SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

joi, 24 iunie 2010


Liderii filialelor PNTCD din Transilvania cer organizarea, in septembrie, a unui Congres de unificare





Liderii filialelor PNTCD din Transilvania, apartinand ambelor grupuri din partid, au facut un apel la conducerile celor doua factiuni sa ia masuri privind organizarea, in luna septembrie, a unui Congres de unificare.

Intr-un apel semnat de liderii PNTCD din judetele Cluj, Bihor, Alba, Maramures, Bistrita si Salaj, apartinand ambelor aripi ale partidului, se arata ca este momentul sa se renunte la orgolii si sa se inteleaga ca electoratul are nevoie de o alternativa la "sistemul de tip neo-fanariot care a falimentat Romania", aceasta alternativa fiind PNTCD.

"Liderii organizatiilor judetene transilvane ale PNTCD, apartinand ambelor tabere, solicita conducerilor celor doua factiuni reactivarea comisiilor de rezolvare amiabila a diferendelor din partid, in vederea gasirii unei solutii comune, de organizare a unui Congres de unificare, in luna septembrie 2010, convocat de o Comisie Interimara, stabilita de comun acord, de cele doua factiuni sau de catre o treime din organizatiile reunite", se arata in document.

Potrivit semnatarilor apelului, pentru ca PNTCD sa poata avea un mesaj credibil pentru electorat este nevoie de "un singur partid". Apelul este semnat de liderii PNTCD din judetele Cluj, Bihor, Alba, Maramures, Bistrita si Salaj, apartinand ambelor aripi ale partidului.

Marian Milut a demisionat de la sefia PNtCD in 22 mai, spunand ca eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune daca nu ar fi fost opozitia acerba a celor depasiti politic de realitate si ca invidia e dusmanul redresarii partidului.

Liderul taranist Radu Sarbu aprecia ca Marian Milut a demisionat dintr-o functie din care fusese oricum inlocuit in 2008 in urma unui congres al partidului si spunea ca se vor face demersuri pentru reconcilierea celor doua aripi ale partidului.

Fostul lider taranist Ion Diaconescu declara ca demisia lui Marian Milut de la conducerea PNTCD usureaza calea catre unificarea celor doua ramuri ale partidului. Aurelian Pavelescu a preluat functia de presedinte al PNTCD dupa ce Milut a demisionat din formatiunea taranista, iar CNC a decis sa imputerniceasca Biroul National de Conducere pentru organizarea unui congres de reconciliere si unificare a fortelor PNTCD.

MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu