SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 16 mai 2013

 Nu cumva ne-am dezobisnuit de adevar ?

Sa ne reamintim cateva momente din parcursul partidului dupa congresul din iunie 2011.
D-l Ciorbea a initiat si CNC a adoptat un asa-zis « protocol » intre PNTCD si asociatia « 21 decembrie » prin care aceasta din urma dobandea dreptul de a numi reprezentanti ai sai in conducerile tuturor organizatiilor noastre, fara sa conteze faptul ca prin aceasta suveranitatea partidului era grav stirbita si ca, in plus, erau contrazise si prevederile legii partidelor.
Se poate presupune ca aceasta intelegere era preconizata inca de la congresul in care d-l Ciorbea a fost ales presedinte, intrucat cu ocazia aceea statutul partidului a fost modificat marindu-se numarul de prim-vicepresedinti pentru a putea obtine aceasta functie si d-l Maries (presedintele asociatiei sus-mentionate).
Urmare a incheierii acestui « protocol », d-l Maries a inlesnit intalniri ale conducerii partidului nostru cu d-l Basescu si cu conducerea PDL (d-l Ciorbea sperand ca, in acest fel, sa obtina validarea – in justitie – a rezultatelor congresului si deci sa fie recunoscut presedinte al acestuia).
Neobtinandu-se rezultatul sperat, d-l Ciorbea (avand brusc revelatia pacatelor PDL si a meritelor USL !) a facut o « volta » (cu aprobarea aceluiasi CNC) spre aceasta din urma alianta.
Concretizarea acestei apropieri s-a spus ca se va face prin acordarea de catre USL catre PNTCD de locuri pe listele de candidati pentru consiliile locale si judetene, precum si a unui numar de locuri (cat sa se constituie grupuri parlamentare in ambele camere !) – pentru aceasta, trebuind, desigur, ca « amatorii » sa plece din PNTCD si sa se inscrie intr-unul din partidele din USL.
Conform spuselor d-lui Ciorbea si aceasta idee nastrusnica (de fapt : aberanta !) ar fi fost acceptata de catre CNC– o noua « bila » pentru acest for (alba sau neagra ?) !
« Aranjamentul » nu a functionat la alegerile locale ; la cele parlamentare s-a « obtinut » un loc…pentru d-l Ciorbea…
Si astfel, presedintele partidului…a schimbat partidul !
(Sa nu fiu inteles gresit : nu a schimbat partidul – nostru – « in bine », ci a devenit membru al altui partid !)
Si pentru ca ironia sa fie deplina, el pretinde ca a facut asta pentru a ne ajuta si – culmea – unii colegi ai nostri afirma acelasi lucru !
Chiar si un coleg care la vremea respectiva a remarcat cu bun simt ca Iuliu Maniu nu ar fi facut niciodata asa ceva (adica sa treaca la alt partid) continua sa-si lege sperantele de d-l Ciorbea !
Iar d-l Ciorbea – fost presedinte al partidului lui Maniu si Mihalache – este acum coleg si se considera dator sa fie solidar (inclusiv in aparitiile Tv) cu d-nii Iliescu si Voiculescu, adica cu reprezentantii partidului comunist si ai securitatii – institutiile care i-au martirizat pe liderii PNT !
Cum pot fi caracterizate aceste pendulari si aceasta grava eroare de atitudine ?
Manifestari de discernamant ? De rigoare ? De fidelitate fata de traditia anticomunista a partidului ?
Dar faptul ca unii membri ai CNC exprimau in particular rezerve fata de masurile pe care in adunare le sprijineau prin vot – cum poate fi caracterizat ?
Alinierea obedienta la vointa « sefului » exprima independenta de gandire ?
Atitudinea aceasta au avut-o si (unii) membri care fac parte din acest "grup de rezistenta".
Si atunci de ce este socanta caracterizarea facuta de catre d-l Varlam ?
Este gresita ?
Este nedreapta ?
Sau socant este doar faptul ca nu are retineri in a spune lucrurilor pe nume ?
Doare ?
Este normal : se stie (si se spune) : adevarul doare !
Nu cumva ne-am dezobisnuit de adevar ?

Bogdan GRABOWSKI
Presedinte PNTCD sector I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu