SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 31 octombrie 2012

Stimati colegi,

Va informez ca dl Victor Ciorbea a acceptat, la propunerea USL, sa
candideze pentru Senat in colegiul nr 7 Bucuresti.
Speram ca reusita in aceasta campanie sa ne ofere o pozitie mai buna in
reafirmarea PNTCD pe scena politica.

Radu Rizescu

...................................................................................................................................................................
Dragi colegi,
 
In august 2008, marea majoritate a membrilor si trei sferturi dintre organizatiile judetene ale PNTCD au considerat politic gresita si profund imorala "strategia" lui Marian Milut de travestire a 15 taranisti in candidati liberali, la alegerile generale de atunci. Ignorati de autocratul Milut, ei l-au schimbat, printr-un congres statutar, ale carui hotarari au fost blocate in justitie. Interventiile politice, inclusiv de la cel mai inalt nivel in stat, au facut ca nici pana astazi sa nu existe vreo hotarare definitva in vreunul din procesele initiate de noi. Incapabil sa relansez partidul in aceste conditii, m-am retras si am sustinut alegerea lui Victor Ciorbea in fruntea PNTCD, inclusiv prin acceptarea functiei de vicepresedinte.
Din pacate, constat ca Victor Ciorbea foloseste PNTCD pentru a accede singur in parlament, dar nu in numele PNTCD, ci pe listele USL, deci ca membru al unuia dintre cele trei partide componente. Este un demers mult mai grav decat cel al lui Pavelescu, care - chiar daca formal, pentru ca are numai "stampila" si nici un national-taranist in spate - candideaza in numele PNTCD, partidul fiind membru al unei aliante politice.
Nu pot fi de acord cu acest demers si, in consecinta, cu amaraciune in suflet, va informez pe aceasta cale ca demisionez din calitatea de vicepresedinte al partidului, de membru al BNC si al CNC.
Dumnezeu sa ne ajute!
 
Radu Sarbu
Cluj, 30 octombrie 2012
 
..................................................................................................................................  
 
Avem nevoie de logica si de rigoare!
  
1. Din pacate, situatia este chiar mai neplacuta: daca in 2008 PNL candida singur, acum este intr-o asociere discutabila si chiar compromitatoare (cu PC, PSD si UNPR).
2. Din cate stiu, in anul 2008 d-l Milut nu a candidat, astfel ca gruparea sa avea un"presedinte" membru al PNTCD; acum gruparea noastra nu mai are presedinte, d-l Ciorbea, presedintele ales in iunie 2011 fiind acum membru al PNL.
3. Am afirmat in mai multe imprejurari ca trebuia sa facem cu PNL o intelegere nu pentru a obtine locuri in administratia locala sau in parlament (platind acest lucru cu inscrierea membrilor nostri in PNL), ci pentru ca in schimbul sprijinului nostru sa obtinem luarea in considerare a punctelor noastre de vedere in problemele de modificari ale legislatiei si ale constitutiei.
4. In mod regretabil, d-l Ciorbea a obtinut acordul BNC pentru "strategia" sa de asa-zisa asociere cu PNL (si, prin PNL si cu USL) - tot asa cum il obtinuse si pentru varianta anterioara de "asociere" cu asociatia  (scuzati pleonasmul!) 21 decembrie (asociere facuta - ce sa ne mai ascundem - cu speranta ca in acest fel ne vom "apropia" de PDL si vom obtine sprijinul acestuia in justitie".)
Concluzia: este necesar sa fim mai lucizi si mai fermi, ingradind "zburdalniciile" liderilor (uneori de-a dreptul aberante) care ne pot duce in impasuri ca cel in care ne aflam acum!
5. Demisiile nu sunt o solutie; pot fi gasite alte forme de manifestare a dezaprobarii si a distantarii de pozitia unui lider; daca cei care nu sunt de acord cu anumite masuri demisioneaza, in forurile respective raman numai "yes-men"-ii: asadar nu demisii, ci manifestari mai ferme ale pozitiilor critice!
6. Trebuie analizata cu luciditate situatia in care ne aflam pentru a gasi caile de salvare a partidului.

Bogdan GRABOWSKI 

 
P.S. - N-ar fi de mirare (din contra!) sa se gaseasca si adulatori neconditionati care sa afirme ca, desi s-a inscris in PNL (obtinand "derogare" pentru a putea candida!), d-l Ciorbea poate fi considerat, in continuare, presedinte al autenticului PNTCD.
         Avem nevoie de logica si de rigoare!

joi, 25 octombrie 2012

 LA MULTI ANI !
25 octombrie 2012: Majestatea Sa Regele Mihai I al României împlinește 91 de ani ! Imnul Regal al României, muzică și text: http://www.youtube.com/watch?hl=ro&v=XSMUScVUhKk http://razvansandu.zando.ro/2009/05/imnul-regal-al-romaniei.html


MS Regele Mihai al României a primit, miercuri Emblema de Onoare a Armatei României, acordată în semn de apreciere pentru activitatea Majestății Sale în slujba statului.
MS Regele

Ceremonia de înmânare a Emblemei a avul loc la Palatul Elisabeta în prezența preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, a ministrului Culturii, Puiu Haşotti, a ministrului administrației, Radu Stroe și, din partea Ministerului Apărării, şeful statului major general, Ştefan Dănilă.

Casa Regală a României a fost reprezentată de principesa Margareta, principele Radu şi de prinţul Nicolae.

duminică, 21 octombrie 2012

Tinerii naţional-ţărănişti se alătură Marşului pentru Unire de la Bucureşti

http://www.infoprut.ro/2012/tinerii-national-taranisti-se-alatura-marsului-pentru-unire-de-la-bucuresti.html
Tineretul Creştin Democrat din PNŢCD va participa la Marşul pentru Unirea cu Basarabia, care va avea loc duminică la Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă, tinerii naţional-ţărănişti sprijină demersul organizatorilor marşului – Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 – pentru a respecta traditia unionistă începută de înaintaşi ai PNŢCD, precum Pantelimon Halippa, preşedinte al Sfatului Ţării, care pe 27 martie 1918 vota unirea Basarabiei cu România şi continuată de Ion Mihalache în 1941 când, deşi avea o vârstă înaintată, solicita mobilizarea ca voluntar, urmând să participe la luptele de eliberare a Basarabiei până la Nistru.
InfoPrut aminteşte că duminică, 21 octombrie, de la ora 14:00, cu plecare din Piaţa Victoriei se va desfăşura Marşul pentru Unire, la care sunt aşteptate să participe peste 1000 de persoane.

joi, 18 octombrie 2012

PETITION: Pavelescu nu reprezinta PNTCD - memoriu catre Congresul PPE

Memoriu catre Congresul PPE

Avem placerea sa va uram bun venit in Romania si dorim succes Congresului PPE de la Bucuresti, din 17-18 octombrie 2012.
Prin acest memoriu dorim sa va aducem la cunostiinta extrem de succint situatia deosebit de grava in care se afla partidul nostru, PNTCD legitim, care a fost, alaturi de PNL, principala forta politica ce a luptat impotriva regimului comunist.
Astfel, va informam, si pe aceasta cale, ca PDL si presedintele Traian Basescu, cu ajutorul justitiei, total subordonata lor, impiedica PNTCD sa se manifeste politic conform principiilor si valorilor sale traditionale, lasate noua de catre seniorii partidului, mult regretatii Corneliu Coposu si Ion Diaconescu.
In acest fel s-a procedat la uzurparea conducerii si la impunerea drept presedinte al PNTCD a lui Aurelian Pavelescu. Acesta este un carierist si voiajor politic, care a trecut prin numeroase partide: PNL, Noua Dreapta (de sorginte nationalist-fascista), PD, PIN, PNTCD, din nou PNL in alegerile din 2008 si apoi a revenit in PNTCD.
Justitia romana controlata de cei sus aratati, pe ascuns, in absenta noastra (nu am fost citati, desi aveam peste 15 procese pe rol) l-a validat pe Aurelian Pavelescu, strain total de PNTCD, in functia de presedinte al partidului, in urma unui pretins congres tinut nelegal si nestatutar, fara delegati alesi si cu numerosi nemembri de partid. Acest fapt s-a intamplat pentru ca noi, cei din PNTCD legitim, in toamna anului 2011, am refuzat planurile obsesive, contrare intereselor crestin democratiei romanesti si unei societati democratice, de a ne contopi politic cu PDL.
Dovada clara a subordonarii justitei din Romania, asa zis independenta, o constituie modul in care sunt judecate litigiile privind PNTCD: actiunile noastre in instanta sunt tergiversate de peste patru ani, litigiile nu se judeca in conformitate cu prevederile legale privind respectarea hotararilor adoptate de majoritatea partidului, validarea lui Aurelian Pavelescu drept presedinte fara a depune la dosarul cauzei lista participantilor la pretinsul lui congres, precum si calitatea acestora de delegati alesi prin vot secret si altele.
Astfel, cu toate ca, la 8 septembrie 2011, pe baza numeroaselor probe administrate de noi, Tribunalul Bucuresti, fara nici o tergiversare, a validat Congresul PNTCD legitim, care a ales conducerea reala a partidului, avand ca presedinte pe Victor Ciorbea, in recurs, Curtea de apel Bucuresti, sub presiunea PDL si a presedintelui Traian Basescu, dupa aproape un an de tergiversari, invocand motive nelegale, a casat hotararea tribunalului, trimitand cauza spre rejudecare.
Aceasta decizie a fost pronuntata deoarece, in perioada octombrie – decembrie 2011, liderii PDL si presedintele Traian Basescu, pentru motivele mai sus mentionate, s-au convins ca pot colabora numai cu Aurelian Pavelescu, total aservit si slugarnic lor.
Trebuie subliniat ca aceasta hotarare a liderilor PDL, inclusiv a lui Traian Basescu, a fost luata cu toate ca ei au stiut si cunosc foarte bine ca Aurelian Pavelescu nu reprezinta pe nimeni si ca adevartul partid este PNTCD legitim.
Fata de cele de mai sus, va solicitam urmatoarele:
Congresul PPE sa nu-l recunoasca pe Aurelian Pavelescu ca reprezentant al PNTCD;
Congresul PPE sa adopte o rezolutie prin care sa ceara PDL si presedintelui Traian Basescu sa inceteze orice influenta si presiune asupra instantelor judecatoresti care solutioneaza litigiile privind PNTCD;
De asemenea, prin aceeasi rezolutie, Congresul PPE sa solicite justitiei romane:
sa judece cu celeritate, astfel cum prevede legea, si fara partinire aceste litigii;
Judecatorii care au solutionat pana in prezent cauze referitoare la PNTCD, permitand tergiversarea lor si validarea imposturii lui Aurelian Pavelescu, sa nu mai participe la judecarea acestora.
Cu multumiri anticipate pentru analizarea acestui memoriu, Domnule Presedinte, Domni Presedinti, Domnilor Prim ministri si Delegati, va rugam sa primiti din partea noastra expresia celei mai inalte consideratii.

Acest memoriu este asumat si sustinut de:
Victor Ciorbea presedinte PNTCD fost prim ministru
Gheorghe Ciuhandu fost primar Timisoara
Mihai Grigoriu secretar general membru PNTCD din 1990
Flavia Balescu membru de onoare membru PNT din 1946
Rodica Coposu membru de onoare membru PNT din 1946
Nicolae Ionescu Galbeni membru de onoare membru din 1946
Alexandru Popescu PNTCD Bucuresti membru PNTCD din 1990
Flavius Boncea PNTCD Timis consiler local Timisoara
Ioan Seracin PNTCD Caras Severin membru PNTCD din 1990
Ioan Morariu PNTCD Brasov
Bogdan Grabowski PNTCD sector 1 membru PNTCD din 1991
Radu Rizescu PNTCD sector 5 membru PNTCD din 2005
Liviu Floarea PNTCD sector 2 membru PNTCD din 2005
Mircea Popa Zlatna PNTCD sector 6 membru PNTCD din 1990
Adrian Gheorghe Marinescu sector 2 membru PNTCD din 1990
Petre Datculescu Senatul PNTCD membru PNTCD din 1990
Cornel Moldovan Senatul PNTCD membru PNTCD din 1990
Mihai Enuta PNTCD sector 3 membru PNTCD din 1990
Victor Dinuta PNTCD sector6 membru PNTCD din 1990
Viorel Sasca PNTCD Timis
Cornel Sicoe PNTCD sector 3 membru PNTCD din 1992
Constantin Patrascoiu PNTCD Mehedinti
Mihai Belascu PNTCD Prahova
Ioan Feraru PNTCD Cluj
Neatu Marin PNTCD Valcea membru PNTCD din 1989
Paun Virgil PNTCD Dambovita membru PNTCD din 1990
Zamfir Mihai PNTCD Dambovita
Radu Constantin Cioboata PNTCD Prahova
Victor Bolozan PNTCD Ilfov
Vasile Carnu PNTCD Timis
Ion Chesa PNTCD Timis
Radu Boitos PNTCD Timis
Maria Ratiu Italia

vineri, 12 octombrie 2012

PNȚCD-86 de ani de istorie, un an fără Președintele Onoarei noastre

În toiul marelui fâs al “dreptei” ce a pornit cu stângul nu demult, în așteptarea alegerilor după care PNȚCD va primi, desigur, câteva locuri binemeritate în Parlament, pentru care se negociază ardent, în dreapta și în stânga, nu e de mirare că au trecut pe lângă noi două zile care ar fi trebuit marcate ca importante în calendarul PNȚCD:

86 de ani de la înființarea PNȚ, prin fuziunea Partidului Național al lui Maniu cu Partidul Țărănesc al lui Mihalache, la 10 0ctombrie, 1926. PNȚCD – o lecție de istorie pe care membrii PNȚCD ar trebui s-o învețe și s-o țină minte;

Un an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ion Diaconescu, Președintele Onoarei noastre, care chiar și pe patul de moarte se gândea la Partidul nostru martir, pe care îl dorea scos la liman: la 11 octombrie 2011 s-a stins ultimul patriarh al PNȚCD: Dumnezeu să-l odihnească în pacea Sa!

Un an de la trecerea în veșnicie a domnului Ion Diaconescu

http://taranista.wordpress.com/2012/10/11/pntcd-86-de-ani-de-istorie-un-an-fara-presedintele-onoarei-noastre/

miercuri, 10 octombrie 2012

 Au trecut 86 de ani...

Un mare eveniment istoric. Fuziunea naţional-ţărănistă

10 octombrie 1926
Oligarhia a fost înfrântă pentru totdeauna. Trăiască democraţia naţională.
În ciuda tuturor intrigilor liberale şi averescane, fuziunea celor două partide democratice, naţional şi ţărănesc, este un fapt îndeplinit. Populaţia ţării dela Nistru până în Maramureş a fost unită sub un singur sceptru, realizându-se astfel cea mai imperioasă cerinţă a vremii.
Toată tinerimea intelectuală din Ardeal, se închină cu adâncă smerenie în faţa înţelepciunii conducătorilor noştri, dnii Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, cari înţelegând glasul vremii şi-au dat mâna pentru încheierea celui mai important act politic, care pecetluieşte definitiv soartea oligarhiei.
În faţa evenimentului istoric formidabil, toate acuzele  de partid regionalist şi partid de clasă, cad neputincioase la pământ.
Noul partid fuzionat, este cel mai mare partid popular cu temeinice rădăcini în păturile umile ale neamului, atât de mult batjocorite de brătieni şi de averescani.
Democraţia mult hulită, prin fuziunea românilor de pretutindeni a primit un sprijin real, care îi va permite propăşirea binefăcătoare.
România-Mare va deveni o superbă realitate.
Ordinea de drept va fi reîntronată prin cea mai severă legalitate.
Reforma agrară nu va mai servi ca mijloc de îmbogăţire a câtorva oameni, ci ca o justă satisfacţie a celor mulţi, care azi încă bat la uşile Comitetelor de tot felul, în umilitoare zdrenţe.
Reforma electorală, făcută azi numai pentru a fi călcată în picioare, va deveni o realitate de fapt, dând ţării opinia publică de care are nevoie.
Cultura nu va mai fi un privilegiu al celor avuţi, ci va fi răspândită şi în cele mai îndepărtate cătune, luminând şi cocioaba cea mai săracă, făcând astfel imposibilă exploatarea mulţimei în folosul unei sau altei coterii.
Economia ţării, nu se va mai confunda cu economia câtorva familii omni-potente, ci va fi într-adevăr economie naţională.
Şi în sfârşit!
Poporul, va fi popor liber, suveran asupra destinelor sale.
Poporul să ia aminte, să asculte cu încordare sgomotul surd ce se aude în zarea apropiată, căci ziua desrobirei sale nu e departe.
Nimic nu poate rezista evenimentelor naturale.
Curentul de desrobire va trece peste orice obstacole, şi va desăvârşi ceeace este în firea lucrurilor, libertatea poporului românesc.
Ţărani, voi umili muncitori ai unui pământ, care încă nu este al vostru, fiţi tari, lanţurile iobăgiei nu vă vor mai sugruma multă vreme.
Rămâneţi şi de aci înainte credincioşi steagului vostru, care astăzi este steagul ţării întregi.
Nu vă înfricaţi de nimic.
Curajul vostru eroic a repurtat cea mai strălucită izbândă asupra oligarhiei care ne stăpâneşte.
Să nu descurajaţi, dacă unul sau altul dintre aceia, pe cari voi i-aţi avut dragi ne vor părăsi.
Dacă s-au înşelat în credinţele lor, să plece. Nimeni nu-i va plânge.
Aceia, pe cari i-a legat o singură credinţă, libertatea şi fericirea voastră, uniţi rămân pentru vecie.
Deci, cine nu se simte bine în casa noastră, să deschidă uşa şi să plece, căci noi dorim armonie, colaborare, luptă unitară şi eficace, iar nu zîzanie şi lupte sterile de ambiţii personale.
Românii din toată ţara s-au unit într-un singur partid democratic, pe care îl salutăm cu mare bucurie şi strigăm cu întreg Ardealul:
Trăiască democraţia naţională!
http://barlogulpntcd.wordpress.com/2010/10/08/un-mare-eveniment-istoric-fuziunea-national-taranista/

sâmbătă, 6 octombrie 2012

ce mândri suntem de noi şi ce de motive avem!

Un studiu efectuat de o companie de cercetare de piaţă din România, citat de Mediafax, a relevat faptul că cea mai mare parte a românilor se declară mai mult decât mulţumită de felul în care arată. Cam 80% dintre noi suntem tare mândri de ce vedem în oglindă! Cică suntem încântaţi de siluetele noastre sportive, de ochi, de proporţiile corpului din dotare şi de aspectul părului. În acest ultim caz, bănuiesc că e vorba de cantitatea de gel folosită şi nu de cea de şampon.
Pentru că românii cheltuiesc cam 4% din venituri pe produse de igienă. Asta include şi pasta de dinţi. Deşi, când îi întrebi, 96% dintre conaţionali o folosesc. La aşa procent, ar trebui să miroasă a mentă în toate autobuzele patriei. Sau a deodorant, că cică 83% îl utilizează în mod constant. Aceia, probabil, nu prea ies în public. Şi nici nu sunt întrebaţi în sondajele care ne situează pe ultimele locuri din Europa la curăţenia personală.
Deci suntem frumoşi sau chipeşi şi extrem de curaţi. Dar calităţile noastre nu se opresc aici. Întrebaţi de CCSB despre ce şi-ar dori să aibă, dacă ar da peste peştişorul de aur (pe care se presupune că nu-l prăjesc înainte sau nu-l vând în târg) , românii sunt cei mai nematerialişti oameni de pe lume. Cică ar vrea sănătate (că-i mai bună decât toate), apoi “liniştea/pacea/înţelegerea între oameni”… Aici trebuie să ne oprim niţel, să ne recăpătăm suflul… Deci stomacul propriu e ignorat, în favoarea armoniei mondiale. Dezinteresul pentru “venituri mai mari” sau bani, care apar mai târziu pe lista dorinţelor secrete ale românilor, e înduioşător. Mai ales când citeşti statistici care ne plasează pe primele locuri la vânzările de Ferrari sau telefoane mai smart decât noi. Pe de altă parte, presupun că prezenţa în topul modelelor pentru tineri a maneliştilor şi vedetuţelor de televiziune se datorează asimilării lor cu Maica Tereza şi Jimmy Carter. De altfel, toată naţiunea a plâns când a aflat că Guţă a cântat gratis (gratis am spus!) pentru un copil pe moarte. Sigur că gestul, frumos în sine, nu se putea petrece într-un cadru intim, mai potrivit pentru situaţia tragică a băiatului, ci trebuia împărtăşit în scopuri inspiraţionale cu tot poporul, prin intermediul tabloidelor scrise şi vorbite. Şi sunt convins că mulţi vor să fie Becali doar ca să aibă de unde da bani celor nevoiaşi. Desigur, ostentativ şi cu liota de televiziuni după el.
Dar lucruile stau şi mai bine în ceea ce ne priveşte. Tot CCSB-ul a descoperit, prin metode ştiiţifice, că pentru români, valorile esenţiale sunt: familia, educaţia, sănătatea, natura, locuinţa, copiii, gospodăria şi respectul celor din jur. Desigur că asta contrazice un pic, dar doar un pic, alte studii care arată că suntem printre primii din Europa la violenţe conjugale, la divorţuri, la abandonul şcolar, la bătutul copiilor… Dar alea nu s-au aflat prin întrebatul şi răspunsul onest al cetăţeanului. Ci prin consultarea statisticilor şi, vorba cuiva “ce ştie statisticile, că ele e fără suflet”!
Dar cireaşa de pe tort e dată de enumerarea valorilor care contează pentru noi: cultura, omenia celor din jur, bunăstarea, credinţa, comportamentul civilizat, tradiţiile şi obiceiurile, faptul de a fi român şi locul de muncă. La polul opus, românii consideră ca fiind neimportante afacerile, distracţiile şi politica. Nu o să vorbesc despre comportamentul civilizat, pentru că am făcut-o aici. Nici despre omenie, tradiţii şi obiceiuri, pentru că astea îmi place să cred că mai există în zonele neurbane şi, implicit, nemediatizate decât dacă se produce un accident pe şoseaua care traversează satul. Dar despre cultură trebuie să vorbesc, pentru că… nu se poate altfel. Deci contează chestia asta pentru noi, ceva de speriat. De aceea, probabil, ne aflăm pe locul 27 (din 27 :) în Uniunea Europeană la cheltuielile pe activităţi culturale, respectiv 4,5% din salariu. Dar sunt convins că aici n-a intrat şi mersul la biblioteci (pline tot anul, după cum ştie toată lumea care se uită în oglindă) şi nici ascultatul la radio a postului România Cultural. Cât priveşte lucrurile neimportante pentru români… aici audienţele tv vorbesc singure, nu mai e nevoie de niciun comentariu!
Deci, una peste alta, avem o părere extrem de bună despre noi, evident motiv de mândrie! De aceea, bănuiesc, suntem mereu aşa de nemulţumiţi de conducătorii pe care, nu-i aşa, ni-i tot impun agenturili străine şi care, desigur, nu se pot ridica la nivelul nostru. Hă, hă, hă…
PS. Sper c-aţi observat că nici măcar nu m-am apropiat de studiile care vorbesc despre cât bem, că cine ştie când mă opream!

Radu HERJEU

luni, 1 octombrie 2012


Alianta de Centru Dreapta s-a lansat azi, ilegal
http://admin.ziarulring.com/images/upload/eveniment/alianta-de-centru-dreapta-s-a-lansat-azi-ilegal-434x326.jpg
http://www.ziarulring.ro/stiri/47880/alianta-de-centru-dreapta-s-a-lansat-azi-ilegal
 
Alianţa de Centru Dreapta (ACD) s-a lansat azi oficial, la Palatul Parlamentului. Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD), cei trei lideri ai noului pol politic s-au arătat încrezători în ceea ce priveşte şansele ca ULS să nu câştige chiar 50% din voturi în iarnă. Însă, unul dintre mai sus numiţii a încălcat flagrant statutul partidului său ceea ce ar putea duce la destrămarea cu ordin dela judecător a alinaţei.

Aurelian Pavelescu a semnat de capul lui şi nu prin voinţa membrilor PNŢCD acordul intrare în ACD. Încă de acum cîteva săptămîni, membri PNŢCD au protestat la sediul central explicând faptul că statutul partidului a fost călcat în picioare. O astfel de decizie de susţinere, repectiv de aliare cu alte partide ar fi trebuit luată după un vot în Biroul Naţional de Conducere (BNC). Conform membrilor de partid care prostează live şi pe site-urile de socializare, BNC nu a fost convocat iar Pavelescu s-a băgat în alianţă neîntrebând pe nimeni. Prin urmare semnătura lui Pavelescu este ilegală.

Ce spune statutul PNŢCD
Art.46. Biroul Naţional de Conducere (BNC)
(1) v) NEGOCIAZĂ alianţe, fuziuni sau protocoale de colaborare cu alte formaţiuni politice;

Art.45. Comitetul Naţional de Conducere (CNC)

(1) i) APROBĂ participarea Partidului în alianţe electorale, parlamentare sau guvernamentale;

Notă: Biroul Național de Conducere este ales la Congres.

Comitetul Național de Conducere este alcătuit din: membrii BNC, președinții organizațiilor județene, președinții organizațiilor speciale, președintele org. București + președinții org. de sector, președintele Senatului + 2 membri ai acestuia, membrii de onoare ai partidului, reprezentanții partidului în organizațiile internaționale din care acesta face parte, trezorierul, demnitari aleși pe listele partidului și alți membri aleși cf. Statutului.

Dacă vă interesează cine sau ce este Grupul de Rezistenţă din PNŢCD puteţi citi aici
http://taranista.wordpress.com/rezistenta-pntcd/ .
Iar acest link http://taranista.wordpress.com/2011/09/26/pntcd-%E2%80%93-o-radiografie-2008-2011/ vă duce către un articol care face o radiografie a situaţiei din PNŢCD din ultimii ani.