prin bunavointa unui coleg :
 
Raspuns domnului Grabowski.

Cu privire la cautarea vinovatiei celor care au facut parte din forul de conducere executiv al Partidului, am a face cateva precizari:

1.Din 2000 si pana in prezent(cand semnalez deja eroarea in care intra grupul domnului Ciorbea), nu m-am pozitionat gresit fata de Partid:
-am candidat la Senat in Harghita(locul 1) sub semnatura domnului Ciuhandu;
-am actionat alaturi de domnul Ciorbea cand aproape ramasese singur in alegerile pentru Bucuresti;
-m-am opus schimbarii denumirii alaturi de domnul Orasel si am trecut razant pe langa o sanctiune din partea ppcd-istilor;
-am fost in lista celor 101 ai motiunii Muresan si sunt mandru de asta;nu am cautionat linia "dinastica" Milut;
-am actionat democratic in conducerea Partidului alaturi de domnul Pavelescu din aripa Milut si Adrian Popovici din aripa Radulescu caci asa era democratic iar atunci cand mi-au fost atinse principiile am demisionat.

2.Am subscris actiunii din 2008 desi CNC parasise "domiciliul conjugal" dar credeam ca este doar o interpretare principiala a mea.Nu am facut parte din grupul de initiativa(comitet de organizare nu exista in Statut) dar am fost alaturi la analiza conditiilor si am expus slabiciunea celei de-a treia verigi(convocarea de catre 1/3 din organizatii) precum si lipsa dreptului de a organiza Congresul(ce revine strict BNC in functie iar atunci cand nu se poate prin preluarea atributiilor cu aviz JODA de catre CNC).
Am fost numit adjunct dupa Congres si ce am facut am facut contra secretarului general care nu ma propusese, avizase...nu stiu ce voia.
Am incercat auditul organizatiilor si nici chiar una de sector ca cea de la Sectorul 1 nu a reusit sa se incadreze.Era dezastru.
Am intocmit manuale pentru principalele functii din forurile de conducere executive ca sa vorbim aceeasi limba dar au ajuns probabil pe oala cu ...
Am trecut la edificarea liderilor teritoriali prin convocarea sedintelor forurilor de conducere in teritoriu.....nu are rost sa continui.
De fapt, asa cum ca adjunct al domnului Pavelescu eu eram cu munca si aici ca adjunct al domnului Popescu eram tot asa.Cu diferenta ca domnul Pavelescu(nu sunt fan) a recunoscut si mi-a acordat respect pe cand domnul Popescu imi reprosa ca nu i-am organizat birou(el fiind de pe Romulus) iar eu asigurandu-i locul la continuitate in cabinetul presedintelui
Nu m-am amestecat, si nici nu am fost lasat sa o fac, in gestionarea lucrarilor Congresului(era secret si tratat masonic cu punga de un leu).

3.Este de notorietate ca m-am opus Congresului din 2009 pentru ca era contra legii si Statutului.O adunare generala contestata si neramasa definitiva nu poate actiona ca si cum ar fi asa sub spectrul actiunii Tribunalului chiar de radiere.Dar, nefacand parte din BNC nu aveam atributii in cest sens si am participat ca simplu delegat(de fapt in locul domnului Popescu).Am fost ales.
Pe linie juridica, prima mea grija era sa actionez pentru incetarea actiunii penale si inregistrarea lui 2008.
Atunci am afalt marele secret pazit in punga de un leu cum ca documentele  fusesera inregistrate gresit pe contencios de catre avocatul sectorului 1 si nu avea rost sa insistam pe terminarea cercetarii deoarece ar fi trebuit retrase documentele si depuse din nou cu o data dupa cea a Congresului 2009.Si eu care voiam sa plec in Austria sa iau o semnatura de la ultimul delegat citat si care nu mai venea in tara!!!!!!!!!!!!!!
M-am resemnat juridic si, cum spunea presedintele, doar o minune  mai putea face sa se ia o hotarare pe 2009 ingnorand 2008.Nu erau dusmani basescieni, nu erau infiltrati ci numai stupiditatea celor cu punga.
Am hotarat, si presedintele a fost de acord, sa actionez ca si cum am avea partid.Dar, monstri sacri ai invartelilor mi-au blocat trei luni chiar Regulamentul pe care nimeni nu se straduise sa il scoata pana atunci.

4.Despre 2011 nu vreau sa vorbesc.Cand domnul Ciorbea m-a chemat in echipa cu Ionut Gherasim, baronul de Bacau a spus ca ori el ori eu.Cum eu sunt cel educat gentleman, am facut pasul inapoi.Definitiv.
Oricum nu credeam in formula, s-a violat Statutul existent si realitatea a batut filmul.

Ceea ce este mai important este ca aceiasi mari actori si baroni ai Partidului il imping pe domnul Ciorbea sa faca o greseala mai mare ca in 2008.Si daca fac un nou partid(domnul Ciorbea este expert) situatia PNTCD nu se rezolva.Pentru ca nimic din exterior nu rezolva.Ci numai din interior.Iar cei care ar putea sa o faca din interior au inceput sa abereze. 

                        Cu tristetea taranistului romantic, Vasile ANDRIES

PS Istoria este mult mai vasta.Dar nu avem acum loc pentru ea.