SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Pact anticomunism



-- Taranistii, prin prese­dintele Radu Sarbu si presedintele de onoare Ion Diaconescu, au fost ieri primii care au semnat "Pactul pentru decomunizarea Roma­niei", care are ca obiective esentiale condamnarea Pactului Ribentropp-Molotov si decomunizarea Romaniei.

Pactul, care a fost dat publicitatii la 69 de ani dupa semnarea acordului dintre Hitler si Stalin, mentioneaza ca "presedintele si Parlamentul Romaniei au datoria si dreptul sa ceara forurilor competente internationale" sa actioneze pentru "reunificarea legitima" cu Romania a Basarabiei, nordului Bucovinei, tinutului Hertei si Insulei Serpilor. O parte din legile decomunizarii cuprinse in Pactul propus de Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, sunt legea recunoasterii caracterului anticomunist al revolutiei din decembrie 1989 sau cea a lustratiei anticomuniste, precum si cea a reducerii la minim a pensiilor celor "responsabili pentru crimele comuniste: (...) fosti conducatori si tortionari ai Securitatii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu