SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

luni, 11 octombrie 2010

Scrisoarea PNTCD catre Angela Merkel

Denuntarea pactului dintre Hitler si Stalin trebuie sa depaseasca stadiul pur declarativ si sa fie transpusa in viata


de R.M. HotNews.ro



Denuntarea pactului dintre Hitler si Stalin trebuie sa depaseasca stadiul pur declarativ si sa fie transpusa in viata, iar integrarea in Uniunea Europeana a Basarabiei - administrata azi ca 'Republica Moldova' - ar fi un pas spre eliminarea urmarilor nerezolvate ale razboiului, se arata intr-o scrisoare pe care PNTCD o va inmana cancelarului german, Angela Merkel, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

"PNTCD crede ca integrarea Basarabiei in UE este o problema fundamentala nu numai pentru politica externa a Romaniei, ci ar fi benefica si Uniunii Europene, deoarece ar limpezi si insanatosi situatia politica la frontiera de est a Uniunii si ar potenta relatii cu adevarat viabile intre UE si Federatia Rusa", se arata in scrisoare semnata de Radu SARBU, oresedintele PNTCD.

Scrisoarea PNTCD catre conducerea UCD va fi predata luni dimineata la ambasada Germaniei din Bucuresti, pentru a fi inmanata cancelarului Angela Merkel, cu prilejul scurtei sale vizite in Romania. In zilele care urmeaza, scrisori cu continut asemanator vor fi trimise tuturor partidelor crestin-democrate din tarile Uniunii Europene.

"PNTCD considera ca integrarea 'Republicii Moldova' in UE se impune din punct de vedere moral, pentru ca ar face dreptate unui popor care a suferit mult", in conditiile in care "raptul initial, din anul 1812, a partii de est a Romaniei nu a avut nici un temei istoric, etnic sau juridic, Basarabia fiind locuita aproape integral de romani, care sunt pana astazi majoritatea absoluta".

Taranistii subliniaza ca integrarea Republicii Moldova se impune din punct de vedere politico-strategic pentru UE si pentru toate popoarele din Estul Europei, in conditiile in care in prezent se observa "incercari de refacere a zonei de influenta rusa in tarile din Estul Europei, forme de amestec in viata lor politica, ceea ce contravine statutelor si intereselor NATO si UE, ingreunand stabilirea unor relatii normale intre Uniunea Europeana si Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu