SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 26 februarie 2010

PNŢCD salută reorientarea doctrinară a PNL

Radu Sârbu
http://www.pntcd.eu

PNŢCD a afirmat mereu că exigenţele creştine trebuie să fie prezente în doctrina şi activitatea tuturor partidelor politicedin România, cum este firesc pentru un popor creştin.

De aceea, PNŢCD salută demersul preşedintelui PNL, de reorientare doctrinară a partidului în această direcţie. Conform moţiunii cu care dl Crin Antonescu va candida la apropiatul congres:

  • PNL asumă, pentru prima oară, o asociere între viziunea liberală a dezvoltării capitaliste şi viziunea creştin-democrată a economiei sociale de piaţă.
  • PNL optează, ca şi PNŢCD, pentru descentralizarea Statului şi a economiei, ca unică soluţie pentru progresul social al României.
  • PNL asumă modelul creştin de dezvoltare, bazat pe morală, solidaritate şi spirit comunitar.

Acceptând aceste valori de inspiraţie creştin-democrată - care şi-au dovedit eficienţa morală şi politică, în ţări ca Germania şi Austria - PNL sporeşte şansele conlucrării viitoare dintre cele două partide autentic de centru dreapta din România, PNŢCD şi PNL. Protocolul de colaborare dintre PNL şi PNŢCD, pentru perioada 2009-2014, încheiat în octombrie 2009, capătă o valoare sporită - prin facilitarea combaterii cameleonismului doctrinar, profesat de PDL, a oportunismului deja clasic al PSD - şi va conduce la aşezarea politicii româneşti pe baza solidă a principiilor doctrinare.

Radu Sârbu

Preşedintele PNŢCD

Un comentariu:

  1. http://victorionescu.wordpress.com/2010/03/02/t-basescu-merge-dupa-d-patriciu-in-kazahstan/

    RăspundețiȘtergere