SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 25 august 2011

LA MULŢI ANI Ion Diaconescu

http://www.pesurse.ro/#/2011/8/25/la-muli-ani-ion-diaconescu/

Ion Diaconescu (n. 25 august 1917, Boţeşti, judeţul Argeş) este om politic român, fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc, începând cu anul 1936 până la desfiinţarea partidului de autorităţile comuniste, în 1947. După anul 1989 a fost în conducerea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, fiind ales ca deputat în Parlament în trei legislaturi consecutive, între anii 1990 - 2000, iar între 1996 şi 2000 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În timpul regimului comunist a fost deţinut politic vreme de 17 ani (1947 - 1964).

Ion Diaconescu, 94 de ani

http://sutu.ro/auzi/ion-diaconescu-94-de-ani/

Ion Diaconescu implineste azi 94 de ani. Mai stie cineva cine e Ion Diaconescu? Ma tem ca nu. Eu mi-l amintesc ca politicianul incapabil sa spuna o minciuna. Cred, singurul politician ce nu stie sa minta pe care l-am intilnit. Inceputurile mele in presa sunt legate de Ion Diaconescu, cel care conducea partidul aflat la guvernare in acei ani. E o scena pe care n-o pot uita: intilnirea lui Tony Blair cu Ion Diaconescu. Am povestit-o aici. Ar mai fi si altele, spre exemplu, despre cum comunica Ion Diaconescu in puscariile comuniste prin tuse cu taranistii lui. Ai un smartphone, un laptop, o tableta cu care poti comunica azi cu oricine din lume? Gindeste-te ca in urma cu vreo 60 de ani, Ion Diaconescu comunica prin… morse tusita cu detinutii din celelalte celule, personaje incarcerate pentru simplul fapt ca aveau convingeri politice.

marți, 23 august 2011

23 august 1939


PNTCD, filiala judeteana Arad readuce in memoria romanilor, data de 23 august 1939, zi in care puterile acelui timp, respectiv Uniunea Sovietica a lui Stalin si Germania nazista a lui Hitler si-au permis sa negocieze peste vointa poporului nostru parti insemnate din teritoriul Romaniei.Acest pseudo-tratat nici astazi dupa mai bine de 70 ani nu a fost pus in discutie de cei care au administrat Romania dupa 1989, achiesand in acest mod la intelegerea pusa in opera in vara lui 1940.De asemenea, exact la 5 ani Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei citeste un Comunicat catre tara, prin care Guvernul Maresalului Antonescu este arestat si inlocuit cu unul de uniune nationala.Acest adevar istoric a fost mult timp falsificat permitand comunistilor sa decreteze ca sarbatoare nationala ziua de 23 august 1944 zi care s-a confundat in ultimii ani ai lui Ceausescu cu posibilitatea cumpararii unui kg de carne si a unuia de ulei.Iata ca dupa 22 ani, acest troc mizerabil isi dovedeste din plin utilitatea si pe acest fundament construiesc nesimtitii Romaniei.
Virgil Florea
PNTCD ARAD

marți, 16 august 2011

PNTCD face program pe opt ani

Virgil Florea, la o nouă întâlnire cu Ciorbea Foto: S.T. Virgil Florea, la o nouă întâlnire cu Ciorbea Foto: S.T.
ARAD. În a doua jumătate a lunii septembrie, ţărăniştii lui Victor Ciorbea vor ieşi pe piaţa politică din România cu un program menit să estompeze situaţia juridică extrem de complicată a partidului şi să îi atragă pe membrii din toate facţiunile.

„Este un program care are ca ţintă întreaga societate românească, fiind prevăzute măsurile care trebuie adoptate în fiecare etapă a perioadei de opt ani, prevăzută pentru încheierea ciclului. Sunt sigur că angrenarea tuturor forţelor în derularea acestui program va duce, în scurt timp, la o reunificare reală a PNŢCD. Imediat ce va fi definitivat, programul va fi supus dezbaterii, în cadrul partidului”, declară preşedintele PNŢCD Arad- gruparea Sârbu-Ciorbea, Virgil Florea. Acestaa avut, zilele trecute, o întâlnire cu Victor Ciorbea, la Făgăraş. Cu ocazia sărbătoririi hramului unei mănăstiri. Concomitent cu eforturile pentru reunificarea partidului, Victor Ciorbea şi aliaţii săi lucrează la varianta de rezervă, care să asigure ţărăniştilor posibilitatea de a participa la alegerile de anul viitor, indiferent de mersul proceselor pe rol.denumită „Calea cea dreaptă”, varianta a fost prezentată în cadrul unor dezbateri itinerante cu organizaţiile judeţene.

http://www.aradon.ro/pntcd-face-program-pe-opt-ani/965624


vineri, 12 august 2011

http://barlogulpntcd.wordpress.com/2011/08/07/discurs-victor-ciorbea-la-scoala-de-vara-%E2%80%9Eion-mihalache%E2%80%9D-pntcd-campulung-6-08-2011-fragmente/

Discurs Victor Ciorbea la Şcoala de vară „Ion Mihalache” PNŢCD, Câmpulung – 6.08.2011 (fragmente)


http://www.youtube.com/watch?v=DjJpu8G00_Q&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=s71U0C-0Baw&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=PhyAhTxM5X8&feature=player_embeddedhttp://www.youtube.com/watch?v=9x026JI1Dps&feature=player_embedded

duminică, 7 august 2011

COMUNICAT

In perioada 5-7 august 2011 au loc lucrarile "Scolii de vara de la Campulung", in organizarea tineretului PNTCD.

Tema dezbatuta in acest an este "Rolul tineretului in viata politica".

Printre cei care vor avea interventii se numara Victor Ciorbea (presedinte PNTCD), Ion Caramitru (director general TNB), Christian Mititelu (fostul director BBC Romania,AC), Liviu Petrina, Radu Ciucianu (directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului), Barbu Pitigoi si altii, alaturi de tineri taranisti din toate regiunile tarii.

Finantarea este asigurata, ca in fiecare an, de catre Fundatia "Hans Seidel".

Biroul de Presa PNTCD

luni, 1 august 2011

Gruparile din PNTCD Arad s-au reunit

Ţărăniştii au discutat cu Ciorbea Foto: S.T. Ţărăniştii au discutat cu Ciorbea Foto: S.T.
ARAD. La sediul PNŢCD, liderii celor două fracţiuni au stat de vorbă cu Victor Ciorbea căutând căi de colaborare. (1 comentariu)

Sâmbătă şi duminică, fostul premier Victor Ciorbea a fost oaspetele ţărăniştilor arădeni din ambele grupări, atât în municipiu cât şi în judeţ. Astfel, sâmbătă, în prezenţa liderilor judeţeni Marcel Chişcan, Vlad Botoş, respectiv Virgil Florea şi Nicolae Berce, plus mai mulţi preşedinţi de filiale din judeţ, de ambele părţi, Victor Ciorbea a discutat despre posibilităţile de colaborare a celor două facţiuni, ca un pas spre reunificarea partidului.

„Sper că legăturile mele cu oameni din ambele grupări, pe care eu, personal, le consider chiar prieteneşti, vor contribui la crearea unui cadru de colaborare şi la Arad, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe. În concepţia noastră, timpul este prea scurt acum ca să demarăm conferinţe judeţene, astfel că acestea vor avea loc după alegerile parlamentare de anul viitor. Sunt convins că reunificarea partidului se va produce, am demarat procedurile pentru înregistrarea rezultatelor Congresului, însă, în acelaşi timp, mergem, în paralel, şi cu promovare creării acelei alternative- eu am numit-o „Calea dreaptă”- care să ne asigure participarea la alegeri, indiferent de mersul proceselor de la tribunal”, a declarat Victor Ciorbea.

În urma discuţiilor, ambele părţi şi-au arătat disponibilitatea de a colabora pe proiecte, sub titulatura PNŢCD, în aşteptarea unui congres care să ducă de facto la reunificarea partidului. Până atunci, s-au reunit sâmbătă, la „Festivalul clătitelor”, de la Moneasa şi dumunică, la Şomoşcheş, la comemorarea eroilor rebeliunii anticomuniste.


http://www.aradon.ro/gruparile-din-pntcd-arad-s-au-reunit/958213