SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 4 iulie 2012

Avem acum ocazia sa demonstram ca suntem diferiti, reprezentand astfel cu adevarat o alternativa.


PNT a fost creat pentru apararea intereselor natiunii romane in Imperiul austro-ungar; PT a fost format pentru apararea intereselor taranimii; PNT avea ca scop adancirea democratizarii Romaniei interbelice.
Si PNTCD a (re)aparut cu scopuri clare: inlaturarea si repararea nedreptatilor comise de regimul comunist si construirea unei societati bazate pe morala crestina.
Ce mai dorim noi astazi si in ce masura comportamentele noastre concorda cu afirmatiile initiale?
Am inceput prin a critica toate abaterile de la democratie ale noului regim instalat la putere dupa decembrie 1989, abateri care au devenit curand abuzuri si au culminat cu nenumarate violente.
Am semnalat deghizarea aparatului partidului comunist si a fostelor structuri in partide “democratice” pe traseul FSN si al derivatelor sale.
Am aratat cum imbogatirile au fost dirijate; am denuntat actiunile abile de transferare a patrimoniului tarii in posesia retelelor oculte, in paralel cu refuzul de a restitui proprietatile confiscate de regimul comunist celor indreptatiti sa le primeasca.
Din pacate, nu am fost capabili sa facem ceea ce am promis si ceea ce se astepta de la noi in perioada in care am participat la guvernare.
Cu prestigiul diminuat, cu prezenta pe scena politica scazuta, ne-am pastrat, totusi, atitudinile si discursul.
De doisprezece ani partidul nu a mai avut, in fapt, activitate politica.
Condus de lideri lipsiti de inspiratie si de forta, autori a nenumarate greseli politice, rezultatele electorale si influenta partidului in randul electoratului au fost in continua scadere.
Intrat in degringolada, partidul este sfasiat, de patru ani, de lupte pentru detinerea pozitiei de presedinte, lupte in care unii au probat lipsa de scrupule in a recurge la tertipuri murdare, altii s-au complacut intr-o inactivitate suspecta si, oricum, condamnabila, iar altii alearga haotic, parca lipsiti de repere.
Grav este faptul ca marea manipulare prin care s-a cautat sa se introduca in constiinta publicului ca fiind fireasca prezenta urmasilor PCR in societatea romaneasca in postura de oameni politici onorabili a reusit si in randul membrilor nostri.
Dupa greseala de a participa la guvernare alaturi de PD (una din ramurile FSN) – greseala care ne-a fost fatala! – membrii nostri sunt acum divizati in functie de simpatiile pentru una sau alta dintre urmasele FSN, parand sa ignore ca ambele sunt responsabile in egala masura de dezastrul economic, social si politic in care se gaseste Romania.
Din pacate, aceste confuzii se manifesta si la nivelul liderilor – care cauta “aliante” cu una sau alta dintre urmasele FSN (deci PCR!), totul justificat prin necesitatea “debarcarii impilatorilor” si a “pragmatismului” care dicteaza – vezi, Doamne! – sa facem orice pentru ca partidul sa devina parlamentar, “pentru a se relansa” – de fapt, pentru ca, eventual, unul sau doi lideri sa se pricopseasca cu postura de parlamentar.
Pare a nu se intelege faptul ca un partid traieste nu numai prin denumirea sa, ci – mai mult – prin spiritul sau.
Ori, in aceasta noua postura partidul nu mai este, cu adevarat, PNTCD!
Suntem, asadar, la o rascruce: ne vom pastra personalitatea politica, ne vom pastra atitudinile si discursul de pana acum - si vom merita astfel sa ne numim PNTCD, urmasul gloriosului PNT sau ne aliniem partidelor urmase ale FSN (PCR), asemanandu-ne lor, cautandu-ne un loc pe langa masa lor – aratandu-ne in acest fel nedemni de a ne mai prezenta ca urmasi ai PNT?
In aceasta lupta dintre doua grupari de hoti, de distrugatori ai Romaniei, nu trebuie sa ne implicam de partea nici uneia dintre ele!
Avem acum ocazia sa demonstram ca suntem diferiti, reprezentand astfel cu adevarat o alternativa.
Sa nu o irosim!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu