SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 1 octombrie 2009


PNŢCD, după congres

http://www.vestul.ro/stiri/1876/pntcd-dupa-congres.htm

La conferinţa de presă a PNŢCD Timiş, ţărăniştii au vorbit despre hotărârile luate la congresul partidului şi situaţia politică actuală din ţară.


Dorin Hehn: „Sâmbătă, în 26 septembrie, am organizat, la Bucureşti, Congresul extraordinar al PNŢCD. La acest congres, a fost reales preşedinte domnul Radu Sârbu. Din Biroul Naţional de Conducere fac parte: preşedintele Radu Sârbu, Doru Năsui (prim-vicepreşedinte PNŢCD), Gheorghe Ciuhandu (preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD), Vasile Andrieş (secretar general) şi vicepreşedinţii: Ioan Bălan, Ion Caramitru, Lucian Filip, Mihai Grigoriu, Alexandru Herlea, Virgil Petrescu, Liviu Petrina.
Rezoluţia adoptată în cadrul congresului prezintă poziţia noastră pe scena politicii româneşti. Considerăm că este nevoie de un partid creştin-democrat autentic, iar rolul pe care l-am avut până acum oferă garanţia că suntem în măsură să ocupăm această poziţie.
Participanţii la congres au fost asistaţi de notari, pentru a nu mai fi contestaţi de dl Miluţ. Astfel, s-a întocmit un act notarial prin care se certifică prezenţa fiecărui delegat la congres. Potrivit Legii partidelor politice, în termen de 15 zile de la congres, se prezintă documentele doveditoare, pentru a se înregistra în registrul partidelor politice şi noi vom face acest lucru, la fel ca până acum.”

Viorel Sasca: „E clar că la congresul dlui Miluţ mulţi participanţi nu au fost acolo potrivit statutului, adică nu au fost votaţi prin vot secret de organizaţia judeţeană de care aparţin, ceea ce înseamnă, automat, că acest congres e nelegitim. La noi nu văd ce ar mai fi de contestat, în plan juridic. În plan politic, nu poţi să faci comparaţie: la noi au venit toţi ţărăniştii, în frunte cu preşedintele de onoare, dl Ion Diaconescu, surorile Coposu şi aşa mai departe, la el e un fel de SRL. Dacă vrea, poate să îşi facă un partid, separat, fără legătură cu noi.
În ceea ce priveşte campania pentru alegerile prezidenţiale, BNC a fost abilitat să discute cu potenţialii candidaţi, în special cu dl Crin Antonescu şi să propună CNC unul pe care să îl susţinem.
În altă ordine idei, eu am spus de mai multă vreme că guvernul nu ia măsuri pentru a combate criza economică în care ne aflăm. Acum, aţi văzut, sondajul realizat de un grup de cercetare al Universităţii din Munchen ne acordă nota 1,3 la capitolul „măsuri luate împotriva crizei”. Nota e dată Guvernului Boc, iar acesta ar putea să şi-o treacă în carnetul de note. Tot în plan politic, referendumul propus de Băsescu este total inoportun, fiind clar că, organizându-l în aceeaşi zi cu alegerile, îi serveşte interesele pentru a fi ales. E evident că nu e vorba despre a modifica structura parlamentului la modul serios, constituţional. Aceasta este încă o manevră, aşa cum ne-a obişnuit deja preşedintele Băsescu, făcută pentru a trage foloase, fără a fi tratată cu seriozitatea cuvenită.
La nivelul UE există Comitetul Regiunilor, în care România are 15 reprezentanţi. Majoritatea ţărilor au acest sistem, căci aceasta este direcţia în care se îndreaptă lucrurile.
Eu cred, în acest context, că ar trebui să se pună problema revenirii la monarhie constituţională. Nouă ni se spune că acest sistem este învechit, dar nu e deloc aşa. În Europa avem multe monarhii: Belgia, Danemarca, Spania, Olanda, Suedia, Marea Britanie, Luxemburg. Sunt ţări care o duc bine, dar la noi nu se spun aceste lucruri.
Acum se dă, clar, o luptă pentru Ministerul de Interne, iar PDL vrea de mult timp să pună mâna pe acest minister. S-au dus la mediere la Băsescu, care este primul interesat ca PDL să pună mâna pe minister, aşa că şi un candidat independent propus ridică semne de întrebare.
Afirmaţia ministrului Dan Nica referitor la închirierea autobuzelor pentru a se vota în mai multe locuri, în ziua alegerilor, este una care, dacă e adevărată, trebuie luată în calcul. Eu propun ca la noi, în Timiş, să urmărim ce se întâmplă, dacă vin autocare din alte părţi şi oamenii merg la secţiile de aici să voteze, căci e clar că, dacă acest lucru se întâmplă, există complicitatea primăriilor din localităţile respective.
Aş vrea să mă mai refer la un ultim lucru, şi anume la afirmaţia dlui Hrebenciuc, potrivit căruia dl Băsescu ar trebui să îşi ţină capul în apă rece, căci e tot timpul beat. Aceasta este o afirmaţie foarte gravă. Dacă această afirmaţie are acoperire, să se întâmple aşa cu un preşedinte de ţară este absolut inacceptabil şi, în plus, să ai un asemenea preşedinte este o jignire adusă României”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu