SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 2 septembrie 2012

Scrisoare deschisă către membrii și simpatizanții PNȚCD   


Dragi colegi țărăniști,
Dragi simpatizanți,
Dorim să lămurim prin această scrisoare toate nedumeririle ce s-au iscat în rândul dumneavoastră în ceea ce ne privește: cine suntem? De unde am apărut? Ce urmărim?
Am încercat să dăm aceste lămuriri în documentele noastre programatice (pe care le găsiți aici). Însă, cum nu toată lumea are timp să le parcurgă pe toate și e mai comod ca ideile principale să se regăsească într-un singur loc, vă adresăm această scrisoare ce se constituie într-o sinteză a acestor documente, în scopul de a elimina din start orice speculații, temeri sau nedumeriri în ceea ce ne privește.
Cine suntem noi?
Ei bine, noi suntem parte din VOI, voi membrii de rând ai PNȚCD, care asistați de ani de zile, fără putere de decizie și acțiune, la destrămarea partidului de către cei mari, voi, cei cărora vi se pune pumnul în gură chiar înainte de a deschide gura, cei cărora vi se ucide în fașă orice inițiativă, oricât de mică, menită a schimba ceva în bine și a da partidului o gură de aer, întru supraviețuire.
Suntem acea parte din voi care am decis să nu mai tăcem, să căpătăm o voce, să ne manifestăm public. Să acționăm, fiecare după puterile noastre, pentru demascarea și înlăturarea imposturii din partid și reconstruirea acestuia din temelii, de jos în sus, căci, după cum bine se vede, de sus în jos toate încercările au eșuat lamentabil, generând cine mai știe câte aripi.
Suntem cei care de ani de zile luăm poziții și avem diverse inițiative individuale sau de grup, în cadrul marii mișcări de rezistență ce s-a creat imediat după Congresul PNȚCD din 2008, când Marian Petre Miluț a refuzat să părăsească scaunul de președinte al partidului, așa cum îi ceruse majoritatea membrilor și organizațiilor, în mod democratic, hotărând demiterea sa. O hotărâre majoritară și democratică, deci, pe care domnia sa a binevoit să o conteste printr-un lung șir de procese care continuă și azi, grație “moștenitorului dinastic” al numitului ex-președinte, “prințișorul” Aurelian Pavelescu. Tot acestuia din urmă îi datorăm și contestarea la nesfârșit a deciziei de Neurmărire Penală în favoarea celor 37 de colegi țărăniști târâți prin comisii, anchete și tribunale de către Miluț, într-un rușinos proces penal, intentat doar pentru că și-au pus semnătura mai sus sau mai jos într-un tabel de prezență. (O radiografie a situației din PNȚCD din perioada 2008-2011 găsiți aici)
De ce Grupul de Rezistență?
Așa cum bine știți, rezistența în PNȚCD s-a manifestat permanent în ultimii 4 ani în rândul imensei majorități a membrilor și organizațiilor, la toate nivelurile, pe diverse căi.
Am rezistat și ne-am opus în permanență față de impostură, am fost târâți prin tribunale, am încercat să îndepărtăm “moștenitorii dinastici” prin congrese democratice, statutare și legale.
Ne-am reunit forțele și am rezistat tuturor vicisitudinilor, presiunilor, amenințărilor, am fost dați afară pe ușă și am intrat pe fereastră. Înapoi, în partidul nostru de suflet, din care vor să ne dea afară ei, niște intruși, traseiști și oportuniști, pe noi, cei ce rămânem țărăniști pe viață, chiar dacă ei ne vor “exclude”.
Da, suntem țărăniștii pe viață, suntem noi, noi membrii de rând care am fost mereu (considerați) prea mici pentru acțiuni mari. Care ne-am pus speranța în liderii noștri, ce nu au fost în stare să rezolve problemele ce macină partidul de atâta vreme, ci, dimpotrivă, au adâncit prăpăstiile, au rupt partidul în bucăți din ce în ce mai mici, până la o fărâmițare aproape totală. O fărâmițare în care noi ne-am pierdut, manipulați când de unul, când de altul. Manipularea aceasta a avut, într-un final, efectul scontat: confuzia, dezorientarea, lehamitea s-au strecurat printre noi, în noi, iar rezistența noastră între timp a slăbit, i-am pierdut scopul și sensul, mulți ne-am retras pasivi și obosiți din luptă, alții ne reactivăm ocazional doar pentru a ne răfui, din când în când, cu vreun coleg din altă tabără…
Și totuși, partidul a respirat și a existat prin noi și datorită nouă. Noi suntem inima PNȚCD.
Dar inima aceasta abia mai bate. De aceea, noi, cei ce nu vom pleca niciodată din acest partid, ne ridicăm acum și strigăm, la unison: Noi suntem PNȚCD! Și facem acum din acest Grup de Rezistență vocea celor care au ținut vie flacăra rezistenței din partid, au continuat și continuă lupta, neobosiți, cu speranța nezdruncinată de a schimba, totuși, ceva. De a nu lăsa partidul să moară. De a rezista și de a ne opune gravelor abuzuri, calomnii și lovituri date partidului, ce au debutat cu Marian Petre Miluț și au continuat cu Aurelian Pavelescu.
NU suntem o altă aripă, nu intenționăm să producem vreo altă sciziune, ci, dimpotrivă, să reunim colegi din toate taberele și să-i provocăm la acțiune. Această dorință de acțiune ne-a strâns laolaltă, iar Grupul de Rezistență s-a constituit, firesc, într-o portavoce a membrilor de rând și o platformă de acțiune pentru aceștia, sub deviza “Fiecare contează!
Ce urmărim?
În atmosfera generală de confuzie, îl condițiile în care reperele pălesc și căile se răsfiră, dorim să ne situăm la o răscruce între aripi și tabere. Să facilităm comunicarea între membrii simpli, să le dăm acestora o voce, să eliminăm starea de confuzie, să demascăm în mod constant impostura din partid, până la înlăturarea ei, pe căi democratice. Să protestăm prin toate mijloacele față de nedreptele decizii ale Justiției, care i-a pus ștampila în mână unui personaj ce nu ne reprezintă. Și, nu în ultimul rând, să inițiem, după puterile noastre, acțiuni civice și politice în spiritul adevăratelor valori ale PNȚCD, pe care îl dorim ALTERNATIVA la clasa politică actuală. (Obiectivele noastre, pe scurt, aici)
Acum, că am precizat cât se poate de clar, sperăm noi, cine suntem și ce vrem, îi așteptăm pe cei dintre dumneavoastră sătui de letargie și lehamite, dispuși la acțiune în spiritul celor de mai sus, să ni se alăture și să activeze alături de noi.
Mulțumim pe această cale tuturor celor care ni s-au alăturat și ne sprijină și sperăm să nu vă dezamăgim, să păstrăm acest partid viu, împreună cu voi.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Grupul de Rezistență din PNȚCD
1 septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu