SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

miercuri, 28 noiembrie 2012

De 1 decembrie sarbatorim romaneste !
Fotografie

marți, 27 noiembrie 2012

Tinerii taranisti,comemorare si simpozion la Ramnicu Sarat


Prin efortul domnului Mircea Muresanu in perioada 16-18 noiembrie s-a desfasurat la Ramnicul Sarat o intalnire a tinerilor taranisti pentru a comemora  martirii partidului si pentru a participa la seminarul intitulat "Politica si administratia locala".Au participat tineri din organizatiile de tineret ale PNTCD din Bucuresti,Iasi,Salaj,Caras Severin,Hunedoara,Constanta,Buzau,Satu Mare etc.
Au sustinut prezentari:
-Claudiu Degeratu,cercetator stiintific la Institutul National pentru Studiul Totalitarismului,Academia Romana,profesor asociat la Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala-Universitatea Bucuresti
-Barbu Pitigoi-Senior PNTCD ,fost deputat PNTCD in Parlamentul Romaniei
-Prof.Elena Nastasoiu care a facut o prezentare audio-video a unui interviu document cu Ion Diaconescu
-Prof.Mircea Chira,expert in comunicare
A participat deasemeni  Dorin Hein fost consilier judetean PNTCD Timis,care a citit mesajul presedintelui CNC PNTCD Gheorghe Ciuhandu adresat tinerilor taranisti participanti la Ramnicu Sarat.
Tinerii au depus coroane la troita ridicata in memoria lui Ion Mihalache,la Monumentul eroilor si la Crucea din curtea inchisorii unde s-a pastrat un moment de reculegere si s-a oficiat de un preot o slujba religioasa.
La sfarsitul dezbateriilor a fost elaborata o strategie viitoare de integrare activa a tinerilor taranisti crestin democrati in viata politica a Romaniei.

20.11.2012

vineri, 23 noiembrie 2012

Tineri taranisti, comemorare si simpozion la Ramnicul Sarat 


joi, 22 noiembrie 2012

DREPTATII! Odata... cat de curand!
Va multumesc mult pentru incredere si sper sa vina odata si ziua DREPTATII! Odata... cat de curand!

luni, 12 noiembrie 2012

17 ANI DE LA DISPARIŢIA SENIORULUI


Azi se împlinesc 17 ani de la întoarcerea la Dumnezeu a lui Corneliu Coposu.
Chiar n-aş vrea să spun mai multe. Doar atât: măcar câteva luni dacă mai trăia, Băsescu n-ar fi fost cu putinţă.
În rest, vedeţi fotografia, e o capodoperă, pentru că îl surprinde în intimitate – în public era mereu surâzător şi asta tot din discreţia lui funciară.
Am mai spus-o şi o repet – în deşert, evident: fotografia îi aparţine lui Pascal Ilie Virgil, adică, el e autorul, am fost împreună la Senior acasă. Şi mi-a dăruit-o, iar Seniorul mi-a scris o dedicaţie pe ea.
Când am publicat pe blogul meu prima oară fotografia de mai sus, am precizat că ea poate fi preluată doar cu menţionarea autorului, dacă nu există şi atâta bun simţ încât să fie precizată şi sursa.
Aiurea! Poza e multiplicată pe net ca şi cum ar fi o târfă de Obor, Dumnezeu să mă ierte! Şi să mă ierte minunea de om că am postat-o. Azi am aflat că până şi psihopaţii de la “Noua republică” au preluat fotografia, evident, ca şi cum s-ar revendica. Şi ca şi cum Corneliu Coposu n-ar fi fost monarhist aşa cum respira.
Corneliu Coposu a existat. Depun mărturie.

 http://roxanaiordache.wordpress.com/2012/11/11/17-ani-de-la-disparitia-seniorului/
DOAMNELOR SI DOMNILOR, DRAGI COLEGI,
PRIETENI

Personalitatea celui pe care îl evocăm astăzi trece mult peste
barierele de ideologie sau de doctrină. Ne place să credem că
fiecare dintre noi, am făcut parte din universul său, am preluat din
statura sa moral-ideologică şi ne-am îndreptat către societate,
pentru a-i imprima norma civică de care era călăuzit, precum şi din
viziunea clară spre spaţiul european, exact cum şi-a dorit. Dacă
timpul pentru el s-a oprit la mijlocul anilor 90, privind de departe o
normalizare care nu mai venea, noi cei de astăzi avem datoria de a-
i face cunoscută cât mai fidel, lupta sa împotriva unui sistem, care
după cum vedeţi, cu greu se lasă plecat. A înţeles din primele zile
ale evenimentelor din decembrie 1989, că opoziţia către
democraţie şi libertate de conştiinţă, pe care le-a apărat cu preţul a
nu mai puţin de 17 ani de temniţă în cei mai frumoşi şi activi ani ai
vieţii sale, este mascată în elementele de surogat parlamentar din
acei ani. Asumându-şi curajul de a ieşi mereu în faţă, în ciuda
atacurilor verbale permanente cât ţi fizice, Corneliu Coposu a
reuşit în final să transfere din mentalul colectiv ideea, intens
vehiculată a revanşei, spre taina iertării de care doar cei mari şi
plini de credinţă în Dumnezeu sunt în stare. Această iertare a făcut
peste ani posibilă puntea de comunicare dintre partide ce se
credeau de nereconciliat iar prezenţa în această zi a
reprezentanţilor tuturor partidelor este şi ea un efect.
Corneliu Coposu a intrat definitiv atât în memoria noastră cât şi
în cartea de istorie. Se alătură marilor oameni de stat aşezaţi în
galeria de onoare. Fie ca memoria acestuia să rămână vie în inimile
noastre iar activitatea ce se leagă de numele Corneliu Coposu să
constituie un vector spre valorile democratice pe care societatea
noastră să şi le asume.

PNTCD ARAD
10 noiembrie 2012

duminică, 11 noiembrie 2012

COMEMORARE CORNELIU COPOSU

Duminica 11 noiembrie, la ora 12.00, taranistii bucuresteni vor depune o coroana de flori la Cimitirul Bellu, cu ocazia impliniririi a 17 ani de la despartirea de Corneliu Coposu.

Coposu, omagiat la Arad

http://www.aradon.ro/coposu-omagiat-la-arad/1201662

Câteva zeci de arădeni au participat astăzi la amiază la evocarea și comemorarea lui Corneliu Coposu, fostul mare politician al României.
“Corneliu Coposu nu a fost un bun al PNȚCD, ci a fost un bun al întregii Românii”, a declarat Virgil Florea, președintele PNȚCD Arad. Un sobor de preoți a oficiat o slujbă de comemorare, iar câteva zeci de colaci au fost împărțiți celor prezenți la manifestație, dar și trecătorilor care au trecut prin preajma parcului de la Podgoria, prin fața bustului lui Corneliu Coposu, montat în această zonă.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Corneliu Coposu

 Wikipedia


Corneliu Coposu
Corneliu Coposu

În funcție
21 octombrie 1992 – 11 noiembrie 1995
Succedat de Ioan Bărbuș

Născut(ă) 20 mai 1914
Bobota, Sălaj
Decedat(ă) 11 noiembrie 1995 (81 ani)
București
Partid politic PNȚCD
Ocupație Om politic
Naționalitate România Română
Confesiune greco-catolic
Corneliu (Cornel) Coposu (n. 20 mai 1914, Bobota, Sălaj - d. 11 noiembrie 1995, București) a fost un om politic român, președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (1990 - 1995), senator, lider al opoziției din România postcomunistă. A fost deținut politic sub regimul comunist.

Biografie

Corneliu (Cornel) Coposu s-a născut la data de 20 mai 1914 în comuna Bobota, județul Sălaj. Tatăl său, Valentin Coposu, a fost protopop greco-catolic al Șamșodului, doctor în teologie, președintele Ligii antirevizioniste, prieten și colaborator cu Iuliu Maniu.[1] Valentin Coposu a fost închis pentru înaltă trădare de autoritățlie austro-ungare la Vaț, Seghedin și Budapesta, de unde a fost eliberat în anul 1919 de către generalul Traian Moșoiu odată cu intrarea trupelor române în Ungaria. La data de 15 septembrie 1919, fiind neastâmpărat,[2] la vârsta de 5 ani, Corneliu Coposu a fost înscris la școala confesională română unită, pe care a terminat-o la 28 martie 1923. A intrat la Colegiul Sf. Vasile din Blaj, doar după ce a urmat clasa a cincea în particular și după ce a obținut o dispensă de vârstă. La numai 16 ani a intrat la Facultatea de Drept și Științe de Stat din Cluj. După absolvire, în 1934, s-a înscris la doctorat, pe care l-a obținut după 3 ani. În această perioadă a devenit campion de haltere în cadrul Clubului Sportiv Universitar. În 1933 înființează filiala Cluj a PNȚ iar în 1935 a fost ales președinte al Uniunii Sutdenților Democrați din Univesitatea Cluj și președinte al Tineretului Național Țărănesc. În 1937, în urma procesului Skoda în care Romulus Boilă a fost acuzat de corupție în cadrul unui contract de armament, Coposu este condamnat la 3 luni și o zi de închisoare, pentru lezmajestate, fiind acuzat pentru posesia unor documente. Pedeapsa a fost ispașită în condiții speciale: așternut personal, își procura alimente de la resturant, era servit de un chelner iar ușa celulei nu era încuiată.[3] În timpul detenției a cunoscut-o pe Ana Pauker, închisă ca ilegalistă PCR, despre care a rămas cu o impresie bună:
„Păstrez despre ea amintirea unei persoane foarte inteligente, foarte instruite, cu o cultură livrescă impresionantă, care suportă dialogul cu multă ușurință și avea la îndemână argumente pe care știa să le valideze cu multă picepere.[3]
La 17 noiembrie 1937 este reformat medical, în evidența regimentului 33 Artilerie, pentru obezitate cu tulburări funcționale. Avea o înălțime de 1,87 m și o greutate de 160 kg, cu un perimentru abdominal de 172 cm[3].

Începutul carierei politice, perioada de detenție

Între 1937 și 1940 a activat ca secretar personal al lui Iuliu Maniu, pe care l-a însoțit în toate misiunile sale politice. În 1940 a primit funcția secretar politic al lui Iuliu Maniu. În 1945 a devenit președinte al filialei PNȚ Sălaj.
Pe 14 iulie 1947 a fost arestat împreună cu întreaga conducere a PNȚ, în ceea ce s-a numit Înscenarea de la Tămădău. Până în 1956 a fost ținut în arest preventiv, fără să fie judecat. În 1956 i s-a înscenat un proces pentru "înaltă trădare a clasei muncitoare" și pentru "crimă contra reformelor sociale". A fost condamnat la muncă silnică pe viață. Până în 1962 a fost închis într-un regim sever de izolare la penitenciarul Râmnicu Sărat.
În aprilie 1964 a fost pus în libertate după 17 ani de detenție. A fost angajat ca muncitor necalificat la Întreprinderea de Construcții-Montaj București, atelierul de tâmplarie mecanică.

Activitatea politică postrevoluționară

În ianuarie 1990 reînființează Partidul Național Țărănesc sub titulatura Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, al cărui președinte va fi până la moarte. Este unul din inițiatorii Convenției Democrate Române, alianță de partide creată în 1992 cu scopul de a contracara guvernarea de stânga a lui Ion Iliescu.
În mai 1995 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție acordată de Republica Franceză cetățenilor străini. Pe 6 octombrie 1995 a avut loc la sediul Ambasadei Franței la București ceremonia înmânării înaltei distincții.
Moartea sa în noiembrie 1995 a generat un imens val de simpatie populară pentru forțele politice anticomuniste din România. Deși nu a beneficiat de funeralii naționale, la înmormântarea sa au participat sute de mii de oameni, veniți din întreaga țară. Acest curent de simpatie a contribuit la victoria Convenției Democrate la alegerile generale din 1996.
Este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic. Numeroase locuri publice îi poartă numele. În Piața Palatului din București a fost dezvelit un monument în amintirea lui Corneliu Coposu, monument așezat față în față cu cel al lui Iuliu Maniu, ale cărui idealuri le-a dus mai departe.


Comemorare pentru Corneliu Coposu
  
 ARAD. Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat Arad organizează sâmbătă o comemorare a celui ce a fost corneliu Coposu. Biroul judeţean al PNŢCD Arad a anunţat că evenimetnul se va desfăşura în faţa bustului de pe strada Lacului, la ora 12.00.

Virgil Florea, preşedintele organizaţiei PNŢCD Arad – Sârbu-Ciorbea a punctat că „la acţiunea noastră de sâmbătă sunt aşteptaţi toţi aceia care au apreciat opera şi activitatea seniorului Corneliu Coposu”.

http://www.aradon.ro/comemorare-pentru-corneliu-coposu/1200695

  ......................................................................................................................................................

Comemorarea Seniorului Corneliu Coposu la Bobota, jud. Sălaj - 11 nov. 2012


 Duminică, 11 Noiembrie 2012, la Bobota, Judeţul Sălaj, va avea loc comemorarea Seniorului Corneliu Coposu.
Evenimentul ce va începe la orele 13:00 la bustul Seniorului, va cuprinde Slujba de pomenire şi un moment cultural-artistic la Căminul cultural din localitate.
Vă aşteptăm cu drag!

Pr. Cristian Laslo

http://www.egco.ro/news_883_ro.php

joi, 8 noiembrie 2012

LA MULŢI ANI, MAJESTATE!
Fotografie