SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 7 martie 2011

http://www.blogger.com/img/blank.gif

PNŢCD nu vrea „democraţie de tip rusesc”

Ţărăniştii lui Sârbu nu vor democraţie rusească

ARAD. Ţărăniştii arădeni din gruparea Radu Sârbu consideră că actuala putere îşi negociază perpetuarea, cu orice preţ, inclusiv acela al eliminării democraţiei. „Preşedintele Băsescu şi PDL semnalizează spre vest, dar cârmesc spre est.

În loc să descentralizeze Statul şi să transforme România într- o republică parlamentară, ei propun modificări constituţionale care conduc la un Stat centralizat, în care parlamentul are un rol secundar, iar autoritatea este concentrată în mâinile unui preşedinte cu puteri absolute, inclusiv aceea de a dizolva parlamentul; adică, o „democraţie” de tip rusesc... Alegerile nu servesc transferului puterii, ci legitimării acesteia”, se arată în Comunicatul filialei. În concepţia PNȚCD,

„România europeană are imperios nevoie de o reconsiderare a exerciţiului puterii, de o redefinire a Statului şi a funcţiilor sale... Statul român are nevoie de o redefinire, atât pe plan intern, cât şi în faţa opiniei publice internaţionale. PNȚCD consideră că rezolvarea rezidă într- o reformă constituţională fundamentală, care trebuie precedată de o dezbatere publică serioasă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu