SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 1 noiembrie 2009

Dragi colegi,

Astazi, 27 octombrie 2009, s-a semnat de catre conducerile celor doua partide un protocol de colaborare intre PNTCD si PNL. Protocolul il gasiti in attach. Pentru prima oara dupa 1996, cele doua partide colaboreaza electoral, pe baza de reciprocitate si respect reciproc. Dupa inregistrarea actualei conduceri a PNTCD in Registrul Partidelor, va fi oficializata alianta electorala dintre partidele noastre.

PNTCD a avut de ales intre doua cai: fie continua pe cont propriu, afirmandu-se ca singura alternativa reala la toate celelalte partide, fie angajeaza o colaborare politica si electorala pe termen mediu - orizont 2012 - cu PNL. In sedinta sa din data de 26 octombrie, BNC al PNTCD a hotarat - cu mare majoritate de voturi - sa aleaga a doua cale. In consecinta, astazi am semnat documentul din attach.

PNL a acceptat in intregime cererile noastre. De azi inainte, structurile noastre teritoriale si in primul rand cele electorale, trebuie sa colaboreze. Suntem convinsi ca, avand un candidat comun, credibil si cu sanse reale de succes - asa cum este Crin Antonescu - putem sa mobilizam bazinul nostru electoral intr-o masura mult mai mare decat cu ocazia ultimelor scrutinuri. Putem contribui la victoria sa cu mai mult decat cele 160.000 de voturi, pe care le-am avut la alegerile pentru parlamentul european.

Miza acestor alegeri este enorma, pentru ca Tara trebuie scoasa din mainile unui om care pune tot mereu pe primul plan interesul egoist - personal, de gasca si de partid. Traian Basescu stie ca, opunandu-se instalarii unui nou guvern, blocheaza accesul Romaniei la fonduri fara de care Tara risca prabusirea, prin falimentul finantelor publice si crahul economiei nationale.

Protocolul este important, dar efectele sale electorale vor ramane minore daca alianta noastra nu va ajunge la cunostinta electoratului. Impreuna cu presedintele PNL, am hotarat ca in aceasta saptamana sa se organizeze conferinte de presa comune in fiecare resedinta de judet, sustinute de presedintii organiazatiilor respective ale PNTCD si PNL. In acest fel, mesajul va fi multiplicat. Vor fi si aparitii comune ale fruntasilor nostri, pe posturile nationale si locale de televiziune. Si vom face campanie electorala impreuna.

Secretariatul general si Departamentul electoral al PNTCD va vor comunica detaliile. Cer actiune prompta, energica si eficace din partea tuturor membrilor si organizatiilor PNTCD.

Dumnezeu sa ne ajute!

Radu Sarbu
Presedintele PNTCD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu