SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 31 octombrie 2012

Stimati colegi,

Va informez ca dl Victor Ciorbea a acceptat, la propunerea USL, sa
candideze pentru Senat in colegiul nr 7 Bucuresti.
Speram ca reusita in aceasta campanie sa ne ofere o pozitie mai buna in
reafirmarea PNTCD pe scena politica.

Radu Rizescu

...................................................................................................................................................................
Dragi colegi,
 
In august 2008, marea majoritate a membrilor si trei sferturi dintre organizatiile judetene ale PNTCD au considerat politic gresita si profund imorala "strategia" lui Marian Milut de travestire a 15 taranisti in candidati liberali, la alegerile generale de atunci. Ignorati de autocratul Milut, ei l-au schimbat, printr-un congres statutar, ale carui hotarari au fost blocate in justitie. Interventiile politice, inclusiv de la cel mai inalt nivel in stat, au facut ca nici pana astazi sa nu existe vreo hotarare definitva in vreunul din procesele initiate de noi. Incapabil sa relansez partidul in aceste conditii, m-am retras si am sustinut alegerea lui Victor Ciorbea in fruntea PNTCD, inclusiv prin acceptarea functiei de vicepresedinte.
Din pacate, constat ca Victor Ciorbea foloseste PNTCD pentru a accede singur in parlament, dar nu in numele PNTCD, ci pe listele USL, deci ca membru al unuia dintre cele trei partide componente. Este un demers mult mai grav decat cel al lui Pavelescu, care - chiar daca formal, pentru ca are numai "stampila" si nici un national-taranist in spate - candideaza in numele PNTCD, partidul fiind membru al unei aliante politice.
Nu pot fi de acord cu acest demers si, in consecinta, cu amaraciune in suflet, va informez pe aceasta cale ca demisionez din calitatea de vicepresedinte al partidului, de membru al BNC si al CNC.
Dumnezeu sa ne ajute!
 
Radu Sarbu
Cluj, 30 octombrie 2012
 
..................................................................................................................................  
 
Avem nevoie de logica si de rigoare!
  
1. Din pacate, situatia este chiar mai neplacuta: daca in 2008 PNL candida singur, acum este intr-o asociere discutabila si chiar compromitatoare (cu PC, PSD si UNPR).
2. Din cate stiu, in anul 2008 d-l Milut nu a candidat, astfel ca gruparea sa avea un"presedinte" membru al PNTCD; acum gruparea noastra nu mai are presedinte, d-l Ciorbea, presedintele ales in iunie 2011 fiind acum membru al PNL.
3. Am afirmat in mai multe imprejurari ca trebuia sa facem cu PNL o intelegere nu pentru a obtine locuri in administratia locala sau in parlament (platind acest lucru cu inscrierea membrilor nostri in PNL), ci pentru ca in schimbul sprijinului nostru sa obtinem luarea in considerare a punctelor noastre de vedere in problemele de modificari ale legislatiei si ale constitutiei.
4. In mod regretabil, d-l Ciorbea a obtinut acordul BNC pentru "strategia" sa de asa-zisa asociere cu PNL (si, prin PNL si cu USL) - tot asa cum il obtinuse si pentru varianta anterioara de "asociere" cu asociatia  (scuzati pleonasmul!) 21 decembrie (asociere facuta - ce sa ne mai ascundem - cu speranta ca in acest fel ne vom "apropia" de PDL si vom obtine sprijinul acestuia in justitie".)
Concluzia: este necesar sa fim mai lucizi si mai fermi, ingradind "zburdalniciile" liderilor (uneori de-a dreptul aberante) care ne pot duce in impasuri ca cel in care ne aflam acum!
5. Demisiile nu sunt o solutie; pot fi gasite alte forme de manifestare a dezaprobarii si a distantarii de pozitia unui lider; daca cei care nu sunt de acord cu anumite masuri demisioneaza, in forurile respective raman numai "yes-men"-ii: asadar nu demisii, ci manifestari mai ferme ale pozitiilor critice!
6. Trebuie analizata cu luciditate situatia in care ne aflam pentru a gasi caile de salvare a partidului.

Bogdan GRABOWSKI 

 
P.S. - N-ar fi de mirare (din contra!) sa se gaseasca si adulatori neconditionati care sa afirme ca, desi s-a inscris in PNL (obtinand "derogare" pentru a putea candida!), d-l Ciorbea poate fi considerat, in continuare, presedinte al autenticului PNTCD.
         Avem nevoie de logica si de rigoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu