SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

sâmbătă, 26 martie 2011

SEDINTA BNC DIN 22.03.2011



Foarte pe scurt, pentru claritate:

1. Pe baza informarii prezentate de dl Ciorbea, BNC a analizat situatia partidului din perspectiva reunificarii si a constatat ca:
- gruparea Moescu este mai deschisa si nu conditioneaza impacarea de functia de presedinte;
- Pavelescu (& Milut - reactivat din interese de afaceri si orientat ca intotdeauna spre puterea zilei) conditioneaza impacarea de o functie de presedinte executiv si de alianta cu PDL sau UNPR.

In aceste circumstante, sunt doua posibilitati: fie acceptam conditiile nenorocitului tandem, fie il izolam, organizand un congres comun cu gruparea Moescu.

BNC a hotarat convocarea celor trei CNC in sedinta comuna, pe 16 aprilie, la Bucuresti. Acolo se va hotari convocarea congresului comun, cu sau fara Pavelescu.

2. Cu un singur vot impotriva, BNC a aprobat mandatul prin care am transferat atributiile presedintelui partidului domnului Ciorbea. Hotararea intareste politic mandatul, care este oricum valabil din punct de vedere juridic.

De acum incolo, dl Ciorbea va conduce sedintele BNC. Ii doresc succes!

Radu Sarbu

luni, 7 martie 2011

Dragi colegi,

am participat la intalnirea zonala organizata sambata 05.03.2011 la Alba Iulia din dorinta sincera de a afla care este situatia partidului in acest moment.

Intalnirea nu a fost secreta, asa cum se vehiculeaza pe forum, dar in ceea ce priveste participantii am lasat pe colegii de la Alba sa faca public, daca doresc, numele participantilor.si temele abordate.

In ceea ce ma priveste, dupa ce "ultimatumul" transmis de catre hunedoreni, tuturor celor care se revendica lideri ai PNTCD, pentru a realiza unificarea a fost tratat cu indiferenta, constat ca NICIUNUL dintre ei nu a facut nici macar un pas spre a realiza unificarea PNTCD,chiar daca toti au declarat la Sighet ca doresc acest lucru!

Referitor la intalnirea de la Alba Iulia, aceasta a fost interesanta, iar concluzia la care am ajuns eu este aceea ca sunt atat de mari orgoliile personale, incat unificarea reala devine aproape imposibila intr-o perioada rezonabila de timp!

Exista orgolii mari, sau poate "sarcini de serviciu", atat la nivelul liderilor nationali, cat si la nivelul membrilor birourilor nationale de conducere, dar, lucrul cel mai trist, care face aproape imposibila unificarea noastra este orgoliul unor "lideri" din teritoriu, care incearca sa demonstreze ca ei sunt mai buni decat altii si nu concep nicio cale de impacare !

Fratilor, sa ne intelegem! Nimeni nu e mai bun sau mai rau decat ceilalti! Lasati orgoliile deoparte si demonstrati ca sunteti in stare sa ma contraziceti prin FAPTE !

In concluzie, pe noi sa contati doar cand sunteti hotarati sa faceti unificarea, pentru ca nu vom participa la nicio coterie damboviteana, la nicio cacialma si nici la jocul la mai multe capete, lucruri cu care, din pacate, va indeletniciti de prea multa vreme! Si rabdarea noastra are limitele ei!

Emil Danci - presedinte PNTCD Hunedoara ( nu presedinte aripa nu stiu care!)

PS Sa nu uitati ca PNTCD este unul singur si nu este al unuia sau al altuia, care vremelnic se declara " lider"!

http://www.blogger.com/img/blank.gif

PNŢCD nu vrea „democraţie de tip rusesc”

Ţărăniştii lui Sârbu nu vor democraţie rusească

ARAD. Ţărăniştii arădeni din gruparea Radu Sârbu consideră că actuala putere îşi negociază perpetuarea, cu orice preţ, inclusiv acela al eliminării democraţiei. „Preşedintele Băsescu şi PDL semnalizează spre vest, dar cârmesc spre est.

În loc să descentralizeze Statul şi să transforme România într- o republică parlamentară, ei propun modificări constituţionale care conduc la un Stat centralizat, în care parlamentul are un rol secundar, iar autoritatea este concentrată în mâinile unui preşedinte cu puteri absolute, inclusiv aceea de a dizolva parlamentul; adică, o „democraţie” de tip rusesc... Alegerile nu servesc transferului puterii, ci legitimării acesteia”, se arată în Comunicatul filialei. În concepţia PNȚCD,

„România europeană are imperios nevoie de o reconsiderare a exerciţiului puterii, de o redefinire a Statului şi a funcţiilor sale... Statul român are nevoie de o redefinire, atât pe plan intern, cât şi în faţa opiniei publice internaţionale. PNȚCD consideră că rezolvarea rezidă într- o reformă constituţională fundamentală, care trebuie precedată de o dezbatere publică serioasă”.