SE APROPIE ALEGERILE. Taranistii nu-si identifica propriul partid dupa Milut sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem in loc?

vineri, 22 mai 2009


Impostura lui Milut



-- Surorile Coposu si Ion Diaconescu il someaza pe omul de afaceri sa nu se mai atinga de imaginea Seniorului

























Candidatul Marian Petre Milut, aflat la inceputul unei noi aventuri electorale in fruntea PNTCD, a primit o somatie chiar de la fruntasii taranisti veterani, care i-au cerut ferm sa renunte la asocierea cu memoria lui Corneliu Coposu. Semnatarii scrisorii remise ieri presei, Ion Diaconescu si surorile lui Corneliu Coposu - Flavia Balescu si Rodica Coposu, atentioneaza asupra unui material electoral in care este folosita imaginea Seniorului taranist si ii cer lui Milut in mod raspicat sa renunte la "impostura". "Desigur, el apartine PNTCD si este firesc ca partidul sa se sprijine in continuare pe el. Ne amintim insa cum, in diferite imprejurari, ati minimizat crezul si eforturile celor care au luptat, au suferit si au recladit partidul", ii scriu cei trei lui Milut, cu referire la Corneliu Coposu. Totodata, ei ii amintesc acestuia ca nu mai face parte din conducerea partidului incepand cu Congresul extraordinar din 24 august 2008, desi ar fi incercat, "prin tertipuri avocatesti", sa intarzie inregistrarea noii conduceri. "Toate acestea ne fac sa consideram ca fiind total nepotrivita asocierea dumneavoastra cu imaginea lui Corneliu Coposu. Va somam sa renuntati la aceasta impostura!", incheie veteranii taranisti. Imediat ce scrisoarea a fost facuta publica, a aparut si dreptul la replica al lui Milut, acesta sustinand ca Seniorul "nu mai este de mult timp in proprietatea unei persoane anume, indiferent de legaturile de familie ci este un simbol al luptei pentru democratie si modernizare a Romaniei" si ca folosirea imaginii sale este vitala pentru succesul partidului in alegeri.



Afisul omniprezent

De pe DN1 pana in Ma­ramures, portretul candidatului impanzeste soselele Romaniei mai ceva decat candidatii liberali, pesedisti si pedelisti la un loc. Si in Bucuresti, Milut anunta ca "te reprezinta" de pe afise cat blocul. Omul de afaceri explica pe site-ul personal ca isi doreste o campanie "tonica si alerta", asa ca investeste considerabil in promovarea online, unde PNTCD are conturi pe retelele de socializare Facebook si Twitter. Pe deasupra, gruparea lui Milut a apelat la un truc, cumparand domeniul www.euro­parlamentare-2009.ro. Practic, al doilea rezultat al cautarii pe Google a cuvantului "euro­parlamentare" este un site care nu pare sa apartina unui partid politic pana nu este accesat. Nu este insa nimic mai mult decat simpla pagina de campanie a taranistilor lui Milut. Conflictul care macina PNTCD a erupt odata cu decizia lui Milut de a permite candidatura unor taranisti pe listele PNL pentru alegerile din toamna. Contestatarii acestei decizii, intre care se aflau Ion Diaconescu, Ion Caramitru si surorile Coposu, l-au ales pe Radu Sarbu in fruntea partidului in august 2008, in urma unui Congres extraordinar. Alegerile s-au desfasurat la cateva ore dupa ce Sarbu fusese exclus din partid de catre gruparea din jurul omului de afaceri. Fiecare dintre cele doua factiuni si-a revendicat legitimitatea de a conduce partidul, ajungandu-se in instanta pentru determinarea adevaratei conduceri. La sfarsitul lui octombrie 2008, Tribunalul Bucuresti a trimis cazul Parchetului. Interese imobiliare La baza conflictului dintre cele doua tabere taraniste ar sta, printre altele, si intentia lui Milut de a cumpara sediul partidului, dupa cum afirma fosti lideri taranisti, sub protectia anonimatului. Omul de afaceri avea de gand sa infiinteze o fundatie prin care sa achizitioneze sediul de pe bulevardul Carol, desi acest lucru ar fi fost contrar legii partidelor. El ar fi avut in plan sa darame partea din spatele cladirii si sa construiasca un bloc, exprimandu-si intentiile in Biroul National Central inca din martie 2007. In prezent, sediului din centrul capitalei i s-a pus lacat, oamenii lui Milut izgonindu-i pe cei fideli lui Sarbu. La randul sau, Radu Sarbu a intentat proces pentru redobandirea cladirii, amenintand inca de asta-toamna ca va prelua sediul "cu portareii".

aursa : ZIUA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu