SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 10 decembrie 2010

Proiect de reunificare a PNŢCD: Declaraţia de la Cluj-Napoca


De Paul-Sorin Tiţa - Publicat la 09 decembrie 2010


Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD)În urma negocierilor de reconciliere purtate între facţiunile din Cluj-Napoca ale Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), mi s-a solicitat redactarea unui apel comun de reconciliere care să fie lansat către celelalte organizaţii dezbinate ale PNŢCD. În Cluj-Napoca reconcilierea este mai aproape decât oricând să se realizeze şi considerăm necesară începerea dialogului şi în celelalte organizaţii locale, urmând apoi să trecem la reconciliere în cadrul organizaţiilor judeţene.

Iată textul apelului propus:

Declaraţia de la Cluj-Napoca

Noi, oameni simpli şi liberi, membri ai Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, păstrători ai tradiţiei de luptă antitotalitaristă şi garanţi ai drepturilor şi libertăţilor tuturor românilor, indiferent de religie, naţionalitate, statut social, vârstă sau sex,

Afirmăm:

  1. Idealul nostru nestrămutat de a clădi o lume bazată pe principiile umanismului creştin, dreaptă pentru toţi cei drepţi şi justă pentru cei care greşesc.
  2. Dorinţa noastră de a ne alege singuri destinul şi conducătorii, indiferent care ar fi vrerea şi interesul stăpânilor vremii, în baza unei tradiţii istorice de luptă pentru libertate şi democraţie.
  3. Dreptul nostru inalienabil de a ne exprima liberi opţiunea politică şi viziunea privind viitorul României şi al lumii în care trăim.
  4. Dorinţa noastră de reconciliere cu trecutul recent şi iertare faţă de cei care au greşit.

Cerem:

  1. Recunoaşterea dreptului de a ne alege singuri conducătorii şi neimixtiunea decidenţilor vremii în justiţie.
  2. Recunoaşterea individualităţii, integrităţii şi unităţii partidului nostru, un partid care nu a mai fost prigonit mai mult ca acum decât în anii totalitarismului fascist sau comunist.

Înţelegem să renunţăm la orgolii personale pentru a putea contribui la binele comun, într-un singur PNŢCD, cerându-le şi fraţilor noştri dezbinaţi să se lepede de ură, într-un moment în care România are nevoie de PNŢCD.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu