SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 2 octombrie 2009

Am observat ceva ciudat la congres. Absenta a trei lucruri m-a surprins.
1. Nu s-au constituit departamemte de profil pentru a studia si a da solutii pe un un anumit tip de probleme: agricultura, invatamant, economie, cercetare, politica monetara si finante, turism, culte si cultura, etc. Am observat ca in acest partid domneste un diletantism nonsalant, datorita caruia fiecare se pricepe la toate. Existenta acestor departamente, think tanks, in engleza, ar putea oferi conducerii partidului o paleta de solutii la diferite probleme si situatii. Specializarea membrilor calificati pe un anumit tip de probleme, adica formarea de experti, este in opinia mea benefica pentru partid.
2. Nu s-a conturat o politica de formare centralizata a noii generatii de tzaranisti. Un fel de scoli de vara sau/si cursuri de scurta durata prin care sa se explice clar tinerei generatii traditia partidului, idealurile sale, punctele esentiale ale doctrinei. Astfel s-ar pastra si continuitatea cu vechea garda. Cred ca in acest proces ar trebui implicat si senatul partidului, pastratorul si garantul tzaranismului autentic. Treaba este: cui predam maine stafeta?
3. Nu exista inca un departament sau un nucleu de cercetare sociologica a electoratului specific noua, precum si de sondare a opiniei tzaranistilor in teritoriu. Fara o cercetare pertinenta a ceea ce vrea lumea in general, si lumea tzaranista in special, nu se poate lua in mod avizat decizii politice corecte.

Un taranist care a fost atent la Congres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu