SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 5 septembrie 2008

Radu Sârbu: După decizia instanţei, vom prelua cu portărei sediul PNŢCD

Radu Sârbu, ales preşedinte PNŢCD la Congresul extraordinar din 24 august, a declarat, marţi, că "fosta conducere" a partidului "nu reprezintă o tabară, ci o pană" şi că aşteaptă o decizie a instanţei judecătoreşti pentru a prelua, cu ajutorul "portăreilor", sediul central.
"Sunt adeptul respectării cu stricteţe a statutelor, a legilor. Dreptate nu-ţi poţi face singur. Sediul central va fi luat de portărei, după ce vor fi luate hotărârile judecătoreşti. Situaţia este regretabilă, pentru că noi considerăm că nu este cadru mai democratic pentru confruntare decât un congres. Originala noastră democraţie şi-a învins toate recordurile, reuşind să circumstanţeze un congres la care preşedintele partidului nu s-a prezentat", a declarat Radu Sârbu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNŢCD Sector 3.
În opinia lui, nu se poate vorbi despre tabere în PNŢCD, ci "despre un partid şi o pană".
Totodată, Sârbu a afirmat că PNŢCD va avea candidaţi proprii la alegerile parlamentare din 30 noiembrie şi că speră la un scor electoral de 3%.
"Dacă vom avea candidaţi în toate colegiile, după o campanie de 2-3 luni, ne vom apropia de 3%. Campania o vom face cu oricât de puţini bani am avea. Este hotărârea Congresului extraordinar să participăm la alegeri şi o să paticipăm. Din păcate pentru PNŢCD, fosta conducere care a fost aleasă exclusiv pentru promisiuni financiare dovedeşte că refuză să finanţeze chiar şi garanţia de participare, care se ridică la 335.000 euro pentru toate cele 469 de colegii. Dacă nici această sumă nu este dispus să o dea şi-i ascunde travestiţi în liberali pe apropiaţii dânsului, atunci ce să mai vorbim despre finanţarea campaniei?", a mai arătat Radu Sârbu, ţinând să menţioneze că echipa pe care o conduce va asigura candidaţilor ţărănişti garanţia necesară participării la alegerile parlamentare.
Radu Sârbu consideră că a fost ales preşedinte într-un congres inoportun, dar necesar.
"Din păcate, a fost necesar pentru a opri scoaterea PNŢCD, pentru prima oară în istoria sa, din arena electorală. Majoritatea membrilor au socotit că un partid care nu este în stare să-şi exprime oferta politică în faţa cetăţenilor într-o campanie electorală nu are nicio raţiune de a exista", a mai afirmat Sârbu.
El a precizat că Biroul Naţional de Conducere va analiza oportunitatea de a trimite delegaţi la pichetul anunţat pentru joi de Asociaţia Pro-PNŢCD în faţa sediului central al ţărăniştilor.
În 24 august, la Sinaia, a avut loc şedinţa Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, condusă de Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu, cei 51 de membri prezenţi hotărând demiterea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al CNC al PNŢCD, în locul său fiind ales Marius Popovici, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Timiş şi actual vicepreşedinte al partidului.
Totodată, CNC i-a exclus din partid pe Radu Sârbu, fost preşedinte al organizaţiei Cluj, şi pe Alin Popa, fost preşedinte al organizaţiei Alba, iar Radu Rizescu, membru supleant al CNC, a fost suspendat din calitatea de membru de partid.
În acelaşi timp, la Bucureşti s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PNŢCD, convocat de principalii oponenţii ai lui Miluţ, respectiv Radu Sârbu şi Gheorghe Ciuhandu. Aceştia au ales un nou preşedinte al partidului, în persoana lui Radu Sârbu. El a fost ales cu 369 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu