SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

duminică, 17 octombrie 2010

Mesaj al domnului Radu Sarbu, Presedintele PNTCD, adresat Congresului PSD

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD)Doamnelor şi domnilor,

Este pentru prima oară când conducerea PNŢCD a fost invitată să se adreseze delegaţilor unui congres al PSD. Este o dovadă că ambele partide consideră depăşită etapa de confruntare aspră, care a marcat trecutul post comunist al României, când adversitatea politică firească era percepută ca duşmănie. Este un semn că viaţa politică din România se normalizează, se europenizează.




Noi credem că dezbaterea politică trebuie să se mute de la persoane, la proiecte, care decurg din doctrine. Proiectele pentru România nu pot fi personale, oricât de jucător ar fi preşedintele ţării! Partidele trebuie sa revină la ideologie, la doctrină, pentru că proiectele pentru România nu pot fi decât creştin democrate sau social democrate sau liberale. Un partid fără doctrină este o gaşcă infracţională orientată spre banul public! Suntem convinşi că România europeană va fi dominată de creştin democraţie şi de social democraţie, iar în proiectele politice de interes naţional, partidele noastre pot şi trebuie să dialogheze şi să conlucreze!

Unul dintre obiectivele politice majore ale PNŢCD, încă de la reînfiinţarea sa în decembrie 1989, a fost şi este Reconcilierea Naţională.

Cei 45 de ani petrecuţi sub dictatură comunistă au fost devastatori pentru societatea românească. Rupturilor provocate de crimele regimului totalitar li s-au adăugat crimele înfăptuite de cei care au recuperat puterea prin confiscarea Revoluţiei şi crimele din timpul mineriadelor.

România nu poate merge înainte câtă vreme societatea românească nu se rearticulează, nu se aşează pe nişte valori! Rănile sale sunt adânci şi sângerânde, iar maniera conflictuală de exercitare a funcţiei de către preşedintele Băsescu nu contribuie la vindecare, ci, din contră, duce la destabilizare şi la menţinerea şi pe mai departe a unor schisme majore în societatea românească.

PNŢCD consideră că România are nevoie de unire, nu de dezbinare şi că pentru a vindeca rănile trecutului apropiat este nevoie de căinţă, este nevoie de iertare, este nevoie de reconciliere.

Ca popor creştin, trebuie să fim conştienţi că aceasta este calea, că Reconcilierea Naţională poate fi făcută numai în spiritul moralei creştine, a iubirii aproapelui şi numai pe baza adevărului şi prin lustraţie.Trebuie făcut public adevărul despre crime, trebuie ca vinovaţii să se căiască şi să se retragă din funcţiile pe care le deţin, iar victimele să ierte.

Acordul pentru Reconciliere Naţională, semnat de PNŢCD cu PSD, la 1 Decembrie 2009, reprezintă un pas uriaş în direcţia reconcilierii românilor. Noi credem că semnatarii din partea PSD ai Acordului au angajat Partidul Social Democrat pe drumul cel bun, cu faţa spre social democraţia europeană şi cu spatele spre trecutul său cripto-comunist.

Pentru a nu rămâne – ca şi declaraţia de condamnare a comunismului - un gest politic formal, motivat de circumstanţe electorale, ne adresăm dumneavoastră, delegaţilor la congresul PSD, şi vă rugăm să confirmaţi printr-o Hotărâre a Congresului, Acordul dintre PNŢCD şi PSD pentru Reconciliere Naţională.

Suntem convinşi că, acţionând astfel, slujiţi nu numai interesul general al României, ci şi interesele pe termen lung ale Partidului Social Democrat.

Vă dorim succes în promovarea unei social-democraţii adevărate în România !

Cu bună-credinţă,

Radu Sârbu
Preşedintele PNŢCD Bucureşti, 16 octombrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu