SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

marți, 28 august 2012

COMUNICAT
  
Asistand la recentele actiuni de constituire a unei aliante asa-zis de centru-dreapta, alcatuita din PDL si satelitii sai, constatam cu uimire ca dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs in cariera sa spectrul politic romanesc aproape in intregime, se erijeaza in reprezentantul Partidului National Taranesc Crestin Democrat, tarand numele acestui partid istoric in derizoriul unei lupte intre diverse grupuri de interese, cu care PNTCD nu are nici o legatura.

De aceea, noi, Grupul de Rezistenta din PNTCD, ne vedem obligati a preciza urmatoarele:

1. Aurelian Pavelescu beneficiaza de o inexplicabila recunoastere in justitie a unui congres convocat si desfasurat nestatutar si ilegal; ca urmare a acestei "recunoasteri juridice", dl Pavelescu isi proclama o legitimitate pe care majoritatea membrilor PNTCD nu o recunosc si nu au recunoscut-o vreodata.
2. Situatia juridica a partidului este inca neclara, si toti presedintii de facto sau de jure ai partidului sunt actualmente contestati in justitie; prin urmare, recunoasterea legala a unuia sau a altuia este, in fapt, provizorie, pana la rezolvarea tuturor litigiilor in instanta.  
3. Consideram ca tergiversarea proceselor legate de PNTCD – aflat in aceasta situatie de cca 4 ani – constituie o grava abatere  de la principiile democratiei, privand partidul nostru, ca intreg, precum si pe membrii acestuia, individual, de drepturi constitutionale elementare. Prin urmare, facem apel pe aceasta cale la institutiile raspunzatoare de judecarea proceselor in care PNTCD este parte, solicitandu-le judecarea cu celeritate a tuturor acestor procese.
4.  Apreciem ca, daca legea si dreptatea isi vor urma cursul firesc, situatia se va reglementa in curand si adevarul va iesi la iveala: Aurelian Pavelescu nu are indreptatirea morala – si de altfel de nici o alta natura – de a se considera lider al PNTCD, cu atat mai putin presedinte al acestuia.

Asadar, consideram de datoria noastra sa avertizam pe toti cei care intentioneaza  sa aiba relatii oficiale cu PNTCD ca luarea in considerare a dlui Aurelian Pavelescu ca reprezentant al partidului nostru este o eroare care va face ca toate documentele in care domnia sa va aparea ca avand aceasta calitate sa fie lovite de nulitate. 

De asemenea, anuntam pe aceasta cale constituirea Grupului de Rezistenta din PNTCD, in cadrul caruia invitam toti membrii de buna-credinta ai partidului, intru lupta comuna impotriva imposturii, intru promovarea adevaratelor valori ale acestui partid istoric: democraţia, morala creştina, patriotismul luminat, dreptatea sociala. Obiectivul principal al acestui grup este reunificarea reala a PNTCD sub semnul adevaratelor sale valori. La acest  obiectiv urgent se adauga un altul, nu mai putin important, pe care il dorim atins cat mai curand posibil: relansarea partidului pe scena politica romaneasca, unde PNTCD poate si trebuie sa se constituie in atat de dorita si necesara alternativa la clasa politica actuala. 

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 Grupul de Rezistenta din PNTCD 

Bucuresti, 27 august 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu