SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

sâmbătă, 6 februarie 2010

Radu Sarbu: „Romania este bolnava si are nevoie de vindecare”


TRATAMENT TARANIST. Radu Sarbu, presedintele PNTCD, este de parere ca Romania poate iesi din criza si ca societatea romaneasca poate intra pe drumul normalitatii prin reconciliere nationala, ceea ce ar presupune ca adversitatea politica sa nu mai fie perceputa ca dusmanie. Cu prilejul vizitei efectuate in Maramures, liderul PNTCD a aratat ca taranistii au facut un prim pas in acest sens prin semnarea unui Acord de reconciliere nationala cu PSD, la 1 decembrie 2009. Ceea ce-l nemultumeste pe liderul PNTCD este faptul ca social-democratii nu au mediatizat acest document si, mai mult, zilele trecute, presedintele de onoare al PSD a atacat acest Acord.

"Dupa cum stiti, din motive juridice, nu am putut sa inscriem un candidat in alegerile prezidentiale din 2009. In astfel de conditii, PNTCD s-a hotarat sa intervina in jocul politic, dar nu neconditionat, ci in termeni negociati. Dupa parerea noastra, prin acordurile semnate, am contribuit la progresul vietii politice in Romania. Pana acum rolul nostru nu s-a vazut prea bine, dar se va vedea de aici incolo", a declarat Sarbu.

Romania fracturata
Presedintele PNTCD a subliniat ca dupa incheierea protocolului cu PNL pentru sustinerea lui Crin Antonescu in alegerile prezidentiale, in turul doi taranistii au incheiat un Acord cu Mircea Geoana, candidatul PSD in alegerile din 2009. "Mircea Geoana, impreuna cu Liviu Dragnea si Ilie Sarbu au semnat la inceputul lunii decembrie 2009, un acord de reconciliere nationala incheiat cu PNTCD. Romania are nevoie de reconciliere nationala deoarece dupa anii comunismului si Revolutia din decembrie 1989, se constata ca societatea este inca fracturata. Traian Basescu este unul dintre cei care au contribuit la adancirea acestor fracturi", a declarat Sarbu.

Iliescu simte ca partidul pleaca de langa el
In opinia presedintelui PNTCD, crimele comunismului si mineriadele sunt doar o parte din motivele pentru care romanii nu se pot impaca cu ei insisi, prin urmare nici nu pot construi. "Reconcilierea ar insemna un progres politic national. Prin actul semnat cu Mircea Geoana, inseamna ca taranistii au reusit sa faca ceea ce a incercat Corneliu Coposu cu ani in urma. Deoarece acest acord semnat intre PNTCD si PSD reprezinta o ruptura cu trecutul, actul a fost atacat de Ion Iliescu. A recurs la acest gest pentru ca a simtit ca partidul pleaca de langa el", a declarat Sarbu.

Reconcilierea- tratament pentru boala Romaniei
Presedintele PNTCD este de parere ca romania este bolnava si ca are nevoie de vindecare, lucru care se poate face tocmai prin reconciliere nationala. "Dupa atitudinea lui Iliescu am cerut PSD sa reconfirme acordul semnat cu PNTCD", a declarat Sarbu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu