SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 30 iulie 2009

PNTCD: Un partid, doua congrese























Radu Sarbu (ZIUA Foto)










PNTCD va organiza doua congrese simultan, in 12 septembrie, pentru ca justitia sa aiba evidenta a raportului de forte intre gruparea Marian Milut si cea a lui Radu Sarbu, a declarat, miercuri, la Timisoara, Radu Sarbu, transmite NewsIn. Liderul taranist a declarat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca PNTCD se afla intr-un blocaj si, cel mai probabil, nu se va putea incadra in calendarul alegerilor prezidentiale. "Partidul nostru este blocat de domnul Marian Milut, care refuza sa accepte ca, din august 2008, a fost inlocuit in mod democratic printr-un Congres Extraordinar statutar. Depasirea situatiei nereusind sa se faca prin cale amiabila, se face prin Justitie si s-a ajuns in situatia ridicola in care un partid de un procent - doua, sa aiba doua conduceri diferite si va organiza doua congrese pe 12 septembrie", a declarat Radu Sarbu. Radu Sarbu a declarat ca a convocat filialele de partid in 12 septembrie, data la care si Marian Milut a convocat un congres. "Noi speram ca, dupa acele doua congrese, Justitia sa aiba evidenta raportului clar de forte in favoarea majoritatii partidului care este cea in care se regasesc nu numai majoritatea organizatiilor judetene, ci si seniorii partidului si Timisoara - cea mai puternica filiala a noastra si toti liderii autentici ai PNTCD", a spus Sarbu.

Liderul taranist a mai precizat ca sperantele de a participa la alegerile prezidentiale cu vreun candidat sunt foarte mici si nici nu vor sustine vreun partid pentru ca "nu exista candidat care sa reprezinte o alternativa". "Ma tem ca nu vom ajunge sa fim inscrisi in registrul partidelor, deoarece Milut are mania contestatiilor. S-a manifestat ca un procesoman eficient pana acum si probabil ca va bloca pentru inca doua-trei luni inregistrarea noastra in urma congresului. Deci nu ne vom incadra in calendarul pentru alegerile prezidentiale", a precizat Sarbu. Radu Sarbu a fost ales, in 24 august 2008, liderul PNTCD, in urma unui Congres Extraordinar. Marian Milut a contestat congresul prin care Sarbu a fost ales presedinte, spunand ca semnaturile au fost false, iar Sarbu a solicitat instantei validarea functii sale de presedintele. La finele lunii octombrie a anului trecut, Tribunalul Bucuresti a trimis Parchetului dosarul prin care Sarbu solicita sa fie validat ca presedinte PNTCD.

sursa : ZIUA

Un comentariu: