SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 23 septembrie 2011

PARTIDUL NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT

Str. Romulus nr. 36, Sector 3, 030563 Bucureşti

● tel./fax.: 021.323.58.79 ● email: comunicare@pntcd.eu



COMUNICAT

În seara zilei de 22 septembrie a.c. dl.Victor Ciorbea, Preşedinte al P.N.Ţ.C.D., a avut o întâlnire cu dl. Wilfried Martens, Preşedinte al P.P.E.

La întâlnire au participat şi alţi colaboratori ai domnului Martens, care l-au însoţit în deplasarea domniei sale prin România.

În cadrul discuţiei au fost abordate aspecte politice, organizatorice şi juridice referitoare la situaţia din P.N.Ţ.C.D.

S-au evidenţiat paşii făcuţi în ultimul timp pentru clarificarea contextului din P.N.Ţ.C.D, mai ales în urma Congresului Extraordinar de Unificare al P.N.Ţ.C.D din 18 iunie a.c., recunoscut de Tribunalul Bucureşti, Secţia a 4- a Civilă, prin Hotărârea nr.21/ P/ 2011.

Aceasta a recunoscut Congresul din 18 iunie a.c. şi a dispus înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a noului BNC ales la forul suprem al P.N.Ţ.C.D.

Domnul Martens a fost încântat să primească salutul doamnelor Flavia Bălescu, Rodica Coposu, Doina Cornea, ca şi al Preşedintelui de Onoare al P.N.Ţ.C.D, dl. Ion Diaconescu şi al Academicianului Gabriel Ţepelea.

Departamentul de Comunicare al P.N.Ţ.C.D.

joi, 22 septembrie 2011

Comunicat de presă PNȚCD – Facțiunea Eugen Moiescu a dispărut

septembrie 21, 2011 prin barlogulpntcd

Azi, 21 septembrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a 3 – a, a casat (desfiinţat) încheierea pronunţată de Tribunalul Bucureşti la 15 aprilie a.c., prin care s-a admis cererea formulată de facţiunea „Moiescu” de acceptare şi înregistrare în Registrul Special al Partidelor Politice a Congresului Extraordinar din 29 ianuarie a.c.

Cauza a fost trimisă spre rejudecare Tribunalului Bucureşti unde vor fi citate toate părţile, inclusiv adevăratul PNŢCD, reprezentat de dl. Victor Ciorbea. Cu acea ocazie, dacă va mai fi nevoie, vom administra toate probele pentru a demonstra caracterul neconstituţional, nelegal şi nestatutar al acelui congres.

În concluzie, facţiunea “Moiescu” a dispărut !

Victor Ciorbea, preşedintele PNŢCD, lansează un apel către toate organizaţiile şi toţi cei care fac parte din acea facţiune, să i se alăture în efortul comun de consolidare a unui partid mare şi puternic, cu şanse reale la viitoarele alegeri.

În acest sens, se vor deschide căi de negociere şi dialog cu toţi ţărăniştii de bună intenţie, fie ei lideri naţionali, judeţeni sau locali.

Spre deosebire de domnii Miluţ şi Pavelescu, care condiţionau recunoaşterea ţărăniştilor de înregimentarea în facţiunea lor, noi îi considerăm pe toţi cei care subscriu la valorile noastre, drept colegi angajaţi într-un efort nobil şi onorabil.

Conducerea noastră naţională îşi afirmă disponibilitatea pentru fiecare ţărănist, care înţelege imperativul momentului şi importanţa sa pentru PNŢCD şi ţară.

Dumnezeu să binecuvânteze ţara noastră şi PNŢCD-ul, atât de greu încercate!

Departamentul de Comunicare al PNŢCD

marți, 20 septembrie 2011

Principesa Margareta despre interzicerea Regelui Mihai în Parlament: Îmi stârneşte tristeţe










Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a declarat la Antena 3, într-un interviu realizat de Mihai Gâdea la Castelul Peleş, că este păcat că puterea nu-l vrea pe Regele Mihai în Parlament, pentru a adresa un mesaj în ziua în care împlineşte 90 de ani.

Principesa Margareta: E păcat pentru naţiune că Regele nu este lăsat să vorbească în Parlament / FOTO: cezaramedia.blogspot.com
"Nu vreau să comentez despre Parlament. Parlamentul este suveran. Dar din punct de vedere sentimental, este păcat, pentru că s-a ratat o ocazie istorică crucială. E păcat pentru naţiune. Îmi stârneşte tristeţe. Trebuie să mergem înainte şi să fim o altă ţară", a declarat Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României.

La rândul său, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a spus că Parlamentul este o instituţie care reprezintă democraţia şi nu îi poate comenta deciziile. "În ultimii 21 de ani s-a spus ce şansă am pierdut în 1990, că nu a fost instalată monarhia. Eu afirm că nu s-a pierdut nicio ocazie. În 1990 nu a existat o ocazie. Dacă în 2011, politicienii nu găsesc o ocazie să îl lase pe Regele Mihai să vorbească în Parlament, cum ar fi fost posibil ca în 1990 să revină Regele la putere", s-a întrebat Principele Radu al României.

Puterea nu-l vrea pe Regele Mihai în Parlament. PDL a respins propunerea PNL ca fostul suveran să se adreseze plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Motivul: Regele Mihai nu mai este în funcţie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni seară, la TVR 1, că varianta invitării Regelui Mihai I în Parlamentul României, aşa cum a propus PNL, nu este una constituţională, motiv pentru care PDL a propus nu respingerea acestei idei, ci organizarea unui eveniment special.

Nu este prima palmă dată de Putere. Preşedintele Traian Băsescu spunea în 22 iunie, într-o emisiune televizată, că "abdicarea Regelui a fost un act de trădare" şi l-a numit pe rege "slugă la ruşi".



Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/principesa-margareta-despre-interzicerea-regelui-mihai-in-parlament-imi-starneste-tristete_872028.html#ixzz1YQhz8a63

JOHNNY RĂDUCANU. ULUITOR CĂ A EXISTAT. ADEVĂRAT

http://roxanaiordache.wordpress.com/2011/09/19/johnny-raducanu-uluitor-ca-a-existat-adevarat/

Video de ioanalazar1

A murit Johnny Răducanu! Nu-mi vine să cred. Mi-e imposibil să-l concep mort. Asta e o glumă proastă. Probabil, infarct.

Ne vedeam prin vecinătate, pe la reuniuni şi mitinguri politice, civice (anii 90), pe urmă, la spectacole, la recepţii, la magazin, la plătit telefonul. Era genial. Şi se purta atât de natural. Liber printre oameni, cu vestuţa şi băscuţa lui, în diferite variante.

Video de ghirlandaio2003

Mi-a revenit pe ecranul memoriei o sindrofie, în care mi-a spus multe, multe şi deloc mărunte, minunate, un poem spontan dedicat femeii. Spunea – ce tâmpiţi sunt bărbaţii, nişte nesimţiţi, ar fi atât de uşor să le facă fericite pe femei, care duc tot greul şi care n-au nevoie decât de foarte puţin ca să le faci să se simtă minunat, adică, un cuvânt frumos, să le spui că le iubeşti, o floare, ceva, orice şi mai ales să nu fii tâmpit ca bărbat. Râdeam şi încercam să-i apăr pe bărbaţi, rugându-l să nu generalizeze. Ba toţi sunt tâmpiţi, nu s-a lăsat el. Mă uit la unul care nu e, i-am răspuns. A dat din mână. Am râs. Nu-mi vine să cred că s-a dus.

Unul din cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut, o minune în sine.

Câte improvizaţii geniale nenăscute s-au dus odată cu el! Rezervate lumii de dincolo.

Video de ErikPonti02

Era monarhist, a spus că România era ţară când era regală. Şi că era popor. Zicea că acum nu mai este.

Venisem să plătesc telefonul, el plătea în faţa mea şi a glumit cu operatoarea, că poate e ultima plată. I-am zis să nu spună asta nici în glumă, iar femeia m-a susţinut, zâmbind. Mai scapă ăştia de un pensionar, a spus el, că nu mai au loc de noi. Revin şi spun că e mare păcat să se gândească la dispariţie, fiindcă sunt mulţi care ar suferi fără el. Aiurea!, zice. De exemplu, Pino ar fi distrus, îi spun, ar plânge. Întoarce privirea către mine serios şi zice: păi să ştii că ar plânge, fiindcă Pino mă iubeşte. Nu e singurul, i-am amintit. :cry:

E un om pe care l-am iubit, l-am iubit aşa cum iubeşti viaţa. Nu pot crede că s-a dus dintre noi.

Dumnezeu să-l odihnească! Fiindcă dacă a avut ceva să-i ierte, asta a fost între ei doi; cum ar fi o controversă pe improvizaţii muzicale.

duminică, 18 septembrie 2011

COMUNICAT

Astăzi, 17 septembrie 2011, la sediul PNŢCD din strada Romulus, nr. 36, s-a desfăşurat prima întâlnire a Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD de după Congresul din 18 iunie 2011.

La CNC al PNŢCD au participat domnul Victor Ciorbea, preşedintele PNŢCD, domnul Gheorghe Ciuhandu, preşedintele CNC al PNŢCD şi domnul Doru Mărieş, preşedinte al Asociaţiei “21 Decembrie 1989”.

Principalul punct abordat şi dezbătut s-a referit la decizia Tribunalului Municipiului Bucureşti prin care Congresul PNŢCD din 18 iunie a.c. a fost validat de către instanţă. Conform verdictului dat pe fond, susţinut de probele administrate, singura conducere recunoscută este cea aleasă la Congresul din 18 iunie a.c., iar singurul preşedinte al PNŢCD este domnul Victor Ciorbea.

La Conferinţa de presă care a urmat Comitetului Naţional de Conducere s-a întârit alternativa politică reprezentată de moţiunea adoptată la Congres: “Calea Dreaptă”. În acest sens, prezenţa domnului Doru Mărieş a marcat începutul colaborării dintre PNŢCD şi Asociaţia “21 Decembrie 1989”.

Departamentul de comunicare al PNŢCD Bucureşti, 17.09.2011

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Mesaj al Preşedintelui Victor Ciorbea către toţi membrii PNŢCD

Victor Ciorbea

Preşedintele PNŢCD, Victor CiorbeaDisperarea cu care unii dintre cei care au stat la baza dezbinării partidului nostru încearcă în aceste zile să motiveze membrii din toate grupările PNŢCD-ului de a participa la adunarea lor din 17 septembrie demonstrează, dacă mai era cazul, că decizia noastră de a păstra linia partidului lângă seniorii acestuia a fost una corectă şi de bun simţ.

Prezenţa unor membri PNŢCD la această întâlnire face aproape imposibilă acceptarea lor în noua construcţie iar acest comunicat se constituie într-un avertisment personal.

Credem în valorile creştin-umane, dar respingem categoric influenţe care diluează mesajul nostru şi din această cauză îi socotim nevrednici pe cei care încearcă să facă politică pentru interese meschine de clasă privilegiată sau personale.


www.pntcd.eu

luni, 12 septembrie 2011

Sunteti invitati sa participati

Acum cateva luni a fost vandalizata placa comemorativa care exista pe casa in care a locuit Seniorul Coposu. Luni, 12 septembrie 2011, ora 17, sunteti invitati de surorile Coposu pe str. Mamulari, casa in care a locuit Seniorul Coposu, sa participati la dezvelirea unei noi placi comemorative.

Marti, 13 septembrie 2011, ora 17, sunteti invitati sa participati la dezvelirea unei placi comemorative pe casa in care a locuit Iuliu Maniu de pe str. Sfintilor nr. 10 din Bucuresti, zona B-dul Calarasi .

PNTCD

vineri, 9 septembrie 2011

VICTOR CIORBEA RECUNOSCUT PREŞEDINTE AL PNŢCD

Prin sentinţa civilă, pronunţată azi 8 sep. 2011, Tribunalul Bucureşti – Secţia IV Civilă, a hotărât următoarele:
1. Admite cererea formulată de către PNŢCD reprezentat prin Preşedinte Victor Ciorbea.
2. Ia act de modificările Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD, hotărâte de către Congresul PNŢCD din 18 iunie 2011, precum şi de modificările aduse Statutului PNŢCD şi dispune înregistrarea acestora în Registrul Partidelor Politice.
3. Respinge pe fond cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către Aurelian Pavelescu.

Datorită acestei decizii din justiţie, domnul Victor Ciorbea este recunoscut ca Preşedinte de drept al PNŢCD faţă de terţi, fiind singurul în măsură să reprezinte partidul în această calitate pentru opinia publică şi pentru mass media.

Prin decizia în dosarul 53966/3/2011, Instanţa a validat Congresul Extraordinar al PNŢCD din 18 iunie 2011 şi conducerea aleasă la acest Congres.

In condiţiile prezente, Conducerea Naţională a PNŢCD, legitimă şi acum şi jurdic recunoscută, având în frunte pe domnul Victor Ciorbea, Preşedinte PNŢCD, face apel la toţi membrii PNŢCD de bună credinţă, indiferent de opţiunile pe care le-au avut până acum, să vină cu sufletul deschis, fără nici un fel de reţinere sau de teamă, să-şi aducă, fiecare, contribuţia la relansarea partidului şi la revenirea lui pe scena politică a României.
Ne aşteaptă un partid unic, mare şi puternic .

Este o decizie justă, salutată atât de ţărănişti, cât şi de acel electorat, care se resimte dureros de la absenţa PNŢCD de pe scena politică din România.

Nu mai este timp de schisme, litigii şi conflicte interne distrugătoare, care aduc foloase numai adversarilor noştri politici. Nu mai este timp nici pentru alte pretinse congrese, organizate cu pretinşi noi preşedinţi şi cu 'oaste de strânsură' şi salariaţi, care nu sunt ţărănişti, nici prin trecut şi nici prin valorile la care subscriu.

PNŢCD reprezintă singura alternativă politică reală în raport cu eşecul lamentabil al tuturor forţelor politice parlamentare ale ultimilor 10 ani, perioadă în care PNŢCD nu s-a putut manifesta corespunzător tradiţiei şi capacităţii sale politice.
Este şansa noastră! Să nu o ratăm.

Revenirea PNŢCD în politica românească nu este un deziderat derivat din interese restrânse de grup, ci este de interes general pentru întreaga societate românească, având în vedere principiile politice, valorile morale şi rădăcinile eroice ale partidului nostru.

Incheiem, mulţumind tuturor celor care au fost şi perseverează să fie alături de noi. Fie ca evenimentul de azi să reprezinte un nou început pentru PNŢCD.

Este momentul renaşterii PNŢCD !
Este momentul revenirii PNŢCD în politica activă!
Este momentul revenirii la CALEA DREAPTĂ pentru toţi românii aflaţi în suferinţă !

Victor Ciorbea

Preşedinte PNŢCD

Bucureşti, 8 septembrie 2011

joi, 8 septembrie 2011

Tribunalul Bucuresti, s-a pronunţat astăzi, 8 septembrie 2011, în dosarul 53966/3/2011.

Instanţa a respins toate cererile de intervenţie, inclusiv cele formulate de Aurelian Pavelescu, a admis acţiunea având ca obiect modificarea statutului PNŢCD şi implicit validarea Congresului Extraordinar al PNŢCD din 18 iunie 2011.

Din acest moment “războiul de 3 ani, ţăranisto-ţăranist” trebuie să inceteze. Toţi membrii PNŢCD, oriunde s-ar afla, trebuie să treacă la pregătirea bătăliilor electorale de anul viitor.