SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 17 septembrie 2008

ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU REGATUL ROMÂNIEI - DECLARATIE


În luna decembrie 2007, la împlinirea a 60 de ani de la abdicarea forţată a Majestăţii Sale Regelui MIHAI I, Alianţa Naţională pentru Regatul României a lansat o Declaraţie-Apel intitulată „30 decembrie 1947 – 30 decembrie 2007, 60 de ani de republică ilegitimă”.Semnăturile s-au strâns, de atunci, într-un ritm constant. S-au alăturat demersului nostru personalităţi marcante ale vieţii publice româneşti şi modele de conduită morală şi civică, precum: regretatul Barbu Brezianu, Doina Cornea, Neagu Djuvara, Wilfried H. Lang, Rodica Coposu şi Flavia Bălescu, Nicolae Şerban Tanaşoca, Olga Tudorache, Ion Caramitru, Dan Puric, Sorin Bottez, Dinu Zamfirescu, Micaela Ghiţescu, Christian Mititelu, Smaranda Enache, Roxana Iordache, Ştefan Câlţia, Marilena Rotaru, Nicolae Constantinescu, Valerian Stan, Sorin Dumitrescu, Pavel Chihaia, Ion Tugearu, Florin Zamfirescu, Radu Coroamă, Alex. Ştefănescu, Gabriel Dimisianu, Mihai Creangă, Nelly Miricioiu, George Emil Crăsnaru, Dinu Ianculescu, Viorica Bucur, Andrei Brezianu, Cristian Bădiliţă, Gabriel Badea-Păun, Jean Cazaban, Vladimir Zamfirescu, Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu, Ioan Piso, Ioan Caproşu, Cristina Deleanu, Marius C. Mina, Eugen Cristea, Doina Rosetti, Constantin Erbiceanu, Sorana Georgescu-Gorjan, Pia Paleologu, Ion Vova, Daniel Vighi, Anuşavan Salamanian, Dan Ottiger-Dumitrescu ş.a. În timp, numărul semnatarilor a crescut, iar astăzi numărăm deja peste 1.200 de semnături. Femei şi bărbaţi din toate provinciile istorice ale ţării, de la Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Braşov, Sibiu, Arad, Ploieşti, Alba Iulia, Deva, Galaţi, Sebeş, Oneşti, Suceava, Piatra Neamţ, dar şi din afara ţării (Germania, Franţa, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Suedia, Italia, Elveţia etc.), de toate vârstele, opţiunile politice şi ocupaţiile, de la muncitori la profesori universitari, de la agricultori la academicieni.
Actualitatea necesităţii unei reforme constituţionale radicale şi a reconsiderării Monarhiei constituţionale, ca soluţie la convulsiile sistemului instituţional românesc, a fost din nou evidenţiată prin discuţiile purtate, în mod public, în cursul ultimelor zile. Din păcate, nu au lipsit nici de această dată abordările răuvoitoare ale unor teme aberante precum falsele succesiuni la Tron sau prinţii străini. De aceea, îi invităm pe cei care nu ştiu, să se informeze, pe aceia care ştiu dar mint, să tacă, iar pe toţi românii îi chemăm la atenţie şi reflecţie. Orice discuţie despre Monarhia constituţională trebuie să plece de la certitudinea că România îl are pe Majestatea Sa Regele MIHAI I, Rege constituţional care a semnat, recent, la 30 decembrie 2007, un Statut al Casei Regale, care reglementează cu maximă claritate chestiunea succesiunii la Tronul României. În acest context, ca reprezentanţi ai Alianţei Naţionale pentru Regatul României, dorim să reamintim câteva evidenţe istorice şi juridice de netăgăduit.
Prin faptul că abdicarea Majestăţii Sale Regelui MIHAI I, la 30 decembrie 1947, s-a făcut sub presiunea şantajului, actul este lovit de nulitate. În plus, comuniştii au nesocotit faptul că Regele nu putea acţiona decât în nume propriu şi nicidecum pentru instituţia Monarhiei ca atare. Aşadar, convingerea că prin semnătura smulsă Regelui s-a abolit implicit şi Monarhia a fost complet aberantă. În şedinţa Adunării Deputaţilor, convocată în grabă după abdicare, ar fi urmat ca aceasta să fie confirmată, prin adoptarea legii nr. 363, care proclama Republica Populară Română şi abroga Constituţia din 1923. La acea şedinţă nu s-a atins cvorumul necesar pentru asemenea decizii, doar 60 de deputaţi fiind prezenţi. Aşadar, abolirea Monarhiei nu a fost niciodată aprobată de Parlamentul României. În deceniile care au urmat, nu s-a ţinut cont de faptul că Monarhia nu fusese, de fapt, abolită de drept şi că peste Regatul României nu se putea suprapune o altă formă de stat, oricare ar fi fost ea. În concluzie, din punct de vedere pur juridic, Monarhia nefiind abolită realmente, România este până în ziua de azi un Regat, iar Majestatea Sa Regele MIHAI I este Suveranul de drept al acestei ţări.
Luând în considerare argumentele juridice şi morale prezentate mai sus; sprijinindu-ne pe concluziile Raportului Comisiei Tismăneanu şi pe Mesajul Preşedintelui României, adresat Parlamentului, prin care se oficializează o realitate cunoscută de către toţi românii, aceea că regimul comunist din România a fost unul “ilegitim şi criminal”; nu în ultimul rând, luând act de prezenţa printre noi a unuia dintre cei mai importanţi oameni de stat ai istoriei secolului al XX-lea, Majestatea Sa Regele MIHAI I, garant al demnităţii naţionale, model de echilibru, curaj şi constanţă în apărarea intereselor perene ale poporului Său, solicităm instituţiilor Statului român să repună Legalitatea şi Adevărul în drepturi, lăsând România să revină, în sfârşit, după decenii de suferinţe şi căutări desfigurante, la calea sa firească, aceea care nu poate fi asigurată decât de forma de guvernământ care nu a dispărut niciodată, nici juridic şi nici din inimile românilor. România adevărată este Monarhie, iar chipul ei cel bun este Majestatea Sa Regele MIHAI I.

ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU REGATUL ROMÂNIEI
16 septembrie 2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu