind şi despăgubiri din exproprierile de terenuri, conform HOTĂRÂRII Guvernului României.
Totodată conform PUZ-lui aprobat (la pag. 18 Pct. 3.8.2. Circulaţia terenurilor), Primăria Arad se obligă să treacă în domeniul public o suprafaţă de 4 000 metri pătraţi de teren aflat în proprietatea privată a celor două societăţi”,
se arată în dezvăluirea Asociaţiei „Arad Kilometrul 0”, publicată pe larg aici, în pagina stareanatiunii.com.
Contactat de Glasul Aradului, primarul Gheorghe Falcă nu a dorit să comenteze afirmaţiile reprezentanţilor Asociaţiei „Arad Kilometrul 0”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu