SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 22 iulie 2012

"Liderii" nu trebuie idealizati, nu sunt infailibili.


Ideal ar fi ca liderii sa cumpaneasca bine inainte de a lua deciziile, ca forurile de conducere sa-i ajute analizand cu discernamant subiectele in dezbatere (si nu votand asa cum observa ca ar dori "sefii") si ca activitatea partidului sa se desfasoare cu rigoare, urmand cu consecventa linia traditionala.
Ar trebui sa consideram intotdeauna ca alaturi de noi sunt liderii istorici - chiar daca sunt disparuti - si ca deciziile pe care le adoptam ii privesc (si ii implica!) si pe ei.
Din pacate, ultimii nostri conducatori au facut greseli grave, care au bulversat partidul si au dezamagit (si au indepartat) suporterii (ca si pe multi dintre membri).
Ne miram de situatia in care ne gasim?
Este foarte comod sa invocam "persecutiile politice", dar o mare parte din responsabilitati revin conducatorilor pe care i-am avut si ii avem.
Ce intelegeti prin "taranistii contestatari sau marginali"?
Contestarea nu este condamnabila in sine - de multe ori "contestatarii" au dreptate.
"Marginali" sau "marginalizati"? Nu este tot una.
Si eu am sprijinit ideea "Caii drepte" (desi denumirea mi se pare cam pompoasa - o "boala" cu radacini dinainte de '90), respectiv o distantare de ambele FSN (cum afirma - la vremea respectiva - d-l Ciorbea), dar cat a fost de "dreapta"?
Cu votul a ceea ce numiti " imensa majoritate a CNC" s-a incercat in toamna apropierea de PDL (sperandu-se intr-un "sprijin" al "puterii" momentului in lupta juridica cu gruparea Pavelescu); atunci cand acest lucru nu s-a realizat, cu votul aceleiasi "imense majoritati a CNC" s-a incercat apropierea de USL.
Aceasta este "Cale dreapta"?
Este onorabila?
Este in traditia PNT?
"Liderii" nu trebuie idealizati, nu sunt infailibili.
Numai criticand cu obiectivitate si luciditate deciziile - chiar daca sunt adoptate cu "majoritate" de voturi de catre forurile de conducere - se poate pastra partidul pe linia sa normala.
Din pacate, acum a cam "deraiat".
Este bine? Trebuie acceptat? In numele "disciplinei de partid"?
Lasi un drumet sa continuie pe un drum gresit numai pentru a nu-l "rani" aratandu-i eroarea? Il ajuti procedand astfel?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu