SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 11 septembrie 2008

PNTCD risca sa nu poata participa la alegerile parlamentare























Marian Milut










Razboiul intern din PNTCD poate sa lase partidul in afara competitie electorale din acesta toamna. Cele doua aripe din PNTCD, cea condusa de Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu, respectiv aripa care ii are ca si reprezentanti pe Marian Milut si Aurelian Pavelescu se contesta reciroc in justitie. Deoarece functia de presedinte al formatiunii este disputata in instanta, nu are cine semna listele de candidati, acest lucru ii poate lasa pe candidatii partidului in afara primelor alegeri parlamentare uninominale din Romania. Prima ingrijorarea in acesta provinta si-a exprimat-o, vicepresedintele PNTCD Timis, Viorel Sasca, care a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca partidul pe care il reprezinta risca sa nu poata intra in alegerile parlamentare din toamna, daca instanta nu decide cat mai rapid cine este, legal, presedintele taranistilor, care poate semna listele cu candidatii. "Programarea pentru validarea hotararilor Congresului a fost fixata la Tribunalul Bucuresti in 15 octombrie, iar pe 21 octombrie trebuie depuse listele de candidati. Daca nu se va judeca aceasta cauza cu celeritate, riscam sa avem parte si de o contestatie, care ne-ar obliga sa nu putem respecta termenul de depunere a listelor. Conducerea de la Bucuresti a cerut devansarea acelui termen ca sa fim siguri ca putem participa la alegeri. Ar fi un vot de blam pentru democratia din Romania daca ar fi blocata participarea noastra la alegeri", a declarat vicepresedintele PNTCD Timis, Viorel Sasca. Potrivit vicepresedintelui PNTCD,, filiala Timis are pregatiti candidati care sa candideze la colegiile din judet. "Candidati avem deja cativa si in continuare am inceput o actiune de evaluare a sanselor fiecaruia pe colegiile din Timis. Ceea ce exista acum creaza o incertitudine, pentru ca fiecare candidatura implica cheltuieli, timp si sacrificiu pentru participarea in alegeri si nu stie sigur daca va putea candida" a mai spus Sasca. Sasca a mai declarat ca o alianta electorala cu PNL, pentru participarea in alegerile parlamentare, iese din discutie, in conditiile in care 7 septembrie a fost termenul pana la care o alianta de acest gen ar fi putut fi inregistrata. PNTCD sfasiat de un crunt razboi civil



















Radu Sarbu










Radu Sarbu a fost ales acum doua saptamani presedinte al PNTCD in cadrul unui congres extraordinar al contestatarilor conducerii oficiale, alegerea sa avand loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid. Contestatarii fostei conduceri, care au organizat un congres extraordinar l-au mai ales totodata pe Gheorghe Ciuhandu ca presedinte al Comitetului National de Conducere, functie din care fusese demis,de catre conducerea "oficiala" a partidului, adunata la Sinaia. Fiecare dintre tabere, cea grupata in jurul lui Ciuhandu si Sarbu, si cea din jurul lui Milut si Aurelian Pavelescu, contesta deciziile luate de ceilalti, taxandu-le drept ilegale. Disputele intre cele doua tabere care au dus la aparitia unei conduceri bicefale, au pornit de la colaborarea taranistilor cu liberalii pentru alegerile parlamentare din toamna. Conducerea "oficiala" a taranistilor a decis ratificarea unui protocol de colaborare cu PNL. Conform acestui acord, reprezentantii partidului vor candida pe listele PNL in 30 de colegii electorale din tara. De partea cealalta, garda veche a taranistilor, Gheorghe Ciuhandu, Radu Sarbu, Ion Diaconescu, Ion Caramitru si surorile Coposu, Rodica Coposu si Flavia Balescu, care au organizat acest congres extraordinar, nu sunt de acord cu candidatura unor taranisti pe listele PNL, fapt care ar duce, in viziunea lor la asimilarea partidului de catre liberali.
ZIUA

Un comentariu: